EYT'de gözler yeniden Meclis'te
Siyaset, 19 Şubat 2023 05:50AKP iktidarı Türkiye’yi sarsan deprem felaketinin ardından depremzedelerin de TBMM’den geçecek emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesini beklemesi nedeniyle, ilgili yasa teklifini Meclis’in açılacağı 28 Şubat’ta, Genel Kurul gündemine almayı hedefliyor. Erdoğan’ın, “EYT’yi bekletmeyin” talimatı verdiği ileri sürülüyor.
Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından ara verilen TBMM’de yasama faaliyetleri 28 Şubat’a kadar uzatıldı, partilerin milletvekilleri de deprem bölgelerinde görevlendirildi. Ancak TBMM’de seçim öncesi için planlanan pek çok yasa teklifi bulunuyor. Bunlardan en önemlilerinden biri de milyonların beklediği EYT düzenlemesi. Cumhuriyet Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre, iktidar, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen EYT düzenlemesinde “erteleme” düşünmüyor. EYT teklifinin, deprem felaketi nedeniyle verilen aranın ardından yeniden uzatılan 28 Şubat saat 15.00’te açılacak Genel Kurul’un “ilk gündem maddelerinden biri” olması bekleniyor.
GÖÇ ÇOK FAZLA
Ancak EYT düzenlemesinden önce TBMM Genel Kurulu’nun “deprem gündemli” toplanması da söz konusu. İktidar cephesi, EYT düzenlemesini depremin vurduğu 10 ildeki depremzedelerin de beklediğini belirtiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, düzenlemenin “bir an önce yasalaştırılması” yönünde talimat verdiğine dikkat çeken AKP’li kaynaklar, “Depremin en çok vurduğu illerin başında Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman geliyor.
Bu illerdeki ağır hasarlı bina ve enkaz sayısı çok fazla. Sadece konutlar değil, işyerleri de yıkık vaziyette. Bölgede çok sayıda insan işini, dükkânını da kaybetmiş durumda. Bu insanların çoğuna yeni iş kapılarının da açılması gerekiyor. Ama önce insanların yaralarına biraz merhem olacak EYT düzenlemesinin de acilen Meclis’ten geçmesi lazım. O nedenle iktidar olarak EYT düzenlemesinin Genel Kurul gündemine gelmesinde bir gecikme ya da erteleme olmayacak” değerlendirmesini yapıyor.
İktidar, özellikle Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay başta olmak üzere çok sayıda depremzedenin “bölgeden göç ettiğini” de belirtiyor. Bu nedenle başka şehirlere göç eden depremzedelerin de “işsiz kaldığına ve yeni yerleşim yerlerinde iş aradığına” da dikkat çekiliyor. EYT düzenlemesinin bölgeyi terk edenler için de “hayati olduğu” belirtiliyor.
Siyaset, 19 Şubat 2023 05:50
Yorumlar (0)
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
