El emeği, göz nuru depremzedeler için
Gündem, 17 Şubat 2023 20:11Diliskelesi Biçki Nakış ve Triko Kursu öğrencilerinden depremzedeler için üretime devam ediyor.
Triko kursu hocası Şener Uyumaz Beşikçi yaptığı açıklamada depremin ilk gününden itibaren depremzedeler üşümesin diye kursiyer öğrencilerimizle birlikte şapka, bere, atkı yapıyoruz.
Depremden etkilenen afetzedeler için harekete geçen Dilovalı kursiyerleri, kendi yaptıkları el emeği göz nuru ürünleri depremzedelere ulaştırmak için çalışmalarına devam ediyor.
Dilovası Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslarda görev alan öğretmen ve kursiyerler; atkı, bere, kazak, yelek, polar, pijama gibi ihtiyaç ürünlerini üretip depremzedelerin kullanımına sunuyor. Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ederken, bir yandan da depremzedelere yardımlar sürüyor. Dilovası Halk Eğitim Merkezinde kursiyerlerin hazırladığı atkı, bere, kazak, yelek ve pijama gibi kışlık kıyafetler hazırlanıp deprem bölgesine gönderilmeye devam ediyor.
Diliskelesi Kurs Öğretmeni Şener Uyumaz Beşikçi yapılan çalışma hakkında bilgi vererek, "Kursiyerlerimiz adına öncelikle deprem bölgesinde yaşayan tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza başsağlığı, yakınlarına sabırlar diliyorum. Bizler yaşanan bu acıya nasıl merhem olabiliriz, ilaç olabiliriz kaygısıyla, kış koşullarında uygun orada yaşayan vatandaşlarımızın işine yarayacak ürünler yapmaya karar verdik. Depremin ilk gününden beri çalışıyoruz, kursiyerimizle birlikte öğretmenlerimizle beraber çalışmaya başladık. Kursiyerlerimiz de bu yolculukta bize dahil oldular ellerinden gelen yardımı yapıyorlar. Yüreğimiz onlarla acıları gerçekten bizim acımız. Elimizde sihirli değnek olsa keşke onlar için kullansak. Ama elimizden bu kadarı geliyor inşallah bu son olur bir kez daha tekrarlanmaz. Dediğim gibi acıları gerçekten bizim acımız gerçekten çok üzülüyoruz” dedi.
.gif)
Gündem, 17 Şubat 2023 20:11
Yorumlar (0)
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı
İSU’nun 2026 yılı hedefleri masaya yatırıldı
Kocaeli vekilinden Migros işçilerine destek
Başkan Gökçe, Yığılcalılar Derneği'ne konuk oldu
Gıda enflasyonu son iki yılın zirvesine ulaştı
Yerel Destek Programı YEDEP 2026’da başvuru süresi uzatıldı
