İzmit Belediyesi ve TKDF Adıyaman’da Mor Yerleşke kuracak
Gündem, 17 Şubat 2023 07:55Adıyaman’da bir çadır kent kurma çalışmalarını yürüten İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, canlı olarak katıldığı Halk TV yayınında Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ile birlikte bölgedeki kadınlar ve çocuklar için Mor Yerleşke kuracaklarını ifade etti.
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, depremin etkilediği kentlerden biri olan Adıyaman’da tam kapsamlı bir çadır kent kurma çalışmalarını yürütüyor. Halk TV’de yayınlanan Yeni Bir Sabah programında İsmail Küçükkaya’nın konuğu olan Başkan Hürriyet, bölgede Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ile birlikte depremzede kadınlar ve çocuklar için Mor Yerleşke kuracaklarını ifade etti.
“PSİKOSOSYAL DESTEK SUNACAĞIZ”
Bölgedeki kadınların ve çocukların barınma, ısınma, gıda ve giyim ihtiyaçlarının yanı sıra ruhsal anlamda da iyi olmalarını sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Başkan Hürriyet, “Yakınlarını kaybeden aileler ve yükünü çelen kadınlar ile çocukların ihtiyaçlarını giderelim istiyoruz. Barınma ve ısınmanın yanı sıra onlara psikososyal destek sunalım istiyoruz. Onları ruhsal anlamda da iyileştirecek projelerimizi hayata geçireceğiz”
“ALANINDA UZMANLARLA”
“Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ile buraya mor yerleşke adı verilen iki konteyner getireceğiz. Bu konteyner içerisinde kadınlara ve çocuklara psikososyal destek verebileceğimiz psikologlarımızla, kreş öğretmenlerimizle, alanında uzman insanlarla çalışacağız. Konteynerlerden biri kadınlara biri çocuklara hizmet verecek. Kadınlar için emzirme odası, psikolojik destek verilecek muayene odası, jinekolojik muayene odası olacak. Buraya bir ebe görevlendirmek istiyoruz. Enkaz altından hamile olarak kurtulan kadınlar var.
“ÇOCUK OYUN TERAPİLERİ OLACAK”
Bu hizmetler sadece bu bölgeye değil birçok bölgeye de fayda sağlayacak. Biz bu alanda yakın çevredeki tüm depremzedelere hizmet sunacağız. Ring servisler oluşturarak onları alıp tekrar bulundukları yerlere götüreceğiz. Hemşirelerimiz, ebelerimizle Dünya Sağlık Örgütü standartlarına uygun şekilde bez, mama, ped erişimi sağlayacağımız bir alan olacak. Çocuklar için yapacağımız alanlarda oyun terapileri olacak. Bir çocuk parkı kuracağız. Çocukların oyuna ihtiyacı var. Ekiplerim İzmit’te çalışıyorlar. Buraya bir çocuk oyun grubu getireceğiz. Parkıyla, sosyal destek alanıyla, muayene odasıyla, sağlık odasıyla; alanında uzman eğitimcilerle, birçok sanatçı dostumuzun da hizmet vereceği tam kapsamlı bir alan oluşturacağız” şeklinde konuştu.
Gündem, 17 Şubat 2023 07:55
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
