Kocaeli Büyükşehir ile AFAD’dan Hatay Defne’ye çadır kent
Gündem, 12 Şubat 2023 14:07Büyükşehir ile AFAD, depremde önemli kayıplar yaşayan Hatay’ın Defne ilçesinde uygun bir araziye bin adet çadırın olacağı yeni bir yaşam alanı kuracak
Kahramanmaraş’ta arka arkaya yaşanan iki depremin ardından bir yandan arama kurtarma çalışmaları devam ederken bir yandan da enkaz kaldırma çalışmalarının başlamasıyla depremzedelerin barınma ve gıda ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli önlemler şimdiden alınıyor. Hatay’ın Defne ilçesinde bulunan Başkan Büyükakın ile Kocaeli Büyükşehir ekibi de ilçenin ve depremzedelerin tüm ihtiyaçlarıyla yakından ilgileniyor. İlçeye ulaşır ulaşmaz bir okulun bahçesine hemen afet çadırı kuran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şimdi de AFAD ile beraber depremzedelerin barınma ihtiyacına çözüm üretmek üzere bin adetlik çadır kent kurmak için çalışmalara başladı. Yaklaşık 30 dönümlük alada iki etap halinde tamamlanacak çadır kentin alt yapısıyla içme suyu ve kanalizasyon hatları için Kocaeli Büyükşehir ile Başiskele Belediyesi’nin iş makineleri çalışmaya başladı.
BÜYÜKŞEHİR’DEN 197 ARAÇ VE 579 PERSONEL
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, depremin yaşandığı ilk anlardan itibaren teyakkuza geçmiş ve daha gün aydınlanmadan ekipman ve personelle afet bölgesine yola çıkmıştı. İtfaiye, A Takımı, İSU ve destek hizmetlerin yanı sıra Büyükşehir’in ilgili tüm daire başkanlıklarından ekipler, deprem bölgesinde gece gündüz görev yapıyor. Halen 197 araç ve 579 personelle afet bölgesinde bulunan Büyükşehir ekipleri, depremin ardından geçen 6 güne rağmen enkazın altıdan canları kurtarmaya devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ile ilçe belediye başkanları da, depremde en çok etkilenen yerlerden biri olan Hatay’ın Defne ilçesinde göre yapıyor.
.gif)
HER YERDE KOCAELİ VAR
Defne ilçesine adım attığı andan itibaren depremzedelerle yakından ilgilenen Başkan Büyükakın ile Büyükşehir ekibi, Kocaeli ile Defne arasında gönül köprüsü kurmuştu. Başkan Büyükakın’ın boynuna sarılan ve duygusal anlar yaşayan depremzedeler, nereye baksalar Kocaeli’yi ve Kocaeli’den gelen ekipleri gördüklerini her fırsatta dile getiriyor. Defne’de bir okulun bahçesine afet çadırı kuran ve sıcak yemek ile çorba, ekmek ve su ikramına başlayan Büyükşehir, şimdi de ilçeye çadır kent kurulması için çalışmalara başladı.
BAŞKAN: YAŞAM ALANI OLACAK
Çadır kent için AFAD ile beraber çalışacaklarını dile getiren Başkan Büyükakın, ‘’Burada yapılacak en önemli şeylerden biri de kalıcı alanlar oluşturmak. Burada bir çadır kent oluşturacağız. Yaklaşık 30 dönümlük alana bin adet afet çadırı kurulacak. Altyapı için çalışıyoruz. Burada çadırlar kurulacak, yemekhaneler yapılacak, çocuklar için oyun alanı ve kreş olacak. Bunlar tamamlandığında tuvalet ve hijyen ihtiyaçların karşılayacakları, yemek yiyebilecekleri toplu bir yaşam alanı oluşacak. Bir süre sonra şehrin içinde enkaz kaldırma çalışmaları başlayacak. Büyükşehir ve Başiskele Belediyesi ekiplerimiz şu anda alanda çalışıyor’’ bilgisini verdi.
Gündem, 12 Şubat 2023 14:07
Yorumlar (0)
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
Başkan Gökçe pazarda esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi
Kocaeli’de 137 halk otobüsü şoförüne ceza
İmamın yaptığına bakın!
Euro'da yükseliş devam edecek mi?
Türkkan: Milletin parasını iktidarın borazanlarına dağıtıyorlar
KOTO Başkanı Bulut, CHP İl Başkanı Arcan’ı tebrik etti
İSU, kayıp kaçak oranını azalttı!
