Leyla Atakan ve mesai arkadaşları vefatlarının 52’nci yılında anıldı
Gündem, 11 Şubat 2023 11:10İzmit Belediyesi, elim bir trafik kazası sonucu hayatlarını kaybeden İzmit Belediyesi eski başkanı Leyla Atakan ve çalışma arkadaşlarını vefatlarının 52’nci yılında mezarları başında andı
11 Şubat 1971 yılında geçirdikleri elim bir trafik kazası sonucu hayatlarını kaybeden, Türkiye’nin doğrudan halkın oylarıyla seçilen ilk kadın belediye başkanı Leyla Atakan ve belediye meclis üyeleri İsmail Kolaylı, Feridun Özbay ile Abdurrahman Yüksel, vefatlarının 51’nci yılında Bağçeşme Mezarlığı’ndaki kabirleri başında dualarla anıldı. Anma programında İzmit İlçe Müftülüğü İmam Hatibi Şerif Hüseyin Ayaz, Leyla Atakan ve çalışma arkadaşları için Kuran-ı Kerim okudu.
KARANFİL BIRAKILDI
Programa İzmit Belediye Başkan Vekili Çetin Sarıca, Meclis Üyesi Tuncay Aşkın, Basın Danışmanı Cem Şakoğlu, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, CHP İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Mediha Satıcı ile Leyla Atakan, İsmail Kolaylı, Abdurrahman Yüksel ve Feridun Özbay’ın yakınları katıldı. Programda, Leyla Atakan ve meclis üyelerinin mezarlarına karanfil bırakıldı.
.gif)
SARICA, “ONLARI HİÇ UNUTMADIK”
Anma programında konuşan İzmit Belediye Başkan Vekili Çetin Sarıca, “52 yıl önce İzmit’imizin her noktasında çok büyük hizmetler vermek için mücadele eden Leyla Atakan ile çok kıymetli yol arkadaşları İsmail Kolaylı, Feridun Özbay ve Abdurrahman Yüksel, gece gündüz aşkla hizmet ederken elim bir trafik kazasında hayatlarını kaybettiler. Biz onları hiç unutmadık. İzmit’in her noktasında onların sundukları eserler ve katkıları bugün hala yaşıyor. Çok önemli bir vizyon koydular. Biz de her zaman Atatürkçülük çizgisinde, yaptıkları hizmetleri örnek alıyoruz.
“DEPREM NEDENİYLE GALAYI ERTELEDİK”
Bugün niyetimiz, kıymetli belediye başkanımız Leyla Atakan ve meclis üyelerimizin İzmit için yaptıklarını gelecek kuşaklara anlatabilmek için çektiğimiz belgesel filmin galasını yapmaktı. Memleketimizin zor günlerden geçtiği, 10 ili kapsayan deprem hadisesi nedeniyle gala programımızı erteledik. Bu noktada belediyemizin birçok ekibi de deprem bölgesinde. Arama kurtarma ekipleri, aşçı ekiplerimiz orada. Bölgede mutfaklar kurduk.
“ALLAH HEPSİNE GÜÇ KUDRET VERSİN”
Belediye başkanımızı bölgede bütün illeri gezerek durumları bizlere iletiyor. Biz de burada İzmit halkıyla beraber katkı sunmaya çalışıyoruz. Allah hepsine güç kudret versin. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralananlara acil şifalar diliyorum. Allah bu sıkıntılı günlerden kurtulmayı tez zamanda kurtulmayı nasip etsin” dedi. Anma programının ardından, Leyla Atakan ve çalışma arkadaşlarının anısına Fevziye Camii’nde ve Yunus Emre Kültür Merkezi önünde öğle namazı sonrası irmik helvası dağıtıldı.
Gündem, 11 Şubat 2023 11:10
Yorumlar (0)
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı
