Erdoğan yine Atatürk ve İnönü'yü hedef aldı

Siyaset, 03 Şubat 2023 06:15

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultanbeyli'de restorasyonu tamamlanan Aydos Kalesi ile Sultan Korusu'nun açılış töreninde yine Atatürk ve İnönü'yü hedef alarak "14 Mayıs'ta gidilecek seçimlerde küresel güçleri arkasına alarak tek parti faşizmini hortlatmak isteyenlere yeni bir meydan okumaya hazırlanıyoruz." dedi.

Erdoğan yine Atatürk ve İnönü'yü hedef aldı

Sultanbeyli'de restorasyonu tamamlanan Aydos Kalesi ile Sultan Korusu'nun açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Tek parti özentisi faşist zihniyetin Rahmetli Menderes'in "Yeter söz milletindir" diyerek milletimiz adına sergilediği meydan okumayı hala hazmedemediğini görüyoruz. Esasen bizim de İBB'den başlayarak milletimizle birlikte bunlara karşı girdiğimiz her seçim her başarı yeni bir meydan okumaydı. 14 Mayıs'ta gidilecek seçimlerde küresel güçleri arkasına alarak tek parti faşizmini hortlatmak isteyenlere yeni bir meydan okumaya hazırlanıyoruz. Seçimde Yeter, söz de karar da gelecek de milletindir diyerek huzurunuza geliyoruz." ifadelerini kullandı

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

İstanbul'un çevresindeki pek çok yer gibi Sultanbeyli'de 1960'larda başlayan 1980'lerde patlama yapan büyümeyle ilçe oldu. İlk yapılaşmada sağlıksız şehirleşmenin sembollerinden biri haline gelmişti. Dönemlerimizde devam eden süreçte Sultanbeyli'nin sorunlarını çözdük, altyapısını tamamladık. 350 bini aşan nüfusuyla İstanbul'un en cazip ilçelerinden biri olarak öne çıkıyor. Karşımda muhteşem bir katılım görüyorum. İşte bu Sultanbeyli'nin nereye doğru yürüdüğünü gösteriyor. 2023 14 Mayıs'ına hazır mıyız?

Parlamentoyu çoluk çocuğa mı bırakacağız diyen kimdi? CHP. Biz ne dedik. Fatih 18 yaşında çağ kapadı çağ açtı. Torunları olarak bizim gençliğimiz de parlamentoda yerini alır.

Bugün açılışını yaptığımız eserler konum ve hikayeleriyle ihtimamı hak eden yerlerdir. Aydos Kalesi geçmişi, Abdurrahman Gazi'nin kahramanı olduğu Fetih hikayesiyle milletimizin gönlünde ayrı yere sahiptir. 13 yıldır iğneyle kazar gibi sürdürülençalışmalar neticesinde ortaya böyle bir eser çıktı.

Sultan korusu 127 bin metrekare alanda tesisleriyle ilçemize yakışır mesire yeri oldu. Maziden atiye kurduğu güçlü köprüyle büyüyen gelişen Sultanbeyli'ye bu güzel eserleri kazandıranları tebrik ediyorum.

"İSTANBUL'U BİZ YENİDEN AYAPA KALDIRDIK"

İstanbul asla ihmale gelmeyen bir şehirdir. Burası öyle bir yerdir ki, bu şehre aşkla hizmet edenin aşamayacağı hiçbir engel, üstesinden gelemeyeceği hiçbir sıkıntı olmaz. Biz siyasete başladığımız ilk yıllardan belediye başkanlığı dönemine, sonrasında sorumluluk üstlendiğimiz her yerde bu sorumlulukla hareket ettik. Yatırımlara kavuşmak için gece gündüz çalıştık. İstanbul'un her meselesinin çözümüne dört elle sarıldı. Kendi halinde devam etse ulaşım, su, çöp, kanalizasyonu, arıtması, elektriğiyle, doğal gazıyla ayakta duracak mecali olmazdı. İstanbul'u biz yeniden ayağa kaldırdık. Biz gelmeden önce ne vardı. Çöp, çukur, çamur. CHP bu demek.

Bye bye Kemal'e 14 Mayıs'ta dersi vermeye hazır mısınız? Yandaşlarına dersi vermeye hazır mısınız? Size inanıyorum, güveniyorum. Durmak yok yola devam.

"BYE BYE KEMAL"

Devasa yatırımları yahu denizin altından geçirdiğimiz Marmaray ve Avrasya Tüneli'yle biz bu ülkede tarih yazdık. Fatih karadan kadırgaları yürüttü. Onun torunları olarak Marmara'nın altından raylı sistemi yürüttük. Bye bye Kemal var mı böyle eseriniz? Yanındakiler var mı böyle eseriniz. Büyükşehirler elinizde, ne yaptınız ya, söyleyin, şunu yaptık deyin. Hiç. İstanbul susuz muydu? İstanbul'a suyu 110 km'den Istranca dağlarını delerek biz getirmedik mi? Kardeşlerim bu bölgeler susuz değil miydi? Sakarya'dan suyu buraya getirmedik mi? Laf üretmedik, iş ürettik. Şehrin ihtiyaçlarını karşılayacak imkanları yüzlerce kilometreden alıp taşıdık. Nerelerden nerelere geldik. İlçelerde de belediye başkanlarının verdiği mücadelenin yakın şahidiyiz.

"MİLLETİMİN AFERİN DEMESİNE İHTİYACIM VAR"

Tüm çalışmaları yaptıklarımızı engellemek hatta tersine çevirmek için buldukları hiçbir fırsatı kaçırmayan güruha rağmen yürütüyorsanız işiniz daha zor. Kendi köhne düzenlerini sürdürmek için vesayetten darbeye terör örgütlerine göz kırpanlar yine olduğu gibi karşımızda kol kola girdiler. Batı ne diyecekmiş? Vay vay vay, yazıklar olsun. Avrupa'nın aferin demesine bunlar muhtaç. Biz ise milletimin aferin demesine ihtiyacım var. Bunlar herkese eyvallah ederler. Bu millete dönüp bakmazlar. Hayatımızın her safhasında olduğu gibi bugün de sadece Allah'a güveniyor sadece milletimizden destek bekliyoruz.

"TEK PARTİ FAŞİZMİNİ HORTLATMAK İSTEYENLER"

Tek parti özentisi faşist zihniyetin Rahmetli Menderes'in "Yeter söz milletindir" diyerek milletimiz adına sergilediği meydan okumayı hala hazmedemediğini görüyoruz. Esasen bizim de İBB'den başlayarak milletimizle birlikte bunlara karşı girdiğimiz her seçim her başarı yeni bir meydan okumaydı. 14 Mayıs'ta gidilecek seçimlerde küresel güçleri arkasına alarak tek parti faşizmini hortlatmak isteyenlere yeni bir meydan okumaya hazırlanıyoruz. Seçimde Yeter, söz de karar da gelecek de milletindir diyerek huzurunuza geliyoruz. 

"BAY KEMAL SIFATINI TERFİ ETTİRDİK"

Geçtiğimiz 20 yılda İstanbul başta olmak üzere ülkemizin 81 vilayetinin tamamını nasıl asırlık eser ve hizmetlere kavuşturduysak Türkiye Yüzyılı destanını hep beraber yazalım diyoruz. Biz o onun bıraktığı maalesef o hastaneyi Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Modern Hastanesi yaptık. Güya bize karşı aday çıkarmak için kurdukları masanın altından birbirlerini tekmelemekten başka bir şey yapmayanlara iradenizi sandıkta göstermenizi istiyorum. CHP'nin başındaki zatın büyük hevesle sarıldığı Bay Kemal sıfatını terfi ettirdik. 14 Mayıs'ta adı ne oldu? Bye bye Kemal'e çevireceğinizden şüphe duymuyorum.

"HEVESLERİNİ KURSAKLARINDA BIRAKACAĞIZ"

Unutmayın, 14 Mayıs'ta sadece CHP'nin başındakine bye bye demekle kalmayacak, tek parti zihniyetini sandığa gömeceğiz. Milleti ve onun iradesini bir kenara bırakıp ülkeyi 6 kişinin hırslarının oyuncağı hale getirmek isteyenlerin hevesini kursaklarında bırakacağız. Bu zafer aynı zamanda son 3,5 yıldır adeta kaderine terk edilen unutulan, kaynakları sömürülürken eser ve hizmetten mahrum bırakılan İstanbul'un da ayağına vurulan prangalardan kurtuluşu olacaktır.

Sultanbeyli'den bugüne kadar hep olduğu gibi 14 Mayıs'ta da kutlu mücadelede tüm gücüyle yanımızda yer almasını bekliyoruz. Buradan her vatandaşımı ülkemizin dünden bugüne muhasebesini yaparak doğruya doğru demeye davet ediyorum.

"MUHASIR MEDENİYETLER SEVİYESİ"

Bizim yolumuz, hakkın, hakikatin, doğrunun yoludur. Bizim mücadelemiz istikbalin, istiklalin, güvenin, istikrarın mücadelesidir. 20 yıldır karşınızdayız, ülkemize eser kazandırma, millete hizmet etme, mazlum ve mağdurlara sahip çıkma dışında bir niyetimizi çabamızı gören var mı? Eyy bye bye Kemal, yanındakiler, bugüne kadar ülkemizi muhasır medeniyetler seviyesine siz mi çıkardınız? 27 havalimanında 57 havalimanına Türkiye'yi çıkaran kim? YSS'den Osmangazi'ye bütün bu köprüleri yapan kim? Marmaray'ı Avrasya Tüneli'ni, şehir hastanelerini yapan kim? 76 üniversiteden 208 üniversiteye çıkaran kim?

"NE YAPACAKSIN DAVOS'TA"

6100 kilometreden 30 bin kilometreye şehirler arasındaki yolları yapan kim? Bay Kemal sen mi yaptın, yoksa senin yanındakiler mi yaptı? Bunlar var ya bunlar... Ben bunları sayıyorum, masanın etrafındakiler neyi sayacaklar? Bunlar musluk açar musluk. Başka birşey yok. Çalışan biziz, üreten biziz, er meydanında mücadele eden biziz. İşte dün yine Afyon-Şuhut arasındaki yolun açılışını yaptım. Durmuyoruz, durmak yok. Her çalışan, üreten, er meydanında mücadele eden gibi eksiklerimiz olabilir. Bundan sonrası çok daha farklı olacak. Sen git George'dan aferin almaya devam et. Zavallı bunlar. Bizim yanımızda adam gibi yürüdüler bizden sonra kayboldular. Gözünü ABD, AB'ye dikenlerin böyle bir gayreti olamaz. Ne diyor, Davos'a gideceğim. Ne yapacaksın Davos'ta. IMF başkanına Davos'ta bak adamlarını gönderirsin taksitlerini alırsın ama Türkiye Cumhuriyeti'ne talimat veremezsin. 23,5 milyar Dolar borcumuz vardı, 2013'te borcu sıfırladık. CHP o masanın etrafındaki birileriyle otel lobilerinde IMF ile görüşmeye devam ettiler. O zaman Merkez'in rezervi 27,5 milyar dolardı şimdi 128,5 milyar dolar oldu. Biz buyuz.

"CUMHUR İTTİFAKI'NA İHTİYACI VAR"

Şurada fazla bir şey kalmadı. 14 Mayıs'a kadar durmak yok, yola devam. Kapı kapı dolaşacağız. Hayatın her alanında daha ileriye gitmemizi sağlayacak yatırımlara devam edeceğiz. Ne diyor şunu yıkacağız, bunu yıkacağız. Neyi yıkıyorsun, sen kimsin ya. Öbür tarafta adaletten bahsedeceksin, milletin kuruşunu yedirmeyiz diyeceksin, nasıl yıkacaksın? Yapılanları yıkacak durduracak bir yıkım ekibine değil, daha büyük eserler yapacak, hizmetler getirecek AK Parti'ye Cumhur İttifakı'na ihtiyacı var.

Siyaset, 03 Şubat 2023 06:15

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti

Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti

Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı

Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı

Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması

Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması

Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır

Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır

Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor

Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor

Gölcük Hükümet Konağı hizmette 

Gölcük Hükümet Konağı hizmette 

Tansu Özcan ya sabır çekti!

Tansu Özcan ya sabır çekti!

İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!

İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!

Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu

Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu

Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı 

Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı 

Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu

Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu

Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı 

Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı 

Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı

Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı

Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı

Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı

Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi

Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi

Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak

Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak

Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!

Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!

Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi

Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi

Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi

Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi

Allah Erdoğan'a vicdan versin'

Allah Erdoğan'a vicdan versin'

Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!

Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!

Kartepe Belediyesi ne işe yarar?

Kartepe Belediyesi ne işe yarar?

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?

Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı

Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı

Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı

Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı

Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı

Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı

Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı

Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı

Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!

Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!

Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz

Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz

Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu

Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu

Kocaeli’de Ramazan denetimi

Kocaeli’de Ramazan denetimi

Sigaraya büyük zam yolda

Sigaraya büyük zam yolda

Otogaza da zam geliyor

Otogaza da zam geliyor

Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı

Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı

Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı

Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı

Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler

Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler

Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim

Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim

İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor

İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor

KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı

KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı

İSU’nun 2026 yılı hedefleri masaya yatırıldı

İSU’nun 2026 yılı hedefleri masaya yatırıldı