Sürdürülebilir turizm programı KOTO’da anlatıldı
İş Dünyası, 03 Şubat 2023 20:01Turizm faaliyetlerine önemli düzenlemeler getiren ‘Sürdürülebilir Turizm Programı’ Kocaeli Ticaret Odası’nda düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, ülke turizminin uluslararası standartlarda geliştirilmesi, turizm faaliyetlerinin sürdürülebilir, çevreye duyarlı ve güvenli bir ortamda gerçekleştirilmesi amacıyla Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile birlikte, Sürdürülebilir Turizm Programı’nı uygulamaya aldı.
KATILIM YOĞUN OLDU
Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi (GSTC) kriterlerine uyum sürecini de kapsayan, Türkiye Sürdürülebilir Turizm Programı, Kocaeli Ticaret Odası’nda düzenlenen toplantıda ele alındı. KOTO 20. Meslek Komitesi’nin organizasyonu ile gerçekleşen toplantıya Komite Başkanı Fatih Temiz, Meclis Üyeleri Eray Bodur ve Yusuf Erenkaya ev sahipliği yaparken, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, KOTİD Kocaeli Otelciler ve Turistik İşletmecileri Derneği (KOTİD) Başkanı Sadettin Acar, Turizm İşletmesi Belgeli Konaklama Tesisleri ve Basit Konaklama İşletmesi Belgeli Konaklama Tesislerinin yetkilileri katıldı.
31 ARALIK 2023’E KADAR…
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Meclis Üyesi Eray Bodur, KOTO olarak sektörü ilgilendiren gelişmeleri üyelerine duyurmaya devam edeceklerini ifade etti. Akabinde İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen programı anlatan kapsamlı bir konuşma yaptı. Taşdelen konuşmasında, Türkiye’deki tüm konaklama tesislerini kapsayan Türkiye Sürdürülebilir Turizm Programı 1. Aşama Belgesinin 01.01.2023 tarihi itibariyle başladığı ve 31.12.2023 tarihine kadar Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı web sayfasında (https://tga.gov.tr) belirtilen koşullarda ve yetkilendirilmiş firmalar aracılığıyla alınması zorunlu olduğu ve en kısa zamanda başvuru ve belgelendirme işlemlerinin yapılarak yığılmaların olmaması için yılsonuna kadar tamamlanması gerektiğine dikkat çekti.
.gif)
İş Dünyası, 03 Şubat 2023 20:01
Yorumlar (0)
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
Sarsıntılar büyük depremin habercisi mi?
İzmitli iş kadını kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti
