Sabancı, üst üste ikinci kez o alana dahil olan ilk ve tek holding
İş Dünyası, 02 Şubat 2023 11:49Sabancı Holding, geçtiğimiz yılın ardından 2023 yılında da Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’ne dahil edildi. Cinsiyetle ilgili verilerin raporlaması konusunda halka açık şirketlerin performansını ölçmek için geliştirilmiş, modifiye edilmiş piyasa değeri ağırlıklı bir endeks olan Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi, dünya genelinde cinsiyet eşitliği konusunda en saygın endekslerden biri olarak kabul ediliyor.
Kadın liderliği ve yetenek havuzundaki cinsiyet dengesi, ücret eşitliği, kapsayıcılık kültürü, cinsel taciz karşıtı politikalar ve marka algısı olmak üzere beş temel kriter üzerinden şirketlerin cinsiyet eşitliği performanslarını ölçen endekste, bu yıl 45 ülke ve bölgeden toplam 484 şirket yer almaya hak kazandı.
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sabancı Holding İnsan Kaynakları ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı Hakan Timur, “100 yıllık Türkiye Cumhuriyeti ile neredeyse yaşıt olan Sabancı Topluluğu olarak, kadınların ekonomik ve sosyal hayatta güçlenmesini en üst düzeyde sahipleniyoruz. Ülkemize ve insanımıza örnek olma misyonumuzun bizlere verdiği sorumlulukla, Sabancı Topluluğu bünyesindeki tüm iş süreçlerinde çeşitlilik ve kapsayıcılığı en büyük şirket değerlerimizden biri olarak görüyoruz.
İşe alımda fırsat eşitliği, eşit işe eşit ücret, yönetim kurulunda kadın temsili, esnek çalışma, kapsayıcı iş gücü gibi proje ve uygulamalar aracılığıyla, kadın çalışanlarımızın Sabancı Topluluğu’nun hiçbir seviyesinde cinsiyetle ilgili bir ayrıma maruz kalmaması konusunda ilk günden bu yana son derece kararlı bir yaklaşım ortaya koyuyoruz. Bugün, gerek Holdingimizin gerekse Topluluk şirketlerimizin, cinsiyet eşitliği konusunda kendi sektörlerinin referans noktası olarak kabul edilmesi bu alandaki çabalarımızın en önemli sonucu. Dünyada cinsiyet eşitliği alanında en saygın endekslerden biri olarak kabul edilen Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’ne, geçtiğimiz yıldan sonra bu yıl da dahil edilmemiz, bu yolda bize büyük mutluluk veriyor” ifadelerini kullandı.
Bloomberg Başkanı ve ABD %30 Kulübü Kurucu Başkanı Peter T. Grauer de “2023 GEI'ye dahil olan şirketleri tebrik ediyoruz. Hem ilgi hem de üyelikte, cinsiyetle ilgili ölçümlerde ortak bir şeffaflık hedefini yansıtan, global bir artış görmeye devam ediyoruz” dedi.
İş Dünyası, 02 Şubat 2023 11:49
Yorumlar (0)
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
Başkan Gökçe pazarda esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi
Kocaeli’de 137 halk otobüsü şoförüne ceza
İmamın yaptığına bakın!
Euro'da yükseliş devam edecek mi?
Türkkan: Milletin parasını iktidarın borazanlarına dağıtıyorlar
KOTO Başkanı Bulut, CHP İl Başkanı Arcan’ı tebrik etti
İSU, kayıp kaçak oranını azalttı!
Başkan Sezer: Sadece 3 Aralık’ta değil her gün, bir ve beraberiz
Vali Aktaş ile Başkan Büyükakın Roman derneklerini dinledi!
Kandıra Meclisi’nde 12 madde karara bağlandı
Sarıdoğan: Engelliler için farkındalık ve çözüm günü olmalı
Başkan Gökçe’den yeni EYDEM müjdesi!
Rallide 2025’in 7’inci ve son yarışı Kocaeli’de
Hürriyet: Sizin gibi insanların ölümüne sebep olmadık!
Zeytinoğlu enflasyon verilerini değerlendirdi: Üretim maliyetleri açısından olumlu bir gelişme
AKP’de milliyetçi tabanı kaybetme kaygısı
Büyükakın, Dilovası faciasında ihmali olan yöneticilerle ilgili açıklama yapmalı
İktidar Suriye’deki Alevi katliamlarına sessiz kalarak suça ortak oluyor
