Hüseyin Baş Yeter! Söz Gençlerin diyerek seçim startını verdi

Siyaset, 01 Şubat 2023 06:15

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş seçim startını verdi. 

Hüseyin Baş Yeter! Söz Gençlerin diyerek seçim startını verdi

“Yeter! Söz Gençlerin” adı altında programlar serisi başlatan BTP, ilk programını İstanbul’da gerçekleştirdi. Fatih’te bulunan Ali Emiri Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda BTP’ye yeni katılan isimlere rozetleri bizzat Genel Başkan Hüseyin Baş tarafından takıldı. Rozet takma töreninden sonra, BTP’ye çeşitli kademelerde yıllarca hizmet etmiş olan kişilere plaket verildi. Vefat etmiş BTP üyelerinin de anıldığı programda duygusal anlar yaşandı.

GENÇ KİMDİR?

Rozet takma ve plaket töreninin ardından kürsüye gelen BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş slogan olarak neden, ‘Yeter! Söz Gençlerin’ dediklerini anlattı. Atatürk’ün bu devleti kurduğunda “Bütün ümidim gençliktedir” dediğini ifade eden Baş, “Baktım iktidarın sloganı, ‘Yeter! Söz Milletin’; muhalefetin sloganı, ‘Yeter! Söz Milletin’; iki tarafın da sloganı aynı, enteresan olmuş. Dedim ki, ‘Yok yok, yeter söz gençlerin.’ Bakın, buradaki genç kıstası, elbette ki yaş önemli bir kavram ama yaş bir görünüş bir fiziksel durumdan ibaret bir şey, gençlik esasında çağı yakalayabilmek, gençlik esasında medeniyeti kültürü sindirebilmiş ve bulunduğu döneme onu entegre edebilmiş kişi demek” dedi.

ERDOĞAN’A, ‘KRONOMETRE SIFIRLANDI’ CEVABI

Hüseyin Baş konuşmasında güncel meseleler üzerine de değerlendirmelerde bulundu. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üçüncü kez adaylık konusunda söylediği ‘Kronometre sıfırlandı’ sözlerini hatırlatan Hüseyin Baş, “Şimdi hepinizin aklına kasaların sıfırlanması falan geliyor ben girmiyorum o konulara ama hükümetin hakikaten sıfırla çarpıldığı bir seçim olmalı. 14 Mayıs seçim diyorlar, o seçimde Erdoğan aday olamaz, Anayasa bunu gerektiriyor ama velev ki oldu, hukuk ve Yüksek Seçim Kurulu ile ilgili gerekli düzenlemeler yapıldı ve kendisi aday çıktı; iki bayram arası düğün olmaz ama 14 Mayıs gecesi bir düğün yapacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bilecik valisini azarlaması da BTP liderinin gündemindeydi. Bir Cumhurbaşkanının bir valiyi hesaba çekmesinin normal olduğunu ifade eden BTP lideri, buradaki sorunun, bir siyasi parti genel başkanının valiyi hesaba çekmesi olduğunu söyledi ve şöyle devam etti: “Buradan Sayın Cumhurbaşkanımızın da fark etmesi gereken konular var. Seçimlerde bir başkası aynı yetkilere sahip oldu diyelim, devletin valisini bir siyasi kimliğin hesaba çekmesi sizin hoşunuza gider mi, bu doğru bir şey mi? Bu devletlerde olamayacak bir şey. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu mantığı bir an önce inşallah fark edip hayata geçireceğini umut ediyoruz. Sağlıklı kararlar alabilmemiz için yetkilerimizi, sorumluluklarımızı, görevlerimizi paylaşmamız gerekir. Herkesin iş tanımı olur ve insanlar işini yaparlar, her işi bir kişiye yüklersek o insan o işin altında ezilir. Dolayısıyla biz Bağımsız Türkiye Partisi olarak bir an evvel bu saçma sistemden geri dönülmesini savunan ve anlatan bir partiyiz” 

“SORUNUN KAYNAĞI OLANLAR, SORUN ÇÖZEMEZ”

İktidar çevrelerinin Türkiye’yi içinde bulunduğu kriz ve kaos ortamında ancak Erdoğan’ın kurtarabileceği yönünde propaganda yaptığını da belirten Hüseyin Baş, “Tamam da bu çalkantılı sürecin ve kaosun sebebi zaten Erdoğan. Türkiye'de istikrar sürsün diye anlattıkları ve sürekli devam eden bir istikrarsızlık var. Her seçim bize ‘İstikrar sürsün’ denir, tamam da senin istikrarın istikrarsız ve senin çözüm olarak ortaya koyduğun şey sorunun ta kendisi, yani bu, enflasyonla mücadele ederken enflasyon artırmaya benziyor. Bunların çözüm diye sundukları şey de esasında sorunun kendisi. Bu mantıkla Türkiye'de hiçbir sorununu çözemeyiz. Şu kandırmacayı bir kenara atacağız; ‘Aman efendim Erdoğan olmazsa böyle bir çalkantılı süreci kimse yönetemez!’ Erdoğan olmasa bu süreci zaten yaşamayacaktık!”

“TÜRKİYE, OSMANLININ ÇÖKÜŞ SÜRECİNDE YAŞADIKLARINI YAŞIYOR”

Türkiye’nin kritik bir dönemeçte olduğunu ifade eden Hüseyin Baş, “Bugün ülke olarak Osmanlı’nın çöküş sürecinde yaşadıklarını yaşıyoruz” dedi ve şöyle devam etti: “Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı diyoruz ya, burada önemli bir nüans var. Yüzyılda bir yaşanabilecek bir sorun yaşıyoruz arkadaşlar. Böyle bir sorunu en son 100 yıl önce yaşadığımızda yüz binlerimiz şehit oldu, topraklarımız elimizden alınmakla tehdit edildi. Bunların sebebi Osmanlının son dönemlerindeki ekonomik ve sosyal bozulmaydı. Bu sebepten dolayı biz işgale uğradık. Şu anda buna benzer süreçleri yaşıyoruz. Buradan kurtulmamız, buradan aydınlığa ve düzlüğe çıkmamız için bu hükümeti acilen dinlendirmemiz lazım, dinlendireceğiz. Eğer bunları dinlendirmez biraz daha devam etmelerine müsaade edersek gerçekten çok zor ve kötü günler bizi bekliyor.”

“VAY BU MİLLETİN HALİNE!”

Hüseyin Baş, İstiklal Marşı’ndan rahatsız olduğunu söyleyen Ukraynalı bir çocuğa gösterilen tepki üzerine de dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

BTP lideri, “Siz yaşadığınız ülkede oy verdiğiniz siyasilerin yarısından fazlasının, Türkiye Cumhuriyeti'nin bırak İstiklal Marşı'nı bütün kimliğini tanımlayan Anayasanın ilk 3 maddesini değiştirmek için yarış halinde olduğunun farkında değil misiniz? Bütün mesele bitti, bu meselenin sorumlusu Ukrayna'dan gelen bir çocuk mu oldu? Türkiye'deki siyasiler Anayasanın ilk 3 maddesinin değişmesi gerektiğini söylüyorlar ve ilk 3 maddenin değişememesinin garantisi Anayasanın 4. maddesi… Anayasanın 4. maddesi olmasa, bunlara kalsa iş, o maddeler değişecek. Vay bu milletin haline! Yani biz ona şiddetli tepkimizi göstermemiz gerekirken, bir tek oy onlara göstermememiz gerekirken bunları yutuyoruz, kulak arkasına atıyoruz. Ondan sonra da biz çok milliyetçiyiz, çok Atatürkçüyüz vs.”

“TÜRKLER HEP IRGAT OLURDU”

Türkiye’nin Lozan’da kabul etmediği ne varsa son 50 yılda taviz olarak verdiğini belirten BTP lideri şunları söyledi: “Türk milleti her şeyi yaşayabilir ama boyunduruk altında yaşayamaz. Türkiye'nin bağımsızlığı için gerekiyorsa bir canımız varsa ortaya koyacağız. Ortalık, seçmene yaranmak için bukalemun gibi her renge gelen insan kaynıyor. Biz o değiliz, hiç kimse kusura bakmasın! Bu ülkenin üniter yapısı asla bozulamaz. Bu ülkenin bağımsızlığına hiç kimse kastedemez, taviz verilemez. Siz zannediyorsunuz ki bağımsızlık illa birilerinin postalları altında emir almakla kaybedilir. Hayır, o postalı çıkaran ve takım elbiseyi giyip kravatı takıp senin karşına gelen,  ‘Ben yatırımcıyım’ diyen adam da senin bağımsızlığın için bir tehdittir. Bunun farkına vardığın gün Atatürk'ün yolunda olacaksın. İlla kafana tüfeği dayamış, seni postal altında ezmesine gerek yok. Türkiye’nin köklü ailelerinden Koç ailesinin rahmetli mensuplarından Vehbi Koç'un bir videosuna rastladım, diyor ki; ‘Osmanlı'nın son dönemlerinde bütün tekstil işleri, bütün gıda işleri, bütün ticaretler, bütün yatırımlar her şey yabancıların elindeydi. Bu işleri Hristiyanlar, Yahudiler, Rumlar, Ermeniler yapıyordu. Türkler cephedeydi, askerdeydi. Türkler hep ırgat olurdu, işçi olurdu. Ankara'nın, İstanbul'un en güzel yerlerinde Onlar otururdu, biz de imrenerek onlara bakardık.’ Atatürk'ün ülkeden düşmanı fiili olarak atması 3 sene sürdü; düşmanın parasını ülkeden atması, ekonomik bağımsızlığını alması 13 sene sürdü.”

Siyaset, 01 Şubat 2023 06:15

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti

Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti

Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı

Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı

Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması

Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması

Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır

Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır

Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor

Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor

Gölcük Hükümet Konağı hizmette 

Gölcük Hükümet Konağı hizmette 

Tansu Özcan ya sabır çekti!

Tansu Özcan ya sabır çekti!

İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!

İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!

Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu

Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu

Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı 

Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı 

Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu

Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu

Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı 

Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı 

Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı

Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı

Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı

Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı

Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi

Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi

Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak

Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak

Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!

Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!

Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi

Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi

Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi

Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi

Allah Erdoğan'a vicdan versin'

Allah Erdoğan'a vicdan versin'

Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!

Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!

Kartepe Belediyesi ne işe yarar?

Kartepe Belediyesi ne işe yarar?

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?

Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı

Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı

Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı

Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı

Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı

Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı

Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı

Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı

Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!

Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!

Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz

Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz

Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu

Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu

Kocaeli’de Ramazan denetimi

Kocaeli’de Ramazan denetimi

Sigaraya büyük zam yolda

Sigaraya büyük zam yolda

Otogaza da zam geliyor

Otogaza da zam geliyor

Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı

Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı

Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı

Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı

Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler

Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler

Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim

Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim

İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor

İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor

KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı

KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı

İSU’nun 2026 yılı hedefleri masaya yatırıldı

İSU’nun 2026 yılı hedefleri masaya yatırıldı