Cem Uzan Cumhurbaşkanlığına aday olduğunu açıkladı
Siyaset, 31 Ocak 2023 10:32Gündeme gelen seçim tarihi senaryoları içinde, 14 Mayıs tarihinin öne çıkması sonrası, TBMM’de grubu bulunmayan partilerin liderleri de Cumhurbaşkanı adayı olacaklarını açıklamaya başladılar.
Son günlerde kamuoyunda Anayasa 101. madde tartışmalarının odağı olarak, Cumhurbaşkanı ikiden fazla seçilemez maddesinin savunuculuğu yapan Cem Uzan da, Genç Parti Kurucu Başkanı olarak Genç Partinin Cumhurbaşkanı adayı olacağını belirtti.
Bu konuda yazılı bir açıklama yapan Genç Parti Kocaeli il Başkanı İbrahim Altınoğlu," Kurucu Genel Başkanımız liderimiz Cem Uzan, partimizin Cumhurbaşkanı adayıdır. Kendisinin ismini Yüksek Seçim Kurulunca açıklanan resmi adaylar arasında göreceğiz.
Nasıl seçimlere girmeye yetkili 27 parti arasında Genç Partinin adı varsa, Cem Uzan'ın da adı Cumhurbaşkanı adayı olarak olacak" dedi . Ayrıca Altınoğlu, "Şu an Genel Merkezimiz, ittifak görüşmelerini sürdürüyor. Herhangi bir sıcak gelişme olmazsa seçimlere tek başına girmek için hazırlıklarımızda tamamlandı" diye açıkladı.
.gif)
Genç Parti Kocaeli İl Başkanlığı da ilçe başkanları bir araya gelerek yaptıkları haftalık yönetim kurulu toplantısında seçim politikaları ve seçim güvenliğini gündemlerine aldı. Toplantı sonrası yapılan açıklamada ise liderleri Cem Uzan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığını gerçekleştirebilmek için Kocaeli'de üyelerin ve Cem Uzan sevdalılarının seçim takvimi açıklandıktan beş gün içinde ilçe seçim kurullarına imza atmaları organizasyonun yapıldığını açıkladılar.
Toplantıda konuşan İl Seçim Kurulu Başkanı Cemil Ermiş de kendilerinin 22 yıldır Cem Uzan ve Genç Parti aşığı olduklarını, bu süreçte asla vazgeçmeyeceklerini, ilk turda herkesin istediği adaya oy verebileceğini, ikinci tura kalan iki adaydan birinin Cem Uzan olacağını ve Cumhurbaşkanı yapacaklarına inandıklarını belirtti.
Siyaset, 31 Ocak 2023 10:32
Yorumlar (0)
Bir haftada 33 kişi boğulmaktan kurtarıldı!
Dev temizlik şirketi de iflas etti
AKP'nin elinde topluma söyleyecek bir öyküsü kalmadı
Bir başkan daha tutuklandı
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
