Sabancı Vakfı 7. Kısa Film Yarışması’nın kazananları belli oldu
İş Dünyası, 19 Ocak 2023 18:40Güler Sabancı: Yarışma sürecinde gördüğümüz potansiyel, geleceğimiz için bizlere umut veriyor
Sabancı Vakfı’nın “Kısa Film Uzun Etki” sloganıyla bu yıl yedincisini düzenlediği Kısa Film Yarışması’nın kazananları belirlendi. Birincilik ödülü Kız Evi filmiyle yönetmenler Ece Akın ve Mustafa Solmaz’ın oldu. Ödül töreninde konuşma yapan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “Yarışmamızda bu yıl belirlediğimiz tema olan ‘Ne Eğitimde Ne İstihdamda Yer Alan Genç Kadınlar’, Sabancı Vakfı olarak en önemli konularımızın başında geliyor. Bu kapsamda sinemacıların bu konuyu benimseyip son derece yaratıcı çalışmalarla yarışmaya katılmaları mutluluk verici. Yarışma sürecinde gördüğümüz potansiyel, geleceğimiz için bizlere umut veriyor.” dedi.
Sabancı Vakfı’nın “Kısa Film Uzun Etki” sloganıyla bu sene yedincisini düzenlediği Kısa Film Yarışması’nın kazananları belli oldu. “Ne eğitimde ne istihdamda yer alan genç kadınlar” temasıyla iki yıl aradan sonra ilk kez fiziksel ortamda, Sabancı Center’da düzenlenen yarışmanın ödül töreni; Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan’ın ev sahipliğinde ve Zeynep Atakan’ın sanat yönetmenliğinde gerçekleşti.
Yarışma, genç sanatçılar tarafından yoğun ilgi görürken finale kalan 11 eser arasında birincilik ödülünün sahibi ‘Kız Evi’ filmiyle yönetmenler Ece Akın ve Mustafa Solmaz’ın oldu. Ece Akın ve Mustafa Solmaz’a ödülünü Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı takdim etti. Yarışmanın ikincisi ‘Peki Bu Kadın Kim?’ filminin yönetmeni Dilşad Demir’e ödülünü Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan verirken, üçüncü olan ‘Çamaşır İpi’ filminin yönetmeni Hüseyin Urçuk’a ödülü yarışmanın sanat yönetmeni Zeynep Atakan tarafından sunuldu. Bu yıl ikinci kez verilen Sosyal Etki Ödülü’nün sahibi ise ‘Çiçek Açar’ filmiyle Süheyla Noyan oldu. ‘Balık Tutmak İstiyorum’ filmiyle Melihat Ağgül ve ‘Örüntü’ filmiyle Erkan Selçin de mansiyon ödülü kazandı
.gif)
Ödül almaya hak kazananlar; 7. Kısa Film Yarışması’nın jürisi yönetmen ve senarist Biket İlhan, Avrupa Film Akademisi (EFA) Başkanı, yapımcı ve yazar Mike Downey, yönetmen Zeynep Günay Tan, oyuncu Kaan Urgancıoğlu ile dünya sinemasından ödüllü İspanyol oyuncu Beatriz Rico’nun değerlendirmeleriyle belirlendi. Sosyal Etki Jürisi’nde ise dramaturg Dr. Sündüz Haşar, Sabancı Üniversitesi Kültürel Çalışmalar ve Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları programları Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşecan Terzioğlu ve Eğitim Uzmanı Ali Koç yer aldı.
Ödül töreninde yaptığı konuşmada yarışmanın temasını “Ne eğitimde ne istihdamda yer alan genç kadınlar” olarak belirlediklerini ve bu yıl yarışmaya başvuru yapan kadın yönetmen sayısında rekor kırıldığını aktaran Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “Bundan tam 7 yıl önce, Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması’nı ‘Kısa Film Uzun Etki’ sloganıyla başlattık. Vakfımızın yarım asırlık geçmişinde olduğu gibi Kısa Film Yarışması ile de toplumsal konulara sinema aracılığıyla dikkat çekmeyi ve genç sanatçıların gelişimlerine katkı vermeyi hedefledik. Her yıl farklı bir toplumsal konuya değiniyoruz. Yarışmamızda bu yıl belirlediğimiz tema olan ‘Ne Eğitimde Ne İstihdamda Yer Alan Genç Kadınlar’, Sabancı Vakfı olarak en önemli konularımızın başında geliyor. Ne eğitimde ne istihdamda yer alan genç kadınlar sorunu, son yıllarda tüm dünyanın özellikle de ülkemizin en büyük problemleri arasında yer alıyor. Bizler bu sorun karşısında harekete geçerken, sanatın dönüştürücü gücünü de yanımıza alarak, Kısa Film Yarışması’nın bu yılki temasını ne eğitimde ne istihdamda yer alan genç kadınlar olarak belirledik. Ne mutlu ki sinemacıların bu meseleyi benimsediğini ve çok iyi işlediğini gördük. Bu yıl Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması’na başvuru yapanların yarısı kadın yapımcı ve yönetmenlerden oluşuyor. Bu da yarışmanın başladığı 2016 yılından bu yana, cinsiyet eşitliğine en çok yaklaştığımız oran olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca finalist 11 filmin 7’sinin yönetmeninin kadın olmasını da sevindirici bir gelişme olarak görüyor ve bununla gurur duyuyorum. Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması kapsamında başvuru ve değerlendirme sürecinde gördüğümüz potansiyel, geleceğimiz için bizlere umut veriyor. Bu yarışmanın genç sinemacılar için bir basamak olmasını ve onlara yepyeni kapılar aralamasını gönülden diliyorum.” dedi.
Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması, ilk yılında “Mülteci Kadınlar”, ikinci yılında “Çocuk İşçiler”, üçüncü yılında “Ayrımcılık”, dördüncü yılında “Dijital Yalnızlık”, beşinci yılında “Değişen İklimler, Değişen Hayatlar”, altıncı yılında “Yeni Dünyada Yeni Meslekler” ve yedinci yılında da “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Yer Alan Genç Kadınlar” teması ile düzenlendi.
İş Dünyası, 19 Ocak 2023 18:40
Yorumlar (0)
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
