Sabancı Holding, Küresel İş Birliği Köyü’nün tek türk kurucu ortağı oldu
İş Dünyası, 17 Ocak 2023 22:0216 -20 Ocak 2023 tarihleri arasında İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu (WEF) 2023 Yıllık Toplantısı, dijital teknolojiler alanında bir ilke ev sahipliği yaptı. Küresel İş Birliği Köyü (Global Collaboration Village - GCV) adını taşıyan, dünyanın ilk küresel amaç-odaklı metaverse platformu, Dünya Ekonomik Forumu tarafından Accenture ve Microsoft iş birliğiyle hayata geçirildi.
Dünya Ticaret Örgütü (WTO), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), MIT, UNICEF gibi kamu, sivil toplum ve akademi dünyası temsilcilerinin yanı sıra kendi alanlarında dünyanın lider şirketlerinin destek verdiği projenin kurucu ortakları arasında Sabancı Holding de yer aldı. Söz konusu projeyle, dijital teknolojiler alanında imza attığı ilklere bir yenisini ekleyen Sabancı Holding, 80 kurumun yer aldığı Kurucu Ortaklar listesindeki tek Türk şirket oldu.
Uluslararası iş birliğini güçlendirme ve yeniden harekete geçirme amacı taşıyan projenin, küresel sorunların teşhisi ve bunlara yönelik çözüm önerileri geliştirilmesi için derinlemesine deneyimler sunarken, toplumun ana paydaşları arasında da etkileşimi artırması planlanıyor.
GCV bünyesinde, WEF’in ana prensiplerini yansıtan ve “4. Sanayi Devrimi”, “Sanayi Dönüşümü”, “Doğa ve İklim”, “Yeni Ekonomi ve Toplum”, “Bölgesel ve Küresel İş Birliği” olarak isimlendirilen beş farklı merkez bulunuyor. Bu merkezlerin yanı sıra, farklı paydaşların temsili için proje bünyesinde “İş Dünyası”, “Hükümetler ve Uluslararası Organizasyonlar”, “Sivil Toplum”, “Bilim” ve “Eğlence, Spor ve Kültür” başlıkları altında 5 farklı ‘paydaş kampüsü’ yer alıyor.
OYUN KURUCU POZİSYONUMUZU GÜÇLENDİRİYORUZ
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, sürdürülebilirlik ve dijitali odağa alan bir yaklaşımla, “Dünya’nın Sabancı’sı” vizyonunu güçlendirmeye devam ettiklerinin altını çizerken, “Sürdürülebilir yaşama katkı sağlamak, öncü girişimler ortaya koymak ve Türkiye ile dünya arasında köprü görevi görmek, Sabancı olarak bizim Topluluk Vaadimizin üç ana unsuru. Bu vaadimizin izinde ilerlerken, dünyada her geçen gün önem kazanan ‘yeni ekonomi’yi odağımıza alarak enerji ve iklim teknolojileri, ileri malzeme teknolojileri ve dijital teknolojiler alanlarının her birinde oyun kurucu pozisyonumuzu güçlendiriyoruz. Dünyanın ilk küresel amaç-odaklı metaverse platformu olan GCV projesinde, tek Türk Kurucu Ortak olarak yer almak, bizim dijital teknolojilerdeki öncü rolümüzün çok önemli bir göstergesi” şeklinde konuştu.
Sabancı Topluluğu’nun, gelecek 5 yıllık dönemde yapacağı yatırımların yüzde 75’inin yeni ekonomiye ayrılacağını hatırlatan Cenk Alper şunları söyledi: “Yeni ekonomi odaklı büyüme stratejimiz, Dünya Ekonomik Forumu’nun ana ilkeleri ve bu kapsamda GCV bünyesinde oluşturulan merkezlerle de son derece uyumlu. Bu doğrultuda, Topluluğumuz bünyesinde 2022 yılında yaygınlaşmaya başlayan metaverse yaratma ve kullandırma yetkinliklerimizi, GCV bünyesindeki ‘4. Sanayi Devrimi’, ‘Doğa ve İklim’ ve ‘Yeni Ekonomi ve Toplum’ merkezlerinde hayata geçireceğiz. Bu merkezlerde yıl boyunca aktif olarak yer alarak Dünya’nın Sabancı’sı vizyonumuzu pekiştireceğiz. İklim teknolojileri ve yenilenebilir enerji öncelikli olmak üzere, Topluluğumuzun yeni ekonomi odaklı yatırım planlarını ve odak alanlarını tüm küresel paydaşlarla paylaşacağız.”
ULUSLARARASI BİRİKİMİMİZİ ÜLKEMİZ İÇİN SEFERBER EDİYORUZ
Sabancı Topluluğu şirketlerinden SabancıDx, Enerjisa ve Kordsa’nın, 2022 yılında metaverse alanında öncü projeler hayata geçirdiğini hatırlatan Cenk Alper, “Topluluk şirketlerimizin attıkları adımlarla güçlendirdiğimiz Dünya’nın Sabancı’sı vizyonumuzun en önemli unsurlarından biri de uluslararası bilgi birikimimizi ülkemizin toplumsal kalkınması için seferber etmek. Özellikle yeni teknolojileri ülkemize ve insanımıza kazandırmak. Bu, bizim Topluluk Vaadimizin de vazgeçilmez bir parçası. Bu kapsamda, metaverse gibi dijital teknolojilere yön veren alanlardaki tecrübemizi genç nesillere aktarmayı en büyük sorumluluklarımızdan biri olarak görüyoruz. Geçtiğimiz yılki Sabancı Cumhuriyet Seferberliği etkinliklerimiz kapsamında, Türkiye’nin farklı bölgelerindeki lise öğrencilerine metaverse eğitimleri verdik. Tüm Topluluk şirketlerimiz ve Sabancı Gönüllülerimizle birlikte, benzer etkinliklerle, gençlerimizi teknolojiye, bilime, inovasyona yönlendirmeye devam edeceğiz” dedi.
İş Dünyası, 17 Ocak 2023 22:02
Yorumlar (0)
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı
İSU’nun 2026 yılı hedefleri masaya yatırıldı
Kocaeli vekilinden Migros işçilerine destek
