Sekapark’a akıllı aydınlatma sistemi kuruluyor
Gündem, 12 Ocak 2023 14:50Büyükşehir, Sekapark’a akıllı aydınlatma sistemi kuruyor. Çalışmalar sırasında zaman zaman gündüz saatlerinde aydınlatmaların açılması gerekiyor
Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’nin en önemli kent parklarından birisi olan ve Marmara’nın etkinlik merkezi olarak görülen Sekapark’a akıllı aydınlatma sistemi kuruyor. Enerji tasarrufu sağlayacak 460 aydınlatma direğinin dikileceği Sekapark, geceleri daha canlı ve renkli olacak. Bu amaçla çalışmalar devam ederken, zaman zaman gündüz saatlerinde de hatların açık şekilde işlem yapılması gerekiyor. Akıllı aydınlatma sistemlerinin kurulması sırasında önümüzdeki 10-15 günlük süreçte Sekapark içindeki aydınlatma hatları gündüz saatlerinde de açık kalabilecek.
SEKAPARK GÜNDÜZ GİBİ AYDINLANACAK
Sekapark’ta bulunan ekonomik ömrünü doldurmuş direklerin yenileriyle değişimi çalışmaları kapsamında aynı zamanda akıllı aydınlatma otomasyon sistemi de kuruluyor. Yapılan çalışmalar için alt yapı düzenleme ve otomasyon sisteminin test işlemleri için gündüz yapılan çalışmalar sırasında hatlar açık şekilde işlem yapılması gerekiyor. Bu kapsamda 10-15 gün sürecek çalışmalarda ara ara gündüz saatlerinde de hatların açık olması gerekiyor. Çalışmalar tamamlandığında Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Sekapark’ta da görsel şölen yaşatacak.
ENERJİ TASARRUFU SAĞLANACAK
Büyükşehir, akıllı şehir aydınlatma çalışmaları kapsamında, Sekapark’taki ekonomik ömrünü tamamlamış 420 direğin demontajını yapıyor. Bu değişim yapılırken, ilave direklerle beraber 460 yeni direk ve 820 adet nema soketli armatür ile akıllı aydınlatma sistemi kuruluyor. Yeni aydınlatma sistemi enerji tasarrufu sağlarken daha fazla aydınlık imkânı sunacak. Kocaelililerin birinci adresi olan Sekapark, akşamları daha da güzel olacak. Eski direkler ise enerji verimliliği sağlanarak kentin farklı noktalarında kullanılacak.
UZAKTAN KONTROL EDİLECEK
Akıllı aydınlatma ile armatürler uzaktan açılıp kapatabilecek, farklı kademelerde aydınlatabilecek, akım-güç-konum-arıza durumu gibi bilgilere ulaşılabilecek. Bütün bu parametrelerin, cep telefonu, tablet ve bilgisayarlarda bulunacak ara yüz programı ile takip ve kontrolü yapılacak.
.gif)
Gündem, 12 Ocak 2023 14:50
Yorumlar (0)
Dilovası’nda DEM Parti yöneticileri Enver Yıldırım’ın kapısını çaldı
Bakan Şimşek'e işsizlik tepkisi
Körfezli iş insanı Ceyhan hayata gözlerini yumdu
İşte en az yakan araçlar listesi!
Teğmenlerin komutanı emekli edildi
Altın alımı son 3 yılın en yüksek seviyesinde
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
