DEVA’dan Çalışan Gazetecilere mesaj
Siyaset, 10 Ocak 2023 15:13DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanı Adem Koç 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladığı mesajında, gazetecilerin özlük haklarını iyileştireceklerini ve gazeteciliğin cezalandırılmasına engel olacaklarını söyledi.
Genel Başkanlığını Ali Babacan’ın yaptığı Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Kocaeli İl Başkanı Adem Koç bir mesaj yayınlayarak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.Başkan Koç mesajında, ‘Basın özgürlüğü esas, sınırlama istisna olacak’ dedi.
DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanı Adem Koç sözlerine şöyle devam etti:
“Türkiye, ‘Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde 180 ülke arasında 149’ sırada yer almaktadır. Adeta ülkemizde gazetecilik yapmak ile ateşten gömlek giymek eşdeğer hale geldi. DEVA Partisi iktidarında basın özgürlüğünü güvencelerle donatacağız. Anayasamızın basın ve yayımla ilgili hükümlerinde özgürlük esas, sınırlama ise istisna olacak” dedi.
Başkan Adem Koç sözlerine şöyle devam etti, “Basında sendikalaşmayı kolaylaştıracağız, tazminat haklarını genişleteceğiz. Gazeteciler ekonomik ve sosyal haklarını etkili şekilde kullanabilecek. Sendika üyesi olunması nedeniyle haksız yere işten çıkarma uygulamasını engellemek üzere medya sektöründe iş güvencesi ve işten çıkarma hâlindeki tazminat haklarını genişleteceğiz.
BASIN KARTI DA ÖZGÜLEŞECEK
Basın kartının siyasi iktidarın tercihlerine göre verilmesine, dolaysıyla basın kartının sansür mekanizması olarak kullanılmasına son vereceğiz. Bu konuda meslek kuruluşlarının belirleyici olmasını sağlayacağız. Keyfi akreditasyon kararlarını sonlandıracağız.
Medyada tekelleşme ve kartelleşmeye karşı her türlü yasal ve yapısal tedbiri alacağız. Medya sahipliğini ve finansmanını şeffaf hale getireceğiz. Bu kapsamda küçük bütçeli medya kuruluşlarını destekleyeceğiz. Medyaya ilişkin ayrı bir rekabet yasası hazırlayacağız. Rekabet Kurumu medya kuruluşlarını adil, tarafsız ve etkili şekilde denetleyebilecek.
YEREL BASINI ÖZELLİKLE DESTEKLEYECEĞİZ
Medyada çoğulculuğu sağlamak için de dar bütçeli medya kuruluşlarını destekleyeceğiz. Yerel medyayı çok önemsiyoruz. Mutlaka güçlendireceğiz!
Türk Ceza Kanunu, Terörle Mücadele Kanunu, Devlet İstihbarat Hizmetleri ve MİT Kanunu gibi düzenlemeler gazetecilere karşı ceza soruşturmalarına gerekçe olarak kullanılıyor. Bunları AYM ve AİHM içtihatları çerçevesinde düzenleyeceğiz. TCK’nın 218. maddesindeki ‘haber verme sınırlarını aşmayan ve eleştiri amacıyla yapılan düşünce açıklamaları suç oluşturmaz’ hükmünün uygulanmasına ilişkin uygulamadaki sorunları gidereceğiz.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nu (RTÜK) ve Basın İlan Kurumu’nu (BİK) siyasi iktidarın ve diğer çıkar çevrelerinin etkisinden koruyacağız. Bağımsız ve tarafsız olmalarını sağlayacak yasal ve yapısal değişiklikler yapacağız. RTÜK’ün idari ve mali bağımsızlığını güvence altına alacağız.
BİK İLANLARI CEZA OLARAK KULLANILAMAYACAK
Basın İlan Kurumu da resmi ilân ve reklamları tüm basın kuruluşlarına adil ve şeffaf bir şekilde dağıtacak. Yerel medyayı da kapsayacak. Ayrıca TRT ve Anadolu Ajansı’nı bağımsız ve tarafsız kılacağız. Bu kurumlar toplumun genelini temsil edecekler. İnşallah seçimlerden sonra bunları bir bir el birliğiyle ile hayata geçireceğiz” dedi.
Siyaset, 10 Ocak 2023 15:13
Yorumlar (0)
Dilovası’nda DEM Parti yöneticileri Enver Yıldırım’ın kapısını çaldı
Bakan Şimşek'e işsizlik tepkisi
Körfezli iş insanı Ceyhan hayata gözlerini yumdu
İşte en az yakan araçlar listesi!
Teğmenlerin komutanı emekli edildi
Altın alımı son 3 yılın en yüksek seviyesinde
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
