İki yıl içerisinde Suriyelileri Suriye'ye göndereceğiz
Siyaset, 08 Ocak 2023 23:31CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu “Ne derseniz deyin en geç iki yıl içinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi Suriye’ye davulla zurnayla göndereceğiz. Hiçbir engeli tanımayacağız.” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Esenyurt Belediyesi Proje ve Hizmet Tanıtım Toplantısına konuştu. Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada "Ne derseniz deyin en geç iki yıl içinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi Suriye'ye davulla zurnayla göndereceğiz." ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarından önce çıkanlar şu şekilde:
Biz CHP'yiz vatandaşlarımız arasında ayrımcılık yapmayız. Halkı seven halkı için çalışan belediye başkanlarımızı hazmedemiyorlar. Engeller çıkarıyorlar. Seçimden önce arkadaşlarıma söyledim seçimden sonra rozetinizi çıkarın. Bir ayrımcılık yapacaksanız fakir mahallerden başlayın.
Dolayısıyla bizim bakış açımızla iktidar arasında dağlar kadar fark var. Esenyurt'ta konut mağdurları var. Yani vatandaş parasını vermiş. 30 bin daire yapılacak 60 bin kişiden para toplanmış. Bu paralar toplanırken bu belediye, bu iktidar ne iş yapıyordu. Seçimlerden önce 3 kez grup toplantılarında bunu dile getirdim. Şimdi ne olacak bu kişiler? Bunu belediye başkanları çözemez merkezi hükümetin çözmesi lazım. Bunun için de bu hükümetin gitmesi lazım.
150 GÜNDE 150 PROJE 150 GÜNDE 190 OLDU
Belediye başkanlarımızın koltuğunu haczettiler. Diğerlerinin tüm faturaları bizim başkanlarımıza çıkarılıyor.
Buranın bir beton ormanına dönüştürüldü. Bunların gözü dönmüş. Nerde ağaç gördülerse beton döktüler. (Esenyurt Belediye Başkanı) Hakkında 130 soruşturma açılmış. Açmazsanız namertsiniz. Alın teri dökmüşsen mesele yok. Sanmayın ki sadece Esenyurt için bunlar oluyor. Hayır, bütün belediye başkanlarımız için bunları yapıyorlar. Biri gidiyor öbürü geliyor. Devamlı denetleyelim, engelleyelim, haciz koyalım. Sonra meydanlarda diyelim ki ‘siz seçtiniz ama bunlar iş yapmıyorlar. Ama bizim belediye başkanlarımız zekalarını kullanıyorlar. Her kuruşu halk için harcıyorlar. Onlar hangi engelleri çıkarırlarsa çıkarsınlar onlar bu engelleri aşmayı biliyorlar.
150 günde 150 proje diye başladı. 150 günde 190 proje oldu. İstanbul'un katmerleşen bütün sorunlarıyla mücadele etti. Para bulamıyorlardı. Ekrem Başkan inşaatı duran bütün metro inşaatlarını açtı. Şimdi ona da engel çıkarmaya çalışıyorlar. Biz Ekrem Başkanı kimseye kaptırmayız. Hesabı verecekse 16 milyon İstanbulluya verir. Başkanın bir sonraki seçimde daha çok oy alacağını biliyorlar. Ben o savcılara hakimlere sesleniyorum. Hiçbirinizin adalet duygusuna sahip olmadığını biliyorum. Sanıyorlar ki gelecekler istediklerini yapacaklar.
Yargının sopa olarak kullanılmasını asla kabul etmiyoruz.
Başkanımız yurt dışından gelen pek çok yabancıya düşmanlık yapmadan kin tutmadan hizmet veriyor. Biz belediye başkanımızın öncülüğünde Suriyeli kardeşlerimizi onların iradeleriyle Suriye'ye gönderecektik. Engel oldular. Ne derseniz deyin en geç iki yıl içinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi Suriye'ye davulla zurnayla göndereceğiz. Hiçbir engeli tanımayacağız.
Biz halkı düşünüyoruz onlar ceplerini düşünüyor. Kefen de cep yok bu kadar yolsuzluğu ne yapacaksınız.
Siyaset, 08 Ocak 2023 23:31
Yorumlar (0)
Daha iflas edecek esnafımız var
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
