Başkan Şayir ve milletvekili Bayram; çocuklarla film izlediler
Gündem, 27 Aralık 2022 15:45Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir ve AK Parti İstanbul Milletvekili Avukat Serkan Bayram; öğrencilerle birlikte Milletvekili Bayram’ın hayat hikâyesini konu alan ‘Buğday Tanesi’ filmini birlikte izlediler.
Lise ve ortaokullardan oluşan 7 bin öğrencinin katılım sağladığı etkinlik için Gebze Center’da ki 3 sinema salonu Dilovası Belediyesi tarafından kapatıldı. Etkinlik çerçevesinde; filmin ana kahramanı AK Parti İstanbul Milletvekili Avukat Serkan Bayram ve Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir; öğrencilerle birlikte sinema salonunda yerlerini alarak filmi birlikte izlediler.
ÖZEL GEREKSİNİMLİ İNSANIN HAYATA TUTUNUŞU
Hayatı beyaz perdeye aktarılan AK Parti İstanbul Milletvekili Avukat Serkan Bayram, film öncesi yaptığı açıklama da “Hakikaten bir sosyal sorumluluk projesi. Bu film; 10 milyon özel gereksinimli, ailesiyle birlikte 40 milyon ve totalinde 84 milyonu ilgilendiren bir film ve herkes kendisinden bir kare görüyor. Bir özel gereksinimli dört duvar arasında kalacakken mücadele ediyor, okuyor, hayata tutunuyor. Hakim olmak istiyor olamıyor, vekil oluyor, yasanın değişmesine vesile oluyor, topluma örnek oluyor. Özel gereksinimli bireyler ve aileleri kendilerine bir özgüven oluşturuyor. Bu film çekilirken de hep şunu söyledim; 10 milyon kardeşimden biri hayata bağlanıp azim mücadelesi elde ederse o film amacına ulaşmış demektir. Güzel gelişmeler var… Avrupa ve dünyadan filmin gösterimi konusunda talepler geldi, onları da takip ediyoruz. Tabi sinemalardan sonra da sosyal platformlarda izlenmeye devam edecek” dedi.
.gif)
BU FİLMLE GENÇLER EMPATİ YAPMAYI ÖĞRENDİ
Gençlerimiz; bu filmle empati yapmayı öğrendi diyen Milletvekili Bayram, “Gençler bundan sonra özel gereksinimli arkadaşlarına empati kurarak bakacak. Bu da çok önemli ve büyük bir gelişme. Geçmişte bazı insanlar, özel gereksinimli birinin olduğu sınıfa girince “Ben oraya oturmam” diyordu. Bugün ise gençlerimiz empati yapabiliyor. Bundan dolayı da toplumda bütünleşme sağlanıyor” diye konuştu.
FİLMDE YAŞANTIMIZDAN KESİTLER GÖRÜYORUZ
Film hakkındaki düşüncelerini açıklayan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, “Bu filmi herkese tavsiye ediyoruz. Öok güzel bir yaşam mücadelesi örneği… İnsanların hedeflerine daha rahat ulaşabilmesi için yılmadan, yorulmadan mücadeleyi ve empati kurmayı öğretiyor. Mükemmel bir film olmuş. Tüm bireyler bu filmi izlemeli. Filmde; yaşantımızdan kesitler görüyoruz aslında. Bizde o zorluklardan geçtik. Bunlar hayatımızın gerçekleri. Vatansever bireyler olarak, çocuklarımızın değerlerine, maneviyatlarına bağlı bireyler olarak yetişmelerini ve empati kurabilmelerini istiyoruz. Bu film; buna en iyi örneklerden. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Gündem, 27 Aralık 2022 15:45
Yorumlar (0)
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
Başkan Gökçe pazarda esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi
Kocaeli’de 137 halk otobüsü şoförüne ceza
İmamın yaptığına bakın!
