KSO Başkanı Zeytinoğlu asgari ücret artışını değerlendirdi
İş Dünyası, 22 Aralık 2022 11:04KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, 2023 yılı asgari ücret artış oranını değerlendirdi
Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 2023 yılı asgari ücret artış oranını değerlendirdi. Zeytinoğlu; “Asgari ücret zammı yaklaşık 7 milyon asgari ücretli çalışan başta olmak üzere toplumun genelini ilgilendiriyor. 2022 yılı başında 4.253 TL olan net asgari ücret 8.506,80 TL oldu. Böylelikle net asgari ücret artış oranı, Ocak ayına göre yüzde 100, 2022 yılı temmuz ayına göre yüzde 54,66, yıllık ise yüzde 74,43 oranında artış gösterdi. 2022 yılındaki gıda enflasyonu ile aynı oranlarda yapılan bu artış çalışanlarımız açısından memnuniyet verici” dedi.
İŞVERENE DESTEK ARTIRILMALI
Zeytinoğlu işverene asgari ücret desteğinin arttırılması gerektiğini söyleyerek, “Bu konuya işletmelerin devamlılığı ve rekabet edebilirliği açısından da bakmak gerekir. Enflasyon oranını geçen bu asgari ücret artışının ihracat yapan büyük firmalarda sıkıntı yaratmayacağını düşünüyoruz. Fakat KOBİ’leri ve Anadolu’da bulunan firmaları da sıkıntıya sokmamasını temenni ediyoruz” dedi. 2023 yılı asgari ücret artışının işverene maliyetinin 11.759,40 TL olduğunu kaydeden Zeytinoğlu, “Sürdürülebilirlik açısından işverenin üzerindeki bu maliyet yükleri hafifletilmeli ve ülkemizin üretim gücü korunmalı. Bildiğiniz üzere kıdem tazminatı yıllık bir brüt ücret üzerinden hesaplanıyor. Dolayısıyla Ocak ayı itibariyle yıllık 6.471 TL olan asgari ücret kıdem tazminatı 10.008 TL’ye çıkmış olacak. Bu da yine işverenin üzerinden kıdem tazminatı yükünün yüzde 54,5 oranında artması anlamına geliyor. Özellikle küçük işletmelerimiz açısından bu tazminat yükü ciddi sıkıntılara yol açacak. Bu noktada KOBİ’lerimizin desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz” açıklamasında bulundu.
İş Dünyası, 22 Aralık 2022 11:04
Yorumlar (0)
İzmit Belediyesinin 1 TL'lik nikah ücreti gündem oldu
Bayram gezmesinin maliyeti arttı
Dilovası’nda AKP ve MHP’lilerden bayram ziyaretleri
Teröristlerin posterini açtılar
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
