DEVA’dan çöp arıtma tepkisi
Siyaset, 21 Aralık 2022 13:50DEVA Partisi Körfez İlçe Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanı Hatip Torgay tarafından yapılan yazılı açıklamada Hereke’de bir çöp depolama tesisini asla kabul etmeyeceklerini ifade edild
Genel Başkanlığı’nı Ali Babacan’ın yaptığı Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi ekonomi alanında gerçekleştirdiği çalışmaların yanı sıra sosyal politikalardan çevreye kadar pek çok alanda geliştirdiği eylem plânlarıyla Türkiye’nin sorunlarına akılcı ve gerçekçi çözüm yolları sunuyor.
Kocaeli’nin en turistik merkezlerinden birisi olan Hereke’de yapılmakta olan çöp ayrıştırma ve depolama tesisiyle ilgili bir basın açıklaması yapan Körfez İlçe Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanı Hatip Torgay şunları ifade etti: “Hereke tarihsel geçmişi, ipek halısı ve kültürel zenginliğiyle ün kazanmış, geçmişi ile övündüğümüz bir kıyı beldemiz. Tarihi ve turistik önemine değer biçilemeyecek kadar önemli bir destinasyon bölgesi.
HEREKE TURİZMİNE KARŞI CİNAYET
Ancak Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan ‘tehlikesiz atık geri kazanım, bertaraf ve III. sınıf düzenli depolama tesisi’ Körfezin yukarı Hereke bölgesine yapılmak istenmekte. Tesisin yapılacağı bölge halihazırda liman, çimento fabrikası ve taş ocakları ile zaten çevrilmiş durumda. Çevresel açıdan kirlilik boyutunu geçmiş, mevcut durumu bile risk oluşturan bir bölgede böyle bir projenin gündeme gelmesi bile kabul edilemez. Bu açıkça Hereke turizmine karşı işlenen bir cinayet olur.
Atık Bertaraf Tesisi Yer Seçimi Komisyonu Raporunda, DSİ ön görüşün de yer altı suyu yönüyle uygunsuzluk arz ettiği Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkililerince ifade edilmiş ayrıca yerleşim yerine yakınlığına da dikkat çekilmiş. Çimento fabrikası, Taş ocakları, şimdi de planlanan Çöp Depolama Tesisi... Bunu akılla izah etmek mümkün değil!
ÇÖP YERİNE DOKTOR GETİRİN
Doğaya, çevreye ve insana zarar verecek bütün yatırımlar Yukarı Hereke’ye yapılıyor ya da yapılması düşünülüyor. Bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızda en az diğer bölgedekiler kadar tüm güzellikleri fazlasıyla hak ediyor. Sosyal yaşam alanları, kaliteli spor tesisleri, doktoru olan bir sağlık merkezi gibi birçok eksik varken birde üstüne çöp tesisinin planlanması farklı niyetleri ortaya koymaktadır.
Hereke de yaşayan her kesimden insanların karşı çıktığı, bölge STK’ların, muhtarların karşısında durduğu böyle bir projeyi yapmakta ısrar etmek doğru bir yaklaşım değildir. Bu bölgenin düzeltilmesi gereken bu kadar sorunu varken çöp depolama tesisinin de burada yapılması planlanıyorsa burada ayrımcılık söz konusudur. Çöp tesisine karşı çıkan bir halk var burada, imza kampanyaları düzenleniyor, STK’lar eylem yapıyor sözün özü olarak koskoca bir bölge halkı hep bir ağızdan haykırıyor.
Bölgemizde ki siyasi aktörlerin hiçbir siyasi parti ayrımı yapmadan bölge halkımız için elini taşın altına koyma vakti gelmiştir. Bölgemizin gelişimi açısından bu kararın yanlış olduğunu ve tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini özellikle belirtmek istiyoruz. İktidarın izlemiş olduğu politikalar neticesinde her alanda kazanan sermaye kaybeden de ne yazık ki her seferinde halkımız oluyor. Yetkilileri, sermayenin yanında değil, halkın yanında olmaya davet ediyoruz.
Biz DEVA Partisi olarak çevreye ilişkin politikalar, planlar ve projeler belirlenirken; özel sektör temsilcilerini, sivil toplum örgütlerini ve bölge halkını sürece dahil edilerek, farkındalık kampanyalarıyla vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesini ve bilgiye erişimini sağlayarak, yapılacak projelerin tam bir mutabakatla yapılması hususunda elimizden geleni yapacağız. Kimse umutlanmasın, çöp depolama tesisinin yapımına karşıyız ve sonuna kadar ağaca, toprağa ve denize sahip çıkacağız!” dedi.
Siyaset, 21 Aralık 2022 13:50
Yorumlar (0)
Milli sporcu Kahveci, Ahmet Önal'a boks eldiveni hediye etti
İşe giden emekçilere ikram
Sokakta kalan vatandaşlara sıcak yemek
2026 işsizlik maaşı belli oldu
Başkanı Ölmez, şampiyon kulübün yöneticilerini ağırladı
İmamoğlu'nu değil Binali Yıldırım'ı yargılayın!
6 Şubat depreminde hayatını kaybedenler İzmit’te anılacak
Kocaeli’de o işletmeler sahura kadar açık olacak
İzmitli tanınmış esnaf vefat etti
İki bakandan fahiş fiyat denetimi talimatı
Şehri geliştiren fikirler ödüllendirildi
Terörist başına umut hakkı vermek kabul edilemez
Saadetliler Gebze’de toplandı: Sesleri gür çıkacak!
Büyükakın: Gençler bizim en kıymetlilerimiz
Vali Aktaş, AKP İzmit İlçe Başkanı Dokuzlar’ı işyerinde ziyaret etti
Kocaeli’de Sevgililer Günü’ne özel sıra gecesi
Kocaeli’de İtfaiye Depo Binası Projesi ne durumda?
Altın fiyatlarında yeni rekor için tarih verildi
AKP ve MHP’liler Dilovası’nda o açılışta bir araya geldi
Binlerce çocuk Okula Bi’ Mola’da stres attı
İzmit’te Ramazan davulcuları için başvurular başladı
İşte yoksulluğun fotoğrafı
Öcalan mezara kavuşana kadar buradayız
Çayırova’da kumar bağımlılığıyla böyle mücadele ediliyor
Körfez meclisinde hangi kararlar alındı?
Yine Sanat Kafe, yine kültürel etkinlik!
İzmitlilerden OYAK Genel Müdürü Yalçıntaş’a ziyaret
Körfez üvey evlat mı?
Bakanlık onayı olmadan zam yok!
Kartepe’de moloz tepkisi
TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
