Okullarda bir öğün ücretsiz, sağlıklı yemek, hemen şimdi!
Siyaset, 10 Aralık 2022 21:37Emek Partisi Gebze İlçe Başkanı Yusuf Akar, okullarda bir öğün ücretsiz ve sağlıklı yemek kampanyasına dair yazılı açıklama yaptı. Akar, "Bu ülkede çocuklar okula aç gidiyor! Bu ülkede aileler çocuklarının beslenme çantasına bir kuru ekmekten başka bir şey koyamaz halde" dedi.
Aylardır Ekmek ve Gül'ün çağrısıyla ülkenin dört bir yanında 'Okullarda 1 öğün ücretsiz, sağlıklı yemek her çocuğun hakkı' diyerek sokak sokak, okul okul bir kampanya yürütüldüğünü belirten Akar, "Yüz binlerce imza toplandı, eylemler etkinlikler yapıldı, kapı kapı dolaşıldı. Pek çok kadın derneği, veli derneği, emek ve meslek örgütü ile birlikte çalışmalar yürütüldü. Okullarda öğrencilere devlet eliyle sağlıklı yemek verilmesi talebi halkın geniş kesimleri tarafından sahiplenildi. Konuyu gündem etmeyen gazete, televizyon kalmadı. Muhalefet milletvekilleri soru önergeleri ile, kanun teklifleriyle bu talebi mecliste gündeme getirdi. Bu önergeler AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Soruyoruz; çocukların açlığından daha önemli ne olabilir? Soruyoruz; devlet çocukların sağlığını güvence altına almayacak da ne yapacak?" dedi.
"ÖNERGELER BİR ÇIRPIDA REDDEDİLDİ"
Talebin pek çok kentte belediyelerin genel meclislerinde gündeme getirildiğini belirten Akar, "Kentimizde, Gebze’de 'Çocuklar aç falan değil, sosyalistlerin uydurması' denilerek önergeleri reddetti AKP’li belediye başkanı. Türkiye Büyük Millet Meclisinde, vergilerimizle oluşturulan bütçenin kime nasıl dağıtılacağının konuşulduğu Plan ve Bütçe Komisyonunda bu talebi dile getiren muhalefet vekillerine 'Abartıyorsunuz, aç çocuk yok' diyebildi AKP’li ve MHP’li vekiller. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ve Eğitim Bakanlığının bütçelerine çocuklara 1 öğün sağlıklı yemek sağlanması için verilen ek bütçe önergeleri bir çırpıda reddedildi" diye konuştu.
"ÇOCUKLAR İÇİN KAYNAK DA VAR İMKAN DA"
Çocuklar için kaynak ve imkanın olduğunu söyleyen Akar, "Asgari ücretin açlık sınırının çok altında kaldığı, kiraların fahiş düzeye ulaştığı, en temel tüketim maddelerine, elektriğe, doğalgaza gün aşırı zam geldiği ülkede çocukların sağlığı, gelişimi, eğitime katılımı Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından tamamen ailelerin sırtına bırakılmış durumda. Bir kez daha söylüyoruz. Çocukların gelişiminden, sağlıklarından, sağlıklı beslenmeye ulaşmalarından devlet doğrudan sorumlu. Çocukların eğitimden kopmaması, sağlıkları için okullarda ayrım yapılmadan her çocuğa bir öğün ücretsiz ve sağlıklı yemek verilmesi şart. Ve biliyoruz ki çocuklar için kaynak da var imkan da!" dedi.
"SEÇİMLERE HAVALE EDİLEMEZ"
"Şu an meclis genel kurulunda bütçe görüşmeleri devam ediyor" Akar, "10 Aralık’ta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı bütçesi, 11 Aralık’ta Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi Meclis Genel Kurulunda görüşülecek. Bizim alınterimizle, vergilerimizle oluşturulan bütçenin zenginleri daha zengin etmek için değil, savaş için, holdingleri kurtarmak için, birilerinin bekasını sağlama almak için değil insanca bir yaşamı, güzel bir geleceği hak eden milyonlarca çocuk için kullanılmasını istiyoruz. Kaynakların ve imkanların en temel haklarımız için kullanılmasını talep ediyoruz! Hatırlatıyoruz, hiçbir hak, çocukların geleceğini ilgilendiren hiçbir konu seçimlere havale edilemez. Anayasal güvence altında hakların gereğinin yerine getirilmesi seçim vaadi yapılamaz" dedi.
Meclise çağrı yapan Akar, "Milyonlarca çocuğun geleceği için Meclise çağrımızdır, gereğini yapın, okullarda çocuklara ücretsiz ve sağlıklı yemek için bütçe ayırın! Tüm halka, emek ve demokrasi güçlerine, kadınlara, gençlere de çağrımızdır, haklarımızı birlikte kazanacağız, bu talebi hep birlikte yükseltmeye devam edelim, mücadeleyi büyütelim!" diye konuştu.
Siyaset, 10 Aralık 2022 21:37
Yorumlar (0)
Sürücüler dikkat! D-130 İzmit istikameti 22 Mayıs’a kadar trafiğe kapalı
O kongreye Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi ritim grubu damga vurdu
Bu kul hakkıdır, hak gaspıdır
Celal Bayraktar’dan öğrencilere çarpıcı uyarı!
İzmit’in köylerindeki annelere sürpriz
Kocaelispor Başkanı Recep Durul, KOTO’da ağırlandı
Darıca’da Başkan Bıyık öğrencilerle sahili temizledi
Dilovası Meclisi’nde kararlar oy birliği ile alındı
Sürekli lafı çarpıtarak önüne gelene dil uzatanların son marifeti!
Satılmadık kurum kalmadı, hesap verilmiyor!
Büyükşehir’in o tesisi örnek gösterildi
Dervişoğlu, Bahçeli'yi topa tuttu
Bilnet Okulları öğrencileri Vali Aktaş’la röportaj yaptı
Derince’de yine iş arayanlar ve işverenler bir araya gelecek
Araçlar bu yollar yüzünden mahvoluyor
Gıda, Tarım ve Hayvancılık sektöründe sorunlar KOTO’da masaya yatırıldı
İşsiz kalanların sayısı çığ gibi artıyor
Çayırova’da bilim şenlikleri başlıyor
Akaryakıta yine zam geliyor
Körfez Meclisi’nde neler konuşuldu?
Erdoğan yanlış bilgilendiriliyor!
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
