Okullarda bir öğün ücretsiz, sağlıklı yemek, hemen şimdi!
Siyaset, 10 Aralık 2022 13:40Emek Partisi Gebze İlçe Başkanı Yusuf Akar, okullarda bir öğün ücretsiz ve sağlıklı yemek kampanyasına dair yazılı açıklama yaptı. Akar, "Bu ülkede çocuklar okula aç gidiyor! Bu ülkede aileler çocuklarının beslenme çantasına bir kuru ekmekten başka bir şey koyamaz halde" dedi.
Aylardır Ekmek ve Gül'ün çağrısıyla ülkenin dört bir yanında 'Okullarda 1 öğün ücretsiz, sağlıklı yemek her çocuğun hakkı' diyerek sokak sokak, okul okul bir kampanya yürütüldüğünü belirten Akar, "Yüz binlerce imza toplandı, eylemler etkinlikler yapıldı, kapı kapı dolaşıldı. Pek çok kadın derneği, veli derneği, emek ve meslek örgütü ile birlikte çalışmalar yürütüldü. Okullarda öğrencilere devlet eliyle sağlıklı yemek verilmesi talebi halkın geniş kesimleri tarafından sahiplenildi. Konuyu gündem etmeyen gazete, televizyon kalmadı. Muhalefet milletvekilleri soru önergeleri ile, kanun teklifleriyle bu talebi mecliste gündeme getirdi. Bu önergeler AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Soruyoruz; çocukların açlığından daha önemli ne olabilir? Soruyoruz; devlet çocukların sağlığını güvence altına almayacak da ne yapacak?" dedi.
"ÖNERGELER BİR ÇIRPIDA REDDEDİLDİ"
Talebin pek çok kentte belediyelerin genel meclislerinde gündeme getirildiğini belirten Akar, "Kentimizde, Gebze’de 'Çocuklar aç falan değil, sosyalistlerin uydurması' denilerek önergeleri reddetti AKP’li belediye başkanı. Türkiye Büyük Millet Meclisinde, vergilerimizle oluşturulan bütçenin kime nasıl dağıtılacağının konuşulduğu Plan ve Bütçe Komisyonunda bu talebi dile getiren muhalefet vekillerine 'Abartıyorsunuz, aç çocuk yok' diyebildi AKP’li ve MHP’li vekiller. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ve Eğitim Bakanlığının bütçelerine çocuklara 1 öğün sağlıklı yemek sağlanması için verilen ek bütçe önergeleri bir çırpıda reddedildi" diye konuştu.
"ÇOCUKLAR İÇİN KAYNAK DA VAR İMKAN DA"
Çocuklar için kaynak ve imkanın olduğunu söyleyen Akar, "Asgari ücretin açlık sınırının çok altında kaldığı, kiraların fahiş düzeye ulaştığı, en temel tüketim maddelerine, elektriğe, doğalgaza gün aşırı zam geldiği ülkede çocukların sağlığı, gelişimi, eğitime katılımı Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından tamamen ailelerin sırtına bırakılmış durumda. Bir kez daha söylüyoruz. Çocukların gelişiminden, sağlıklarından, sağlıklı beslenmeye ulaşmalarından devlet doğrudan sorumlu. Çocukların eğitimden kopmaması, sağlıkları için okullarda ayrım yapılmadan her çocuğa bir öğün ücretsiz ve sağlıklı yemek verilmesi şart. Ve biliyoruz ki çocuklar için kaynak da var imkan da!" dedi.
"SEÇİMLERE HAVALE EDİLEMEZ"
"Şu an meclis genel kurulunda bütçe görüşmeleri devam ediyor" Akar, "10 Aralık’ta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı bütçesi, 11 Aralık’ta Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi Meclis Genel Kurulunda görüşülecek. Bizim alınterimizle, vergilerimizle oluşturulan bütçenin zenginleri daha zengin etmek için değil, savaş için, holdingleri kurtarmak için, birilerinin bekasını sağlama almak için değil insanca bir yaşamı, güzel bir geleceği hak eden milyonlarca çocuk için kullanılmasını istiyoruz. Kaynakların ve imkanların en temel haklarımız için kullanılmasını talep ediyoruz! Hatırlatıyoruz, hiçbir hak, çocukların geleceğini ilgilendiren hiçbir konu seçimlere havale edilemez. Anayasal güvence altında hakların gereğinin yerine getirilmesi seçim vaadi yapılamaz" dedi.
Meclise çağrı yapan Akar, "Milyonlarca çocuğun geleceği için Meclise çağrımızdır, gereğini yapın, okullarda çocuklara ücretsiz ve sağlıklı yemek için bütçe ayırın! Tüm halka, emek ve demokrasi güçlerine, kadınlara, gençlere de çağrımızdır, haklarımızı birlikte kazanacağız, bu talebi hep birlikte yükseltmeye devam edelim, mücadeleyi büyütelim!" diye konuştu.
Siyaset, 10 Aralık 2022 13:40
Yorumlar (0)
Yollarda bayram trafiği
İlber Ortaylı'nın vefatından önce çekilen program yayınlandı
Yalnız yaşayan Necmettin dedenin yüzünü güldüren proje
Çayırova basketbol heyecanına sahne olacak
Gram altında yeni tahmin!
At sevgisi küçük yaşta aşılanıyor
Yeni vergilerden asgari ücrete yasal düzenlemeler
İzmit Belediyesinin 1 TL'lik nikah ücreti gündem oldu
Bayram gezmesinin maliyeti arttı
Dilovası’nda AKP ve MHP’lilerden bayram ziyaretleri
Teröristlerin posterini açtılar
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
