Kadın girişimciler Kışa Hazırız etkinliğinde satış yaptı
Gündem, 09 Aralık 2022 17:38Kadın girişimciler el emeği göz nuru doğal ürünlerinin satışını AVM’de gerçekleştirdi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve birçok alanda sağladığı destekleri ile satış ve organizasyon yapan Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifleri ürünlerinin satışına devam ediyor. AVM’de açılan stantta İzmit Çınar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Karamürsel Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Kadının Eli Kocaeli Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Dr. Sumru Müstecaplıoğlu Halıdere Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Hanımeller Derince Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Mehtap Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, ayrıca Dağ Köy Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin yanı sıra KÖĞ BALDER Kocaeli Özel Gereksinimli Bireyler ve Aileleri Derneği, Tüm Engellileri Birleştirme Derneği Kocaeli Şubesi ürünlerini sergileyerek satış yaptı.
ÇOCUKLAR AMİGURUMİ OYUNCAKLARI ÇOK SEVDİ
Vatandaşların el emeği göz nuru ürünlere oldukça ilgi gösterdiği Biz Kışa Hazırız etkinliğinin satışında ürünler genellikle yeni yıl konseptiyle hazırlandı. Özellikle çocukların amigurumi oyuncaklara ilgi gösterdiği satışta geri dönüşüm ürünlerinden hazırlanan bir birinden güzel aksesuar ürünleri göz kamaştırdı. El örgülerinin yanı sıra bir birinden güzel el emeği göz nuru birçok ürünün satışı 2 gün boyunca gerçekleştirildi.
.gif)
KADININ TARIMA KATKISI DAHA FAZLA
Stantta satış yapan Dağ Köy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyeleri kadınların tarlada bağda bahçede kendi el emeği çabaları ile ürettiği doğal ürünleri satarak kendi bütçelerine katkı sağlamış oldular. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı desteğiyle kurulan Dağ Köy Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Necla Sarı Akyazı “Burada kendi kooperatifinin üretmiş olduğu ilaçsız hormonsuz ürünlerimizi getirdik satışını gerçekleştiriyoruz. Tarım alanında kadınların artık büyük pay sahibi var kadının toprakla ilişkisi daha iyi ve kadının ürettiği ürünler daha güzel oluyor” diyerek Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin çiftçilere sunmuş olduğu destekler için teşekkür etti.
İHTİYAÇ SAHİBİ KADINLARIMIZLA ÜRETİYORUZ
Mehtap Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Ayşe Mehtap Uzun Karslı “26 tane kadın üyemiz var amacımız ihtiyaç sahibi kadınların üretime katılarak kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri. Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden birçok anlamda destek aldık. Önümüzdeki dönemde de Komeksepetine ürünlerimizi koyarak daha büyük bir kitleye ulaşacağımızı umuyorum” diye ifade etti.
ÜRETEN KADINLAR ÇOK MUTLU
2 gün boyunca devam eden satışta onlarca kadın el emeği göz nuru eserlerini satarak bütçesine katkıda bulunmuş oldu. Satıştan ve organizasyondan oldukça mutlu olan kadın girişimciler ürettiklerinin mutluluğunu yaşadı. Birçok ürünün satıldığı kışa hazırlık organizasyonun sonunun sonunda yeni bir etkinlik için şimdiden çalışmalar başlatıldı.
Gündem, 09 Aralık 2022 17:38
Yorumlar (0)
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
