Açlıktan ders dinleyemiyorlar
Eğitim, 08 Aralık 2022 02:14Eğitimciler, çocukların yetersiz beslenme nedeniyle okullarda ders dinleyemediğini dile getirdi. Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, “Yol ve köprü garanti ödemeleri ile şehir hastaneleri için ayrılan 100 milyar TL ödenek ile bütün çocuklarımızı beslememiz mümkün” dedi.
Ekonomik kriz ve yaşam pahalılığı en çok çocukları etkiledi. TÜİK’e göre her üç çocuktan biri “ciddi maddi yoksunluk içinde”. Çocukların iyi beslenememesi nedeniyle okullarda yemek verilmesine yönelik istekler sürerken TBMM’de konuya ilişkin verilen önergeler ise Cumhur İttifakı’nın oylarıyla reddedildi.
Ekonomik krizin derinleşmesi ve yaşam pahalılığı, çocuklara da gözle görülür biçimde yansıyor. Çocukların iyi beslenememesi nedeniyle okullarda yemek verilmesine yönelik TBMM’ye verilen önergeler Cumhur İttifakı oylarıyla reddedildi.
Cumhuriyet Gazetesi’nden Sefa Uyar’ın haberine göre; Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, okullardaki beslenme yetersizliğine isyan etti. Özbay, yetersiz beslenen çocuklarda sağlık problemleri ve gelişimsel sorunların görülme olasılığının daha yüksek olduğunu, okula devamı etkilediğini kaydetti.
"4’ÜNDEN BİRİ DÜŞÜK KİLOLU"
TÜİK’in İstatistiklerle Çocuk 2021 raporuna göre “ciddi maddi yoksunluk içinde olan” çocukların oranının yüzde 34’e çıktığına işaret eden Özbay, “4 çocuktan birinin okula aç gidiyor. Yine 4 çocuktan birinin düşük kilolu, 4 çocuktan üçü ise kansızlık problemi yaşıyor. İlkokullardaki öğrenci sayısı 5 milyon 122 bin. Bu öğrencilerimizin günlük yemek maaliyeti 92.1 milyon, yıllık ise 16.5 milyar lira. Tüm kademelerde ise yaklaşık 50 milyar lira. Cumhurbaşkanlığı’nın günlük harcaması için ayrılan 18 milyon TL, yol ve köprü garanti ödemeleri ile şehir hastaneleri için ayrılan 100 milyar TL ödenek ile bütün çocuklarımızı beslememiz mümkün” dedi.
Özbay, “Aç karnına ders olmaz. Beslenme hakkı sosyal devlet anlayışıyla devlet güvencesi altına alınmalı” ifadelerini kullandı.
Eğitim, 08 Aralık 2022 02:14
Yorumlar (0)
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
