HKP’den Tahir Büyükakın hakkında suç duyurusu
Siyaset, 29 Kasım 2022 00:53Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın hakkında suç duyurusunda bulundu.
Konuya ilişkin açıklama yapan HKP avukatı Kerim Bütün, “Er yahut geç işlenen tüm kamu suçlarının hesabını soracağız” dedi. Sayıştay, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde 11 ki? ?inin ‘geçici’ görevlendirme ile kadrosuz ve sözleşmesiz çalıştırıldığını belirledi. Bu kişilere sadece 2021 yılında belediye kasasından 2 milyon 338 bin lira ödeme yapıldığı ortaya çıktı.
Geçici personelden birinin 24, danışman olan dördünün 3-13, diğerlerinin de 15 yıldır ‘geçici’ olduğu belirlendi. Rapora göre belediye, mülkiyeti kendisine ait 19 adet taşınmaz, 6 bin 45 adet servis araç plakası ile 1.120 ticari taksi plakasını da çeşitli dernek ve vakıflara tahsis etti. Raporda “İdarenin süresi belli olmayan bu hakları kamu yararı ve kanunilik ilkeleri gereği iptal etmesi gerekmektedir” denildi.
Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları; Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ile savcılıkça tespit edilecek geçici görevlendirilen 11 kişi hakkında “görevi kötüye kullanma”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “ihaleye fesat karıştırma” suçlarından Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
“HESABINI SORACAĞIZ”
Suç duyurusuna ilişkin açıklama yapan HKP avukatı Kerim Bütün özetçe şu ifadeleri kullandı:
“Saygıdeğer halkımız; HKP olarak kimden ve nereden gelirse gelsin yolsuzluklarla, usulsüzlüklerle olan hukuki mücadelemiz sürüyor. Kamu kaynağı olan milyonlarca lira halk için kullanılması gerekirken kişiler, dernekler, vakıflar için kullanılmıştır. Bunlara peşkeş çekilmiştir. HKP adına yaptığımız bu suç duyurusunda AKP’giller’in hukuk bürolarına dönüşmüş olan bugünün yargısından olumlu bir karar geleceğine ihtimal vermiyoruz. Amacımız bu suçları kayıt altına almak, bağımsız ve tarafsız bir yargı kurulduğunda hesap sorulmasını sağlamaktır. HKP olarak bütün bu yolsuzlukları teşhir etmeye devam edeceğiz. Er yahut geç işlenen tüm kamu suçlarının hesabını soracağız.”
Siyaset, 29 Kasım 2022 00:53
Yorumlar (0)
Daha iflas edecek esnafımız var
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
