İnanç: Gönül yıkmak değil, gönül almak marifettir
Gündem, 29 Kasım 2022 18:16Ailem Kocaeli Buluşmalarının 7.’sinde yazar Hayati İnanç, Kocaelililerle buluştu
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, “Ailem Kocaeli Buluşmaları” adı altında başlattığı söyleşilerin 7.’sine yazar Hayati İnanç’ı konuk etti. Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü sebebiyle Hayati İnanç “Ailede Kadının Önemi” konu başlığı ile Kocaelililerle bir araya geldi. Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleşen söyleşiye katılım çok yoğundu.
EV HANIMLIĞI ZOR MESLEKTİR
Eğitimci ve Yazar Hayati İnanç seyircilere iyi dileklerde bulunarak konuşmasına başladı. Ev hanımlığının da bir meslek olduğunu, hatta dünyadaki en zor meslek olduğunu söyleyen İnanç, “Kim 24 saat çocuk bakıp, yemek hazırlayıp, çamaşır yıkayabilir ki? Hem de karşılık beklemeden. Biz hayatı onlardan öğreniyoruz, insanlığı onlardan görüyoruz. Her şeyimi versem borçlu kalıyorum” dedi. İnanç, eşlere, annelere kırıcı sözler söylemekten kaçınılması gerektiğini vurgulayarak, “Bir insanın acı sözle ne hale geldiğini görebilsek ağzımıza kötü söz alamayız” ifadelerine yer verdi. Hayatın gizli formülünün tatlı dil ve güler yüz olduğunu da ifadelerine ekleyen İnanç, gönül yıkmanın değil gönül almanın marifet olduğunu belirtti.
BELEDİYEMİZ KADINLARA YÖNELİK BİRÇOK PROGRAM DÜZENLİYOR
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın eşi Figen Büyükakın ve Büyükşehir Başkan Vekili Yaşar Çakmak da söyleşiye katılım sağladı. Başkan Vekili Çakmak, ‘’Büyükşehir Belediyemizin hanımlara yönelik çok güzel programları var. Bugün de gerçekten tekrar tekrar dinlemekten her zaman memnun kaldığımız değerli Hayati İnanç’ı konuk ediyoruz’’ dedi.
.gif)
EFENDİMİZ: HANIMINI DÖVENİN DAVACISI BENİM
“En yıkılmaz kalemiz ailedir” diyen İnanç, “Beyler, şiddet lafları etmeye gerek yok, benim Efendim demiş ki; ‘Hanımını dövenin davacısı benim’ İşte bu kadar. Hanımlarınız, hanımefendiler O’nun nazlıları. Kadınlara nasıl davranmanız gerektiğini zaten O söylüyor” ifadelerini kullanırken “Annem benim kılıbık olduğumu söyler, evet öyleyim çok faydasını gördüm. Beyler, size de öneririm” diyerek salondaki misafirleri güldürdü.
AİLEM KOCAELİ BULUŞMALARI
Ailem Kocaeli projesi ile milli-manevi değerlerimiz doğrultusunda, toplumsal gelişimi, aile olma/aile kalabilme süreçlerini destekleyen, kadın, aile ve çocuk temelli çalışmalar yürütülmektedir. Bu kapsamda bireylerin, fiziksel, ruhsal, sosyal yönden sağlıklı gelişimlerine destek olmak, toplumsal katılımı ve farkındalığı arttırmak amaçlı eğitim, seminer, söyleşi programları, “Ailem Kocaeli Buluşmaları” adı altında planlanmıştır.
ETKİNLİK TAKVİMİ
https://www.kocaeli.bel.tr/tr/ adresinde yer alan ETKİNLİK TAKVİMİ Yaklaşan Etkinlikler başlığı kısmında Büyükşehir Belediyesinin gerçekleşecek olan etkinlikleri hakkında bilgi alabilirsiniz. Anne şehir Sağlıklı Yaşam Programının sosyal medya hesaplarından da detaylı bilgi alınabilmektedir. https://www.instagram.com/kocaeliannesehir/?hl=tr, https://twitter.com/annesehir, https://www.facebook.com/kocaeliannesehir, https://www.youtube.com/channel/UCDcj_C_surA-UA0kRfB-_pw
Gündem, 29 Kasım 2022 18:16
Yorumlar (0)
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
