KALDER 31. Kalite Kongresi Kocaeli’’de yapıldı
Gündem, 23 Kasım 2022 17:32Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Türkiye Kalite Derneği (KALDER) tarafından düzenlenen 31. Kalite Kongresine katıldı
Türkiye Kalite Derneği (KALDER) tarafından düzenlenen 31. Kalite Kongresi, "Riskin Ötesi: Bilim, Sektör ve Toplumda Adalet" temasıyla Kocaeli Kongre Merkezi'nde başladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde ve Kocaeli Sanayi Odası (KSO) katkılarıyla gerçekleştirilen kongrenin açılışına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, KALDER Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Bayraktar, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ve bilim, akademi ve iş dünyasının önde gelen temsilcileri yer aldı.
BAŞKAN BÜYÜKAKIN KONUŞMA YAPTI
31. Kalite Kongresi, "Riskin Ötesi: Bilim, Sektör ve Toplumda Adalet" temasıyla gerçekleştirilen kongrede Başkan Büyükakın "Riskin Ötesi: Bilim, Sektör ve Toplumda Adalet" teması üzerine bir konuşma yaptı. KALDER yönetimini ve katılımcılara teşekkür ederek konuşmalarına başlayan Başkan Büyükakın, “Kocaeli’nde böyle büyük bir etkinliğin gerçekleşmesi şehrimiz adına çok kıymetli’’ dedi. Kongrenin ana temasını oluşturan riskin ötesine geçmek konusunda uzun yıllar boyunca akademik çalışmalar gerçekleştirdiğini belirten Başkan Büyükakın, sözlerine şöyle devam etti; “Dünya Ekonomik Formu tarafından hazırlanan raporlarda gelecek 10 yıldaki risklerin başında ilk üç sırasında iklim, ekstrem hava olayları ve biyoçeşitlilik kayıpları yer alıyordu. Pandemi ile birlikte bu sıralama tamamen değişti ve sosyal uyum birinci sıraya yerleşti. Buna karşın olumlu raporlar da var ama ilk 10 sıraya baktığımızda ekonomi ile ilgili gelişmeler sonlarda yer alıyor. İnsanların ekonomik ihtiyaçları ikinci plana düştü. Bilime karşı duruş, dijital tepki gibi konular ise oldukça önem kazandı.”
“RİSKİN ÖTESİNDEKİ TÜM DEĞERLERİ KONUŞMALIYIZ”
Başkan Büyükakın konuşmasının devamında dünyadaki risklere değinerek, "Üretimde kalite sadece üretim standartlarına bakarak olmamalı. Aynı zamanda toplumsal kodlara da bakılmalı. Yani topyekûn bir kalite anlayışı hâkim olmalı. Tek başına üretime dair standartlar belirlemek yeterli olmaz, aynı zamanda sosyal ve toplumsal standartlar da belirlenmeli. Risklerin ötesini tartışırken riskin ötesindeki değerler de konuşulmalı. İnsanı merkeze koyan bir anlayışla her şeyin insan için olduğunu unutmadığımızda konuya farklı bir noktadan bakabiliriz. Böylece üretime, tüketime, teknolojiye, AR-GE’ye ve modern insanın açmazlarına bakışınız da değişir” dedi.
Çevresel risklerin, riskler haritasının en üstünde yer aldığına işaret eden Başkan Büyükakın, "Geçmiş yüzyıla ait, geçmiş iki yüzyıla ait gerçeklikten hareketle inşa edilen sosyal bilimin ve teknokratik yaklaşımların eksikliklerini de fark etmemiz gerektiğini unutmamalıyız. Bilgiden değil, daha çok bilgelikten esinlenen bir yaklaşımla, sadece üretimde kalitenin değil, topyekûn toplumsal dayanışmanın, gelirdeki paylaşım adaletinin de olduğu, hukukun sadece hukuk olmadığı, adalet olabilmesi için hukukun, ahlakla da vicdanla da beraber düşünülmesi gerektiği gibi bir yaklaşımla ele alınması gerektiğini, riski konuşurken, riskin ötesini konuşurken, aslında riskin ötesindeki tüm bu değerleri konuşmamız gerektiğini hatırlatmak isterim" ifadesini kullandı.
KONGRE 2 GÜN DEVAM EDECEK
2 gün boyunca Kocaeli Kongre Merkezinde devam edecek olan kongrede, 10 farklı konu, akademisyenler, özel sektör temsilcileri, vakıf ve dernek başkanlarından oluşan alanında uzman konuşmacılarla ele alınacak. 31. Kalite Kongresi’nin sonunda bu yıl bir ilke de imza atılarak KALDER Kongre Bildirisi yayınlanacak. Bildiri kapsamında, kongrede gündeme taşınan konulara ilişkin çözüm önerilerinin ele alınması hedefleniyor.
Gündem, 23 Kasım 2022 17:32
Yorumlar (0)
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
