Düzce'de deprem oldu, Kocaeli'de sallandı
Gündem, 23 Kasım 2022 22:17Düzce'de saat 04.08'te meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem büyük panik yarattı. Sarsıntı Düzce'nin yanı sıra İstanbul, Bolu, Sakarya, Ankara, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Bursa, İzmir'de de hissedildi. Panik yaşayan 63 yaşındaki bir kadın kalp krizi sonrası hayatını kaybetti.
İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok ilde hissedilen bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), merkez üssü Düzce olan 5,9 şiddetinde deprem meydana geldi.
Saat 04.08’de gerçekleşen depremin derinliği 6.8 km olarak ölçüldü. Deprem İstanbul başta olmaz üzere birçok ilde hissedildi.
VALİ YAVUZ'DAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI
Öte yandan bu depremden sonra Kocaeli Valisi Seddar Yavuz sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:
Geçmiş olsun Düzcem, geçmiş olsun milletimiz. İzmit merkezde bile ciddi hissedildi.

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok ilde hissedilen bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 04.08’de merkez üssü Düzce’nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğündeki deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem başta Düzce olmak üzere birçok ilde paniğe neden oldu.
DEPREMİN ARDINDAN ARTÇILAR YAŞANIYOR
Düzce’de 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından, saat 04.30’da merkez üssü Düzce’nin Çilimli ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi. Çilimli ilçesindeki deprem 8 kilometre derinlikte meydana geldi. AFAD tarafından yapılan açıklamada “Düzce Gölyaka’daki depremin ardından 18 artçı deprem meydana gelmiştir. Bölgede kontrol amaçlı elektrik kesintileri uygulanmaktadır” denildi.
AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, “Depremden sonra 4,5 ve 5 büyüklüğünde artçı sarsıntılar beklenebilir. Ağır hasarlı ya da çatlak binalar varsa vatandaşların buralardan uzak durmasında yarar var” uyarısında bulundu. 12 Kasım 1999 depreminde yüzey kırığı kırılmayan 5-6 kilometre bir hat olduğunu belirten Tatar, “Sismik bir boşluk olarak duruyordu ve bu bölge yeni bir deprem oluşturabilirdi. Bugünkü deprem ile bu hat kırılmış oldu” dedi.
BİR KİŞİ KALP KRİZİ SONUCU HAYATINI KAYBETTİ
Düzce’de ve yakın çevredeki illerde depremin ardından vatandaşlar sarsıntıyla birlikte sokaklara çıktı. Düzce’de korkuya kapılan bazı vatandaşlar yüksekten atlamak sonucu yaralandı. Bazı binalarda çatlaklar oluştu.
Düzce Çay Mahallesi’nde oturan 63 yaşındaki Sevim Çengel’in, yaşanan depremin ardından panik ve korkuya kapıldığı ve geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği öğrenildi.
Bolu Valisi Erkan Kılıç, Düzce’nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından kentte 20 kişinin yaralandığını bildirdi.
Deprem sonrasında İzzet Baysal Caddesi’nde toplanan vatandaşlara “geçmiş olsun” dileklerini ileten Bolu Valisi Erkan Kılıç, gazetecilere, Düzce’deki depremin Bolu’da da hissedildiğini söyledi.
Vatandaşların daha önce yaşanan depremlerden dolayı ister istemez bu olaylarda tepki verdiğini anlatan Kılıç, “Vatandaşlarımızın bazıları dışarıya çıkmış. Çok şükür herhangi bir can kaybı yok. Bir kişi 3’üncü kattan atlama neticesinde yaralandı, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi görüyor, hayati tehlikesi yok. Onun dışında ufak tefek panikle beraber 20 vatandaşımız yaralandı.” diye konuştu.
Kılıç, bazı binalarda ufak tefek çatlakların olduğunu belirterek, “Daha çok sıva düşmesi. O tür bilgiler geldi. Çok ciddi değil. Tarama çalışmaları devam ediyor.” dedi.
Kentte meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından Valilik, AFAD ve 112 Acil Servis ekiplerine şu ana kadar ulaşan can kaybı bilgisinin bulunmadığını vurgulayan Atay, ekiplerin saha taramasının devam ettiğini bildirdi.
BELEDİYE BAŞKANI: UYKUDAYDIM, ÇOK ŞİDDETLİ HİSSETTİK
Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Gölyaka ilçesinde saat 04.08’de meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremle ilgili kendilerine ulaşan yaralanma ya da can kaybı bilgisi olmadığını söyledi.
Özlü, depremin ardından kentteki son duruma ilişkin açıklama yaptı. Depremin çok şiddetli hissedildiğini belirten Özlü, şunları söyledi:
* Uykudaydım, çok şiddetli hissettik. Bütün evin dolap kapıları açıldı, birtakım cam eşyalar kırıldı. Şu ana kadar bize ulaşan bir yaralanma, ölüm haberi yok çok şükür. Depremi bundan yaklaşık 30 yıl önce yaşamış bir şehir olarak biz aslında depreme alışık insanlarız ancak son dönemdeki yeni kuşak buna çok alışkın değil. İnsanların büyük bir kısmı dışarıda, caddede şu anda.
Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım da depremle ilgili şu ana kadar kendilerine net bilgi ulaşmadığını vurgulayarak, “Depremden hemen sonra ekiplerimiz sahaya çıktı, çalışmalarına başladı.” bilgisini verdi
Gündem, 23 Kasım 2022 22:17
Yorumlar (0)
Daha iflas edecek esnafımız var
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
