Akşener’den Soylu’ya 5 kuruşluk dava
Siyaset, 21 Kasım 2022 16:44İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu hakkında 5 kuruşluk tazminat davası açtı.
İYİ Parti Lideri Merak Akşener, kendisine daha önce FETÖ suçlamasında bulunan ve son olarak Meclis’te yaptığı konuşma sonrası Süleyman Soylu hakkında 5 kuruşluk dava açtı.
2019’DAKİ KONUŞMASI HATIRLATILDI
Akşener’in avukatı tarafından hazırlanan dava dilekçesinde şu ifadeler yer aldı;
“*Davalı Süleyman Soylu, 14 Mart 2019 tarihinde ‘Bir tarafta FETÖ’nün kumpasında olacaksın…, …Attığın adıma söylediğin söze dikkat et…, …Bu ülkenin geleceğini kimlere teslim etmek istediğini söylerim.’ açıklaması ile; Meral Akşener’i Fettullahçı Terör Örgütü ile amaç, eylem ve fikir birliği içerisinde konumlamış, bilgi, belge delil göstermeden İçişleri Bakanı sıfatı ile tehdit etmiş ancak adli makamlara hiçbir başvurusu olmamıştır. Hiçbir savcı da davalı Süleyman Soylu’yu ciddiye almamıştır, Meral Akşener’i ifadeye çağırmamıştır.
Davalı Süleyman Soylu, 23 mart 2019 tarihinde “FETÖ ve Kandille sözleşme imzaladı”. açıklaması ile; Meral Akşener’i, Fettullahçı Terör Örgütü ve PKK terör örgütleri ile işbirliği içerisinde olduğunu İçişleri Bakanı sıfatı ile söylemiş ancak adli makamlara hiçbir başvurusu olmamıştır. Hiç bir savcı da davalı Süleyman Soylu’yu ciddiye alıp ve bu beyanını da ihbar kabul ederek Meral Akşener hakkında soruşturma başlatmamıştır.
29 MARTTAKİ SÖZLERE DE DEĞİNİLDİ
*Davalı Süleyman Soylu, 29 Mart .2019 tarihinde “Ben İçişleri Bakanıyım, bir şey söylüyorsam belgeleriyle beraber söylüyorum. 29 tanesinin bal gibi PKK ile ilgisi var.” açıklaması ile; 2019 Yerel Seçimlerinden 2 gün önce Müvekkilimin Genel Başkanı olduğu İYİ Partinin Belediye Meclis Üyesi adaylarının gazetelerde resimleri ve açık isimleri yayınlatılarak PKK terör örgütü ile ilişkileri olduğunu İçişleri Bakanı konumunu vurgulayarak söylemiştir. Ne Müvekkilim ne de 29 aday hakkında adli makamlara hiçbir başvurusu olmamıştır. Hiç bir savcı da Davalı Süleyman Soylu’yu ciddiye alıp ve bu beyanını da ihbar kabul ederek Genel Başkan Meral Akşener, 29 aday ve İYİ Parti hakkında soruşturma başlatmamıştır.
*Davalı Süleyman Soylu, 30.10.2021 tarihinde “PKK ile HDP arasında dans etme ustasısın” açıklaması ile; Meral Akşener’in, PKK terör örgütü ile temasta olduğunu söylemiştir. Ayrıca bir anne, eş, babaanne olan müvekkilimi dans etme ustasısın diyerek itibarına ve kişilik haklarına terbiyesizce saldırmış, ancak her zaman olduğu gibi adli makamlara hiçbir başvurusu olmamıştır.
SOYLU’NUN FOTOĞRAFLARINI GÖSTERİRİM SÖZLERİNE VURGU YAPILADI
*18 Kasım 2022 günü TBMM’de kameralar açık haldeyken Plan Bütçe Komisyonunda konuşan İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş’un, “Ülkeme sığınanlarla ekmeğimi paylaşırım ama ülkemi paylaşmam. Ülke uyuşturucu geçiş merkezi olmuş, cezaevlerindeki her 3 mahkûmdan biri yani 100 bin kişi torbacı” şeklindeki beyanı esnasında muhalefet sıralarından davalı Süleyman Soylu için “mafya babalarıyla fotoğrafları var” şeklinde hitapta bulunulması üzerine, Davalı Süleyman Soylu kendisine bu hitapta bulunanlar yerine, İYİ Parti milletvekili Fahrettin Yokuş’a “Sözünü uzatma… Senin Genel Başkanının resimlerinin ne olduğunu gösteririm” demiştir.
*İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinsili’nin de “Gösterin” demesi üzerine Davalı Süleyman Soylu “Mafyayla irtibat kuran şerefsizdir. Senin Genel Başkanının resimlerinin ne olduğunu gösteririm” diyerek yeni ve iş bu davamıza konu olan beyanlarda bulunmuştur.”
“SOYLU ŞANTAJ MI YAPIYOR?”
Dava dilekçesinde ayrıca, “Davalı Süleyman Soylu, kendisine gayrı resmi bir arşiv mi oluşturmaktadr?” “Bu arşivin amacı nedir?”, “Soylu şantaj mı yapmaktadır?” gibi sorular da soruldu.
5 KURUŞLUK DAVA AÇILDI
Yapılan bu hatırlatmaların ardından Meral Akşener’in avukatı Uğur Poyraz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında 5 kuruşluk manevi tazminat davası açtıklarını belirtti.
Siyaset, 21 Kasım 2022 16:44
Yorumlar (0)
Belediye personeli cenazeye giderken kaza kurbanı oldu
Halkın yüzde 74'ü adalet ve yargı sistemi kötüye gidiyor dedi
Değirmendere sahilinde estetik görünüm
Kocaeli Emniyeti’ni Bakana şikayet etti!
Yollarda bayram trafiği
İlber Ortaylı'nın vefatından önce çekilen program yayınlandı
Yalnız yaşayan Necmettin dedenin yüzünü güldüren proje
Çayırova basketbol heyecanına sahne olacak
Gram altında yeni tahmin!
At sevgisi küçük yaşta aşılanıyor
Yeni vergilerden asgari ücrete yasal düzenlemeler
İzmit Belediyesinin 1 TL'lik nikah ücreti gündem oldu
Bayram gezmesinin maliyeti arttı
Dilovası’nda AKP ve MHP’lilerden bayram ziyaretleri
Teröristlerin posterini açtılar
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
