Kuruçeşme’de tramvayın test sürüşüne 2023 Mart’ta başlayacağız
Gündem, 21 Kasım 2022 22:00Başkan Büyükakın, 2023 yılının mart ayında Kuruçeşme Tramvay Hattı’nda test sürüşüne başlayacaklarını söyledi
Kocaeli’nin merkezdeki ulaşım sistemini modern, konforlu ve güvenli hale getiren Akçaray Tramvayının yeni istasyonu olacak Kuruçeşme Tramvay Hattı Projesi’nde yoğun çalışma devam ediyor. Akçaray Tramvay Hattı’nı D-100 Karayolu üzerinden Kuruçeşme’ye bağlayacak yeni tramvay hattı hummalı şekilde sürerken, çalışmaları ilk günden itibaren yakından takip eden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, projede gelinen son durumu yerinde denetledi.
2023 MART AYINDA TEST SÜRÜŞÜ
Projede yer alan tüm bölümleri gezen ve detaylı bilgiler alan Başkan Büyükakın’a inceleme sırasında Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç ve teknik personel eşlik etti. Akçaray Tramvay Hattı’nın şehrin önemli noktalarına alternatif, hızlı, güvenli ve konforlu bir ulaşım imkânı sağlandığını ifade eden Başkan Büyükakın, 2023 yılının mart ayında Kuruçeşme Tramvay Hattı’nda test sürüşlerine başlayacaklarını söyledi.
.gif)
“ÇALIŞMALARIMIZ ARALIKSIZ SÜRÜYOR”
Büyükşehir olarak yol ve ulaşım yatırımlarına büyük önem verdiklerini belirten Başkan Büyükakın, bu kapsamda Kocaelililerin vazgeçilmez ulaşım araçlarından biri olan Akçaray Tramvay Hattı’nın yakın zamanda Kuruçeşme’ye uzanacağını söyledi. Kuruçeşme Tramvay Hattı’nda çalışmaların aralıksız sürdüğünü dile getiren Başkan Büyükakın, inceleme sonrasında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Kuruçeşme’ye tramvayın gelmesi Kuruçeşme’de yaşayan hemşerilerimizin uzun bir süredir talep ettiği hizmetti. Arkadaşlarımız burada yoğun bir şekilde çalışıyor. Buradaki trafiğin yoğunluğu ile imalatların zorluğu bir araya geldi. Bulunduğumuz nokta projenin 800 metrelik ilave kısmı ve en zorlandığımız çalışma alanlarımızdan biri. Daha önce 1,2 km’lik bir kısmı tamamlayıp, Plajyolu’na kadar gelmişti tramvay hattımız. Bu kısmı da tamamladığımızda Kuruçeşme’ye ulaşmış olacağız. Kuruçeşme açısından çok önemli bir hizmet olacak. 2023 Mart ayında tramvay hattımızın test sürüşlerine başlamış olacağız” dedi.
GÜVENLİ VE KONFORLU ULAŞIM
Kuruçeşme tramvay hattının tamamlanmasıyla birlikte tramvay hattı uzunluğu 10 bin 212 metrelik çift hatta ulaşacak. 3 kilometre tek hatlı depo sahasıyla birlikte tramvayın tek hat uzunluğu 23,4 kilometreye, Kuruçeşme istasyonuyla da durak sayısı 16’ya çıkacak. Kocaeli’de genişleyen ve gelişen Akçaray Tramvay Hattı ile vatandaşlar şehrin önemli noktalarına güvenli ve konforlu ulaşım imkânına kavuşuyor.
Gündem, 21 Kasım 2022 22:00
Yorumlar (0)
Sepetçi TOKİ konutları arasındaki ulaşım sorununa çözüm!
AKP'nin 25'inci yıl kutlamasında bu mu olacak?
Erdoğan, Yavaş'ın gerisinde kalıyor
Dilovası’nda DEM Parti yöneticileri Enver Yıldırım’ın kapısını çaldı
Bakan Şimşek'e işsizlik tepkisi
Körfezli iş insanı Ceyhan hayata gözlerini yumdu
İşte en az yakan araçlar listesi!
Teğmenlerin komutanı emekli edildi
Altın alımı son 3 yılın en yüksek seviyesinde
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
