Kuruçeşme’de tramvayın test sürüşüne 2023 Mart’ta başlayacağız
Gündem, 21 Kasım 2022 13:43Başkan Büyükakın, 2023 yılının mart ayında Kuruçeşme Tramvay Hattı’nda test sürüşüne başlayacaklarını söyledi
Kocaeli’nin merkezdeki ulaşım sistemini modern, konforlu ve güvenli hale getiren Akçaray Tramvayının yeni istasyonu olacak Kuruçeşme Tramvay Hattı Projesi’nde yoğun çalışma devam ediyor. Akçaray Tramvay Hattı’nı D-100 Karayolu üzerinden Kuruçeşme’ye bağlayacak yeni tramvay hattı hummalı şekilde sürerken, çalışmaları ilk günden itibaren yakından takip eden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, projede gelinen son durumu yerinde denetledi.
2023 MART AYINDA TEST SÜRÜŞÜ
Projede yer alan tüm bölümleri gezen ve detaylı bilgiler alan Başkan Büyükakın’a inceleme sırasında Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç ve teknik personel eşlik etti. Akçaray Tramvay Hattı’nın şehrin önemli noktalarına alternatif, hızlı, güvenli ve konforlu bir ulaşım imkânı sağlandığını ifade eden Başkan Büyükakın, 2023 yılının mart ayında Kuruçeşme Tramvay Hattı’nda test sürüşlerine başlayacaklarını söyledi.
.gif)
“ÇALIŞMALARIMIZ ARALIKSIZ SÜRÜYOR”
Büyükşehir olarak yol ve ulaşım yatırımlarına büyük önem verdiklerini belirten Başkan Büyükakın, bu kapsamda Kocaelililerin vazgeçilmez ulaşım araçlarından biri olan Akçaray Tramvay Hattı’nın yakın zamanda Kuruçeşme’ye uzanacağını söyledi. Kuruçeşme Tramvay Hattı’nda çalışmaların aralıksız sürdüğünü dile getiren Başkan Büyükakın, inceleme sonrasında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Kuruçeşme’ye tramvayın gelmesi Kuruçeşme’de yaşayan hemşerilerimizin uzun bir süredir talep ettiği hizmetti. Arkadaşlarımız burada yoğun bir şekilde çalışıyor. Buradaki trafiğin yoğunluğu ile imalatların zorluğu bir araya geldi. Bulunduğumuz nokta projenin 800 metrelik ilave kısmı ve en zorlandığımız çalışma alanlarımızdan biri. Daha önce 1,2 km’lik bir kısmı tamamlayıp, Plajyolu’na kadar gelmişti tramvay hattımız. Bu kısmı da tamamladığımızda Kuruçeşme’ye ulaşmış olacağız. Kuruçeşme açısından çok önemli bir hizmet olacak. 2023 Mart ayında tramvay hattımızın test sürüşlerine başlamış olacağız” dedi.
GÜVENLİ VE KONFORLU ULAŞIM
Kuruçeşme tramvay hattının tamamlanmasıyla birlikte tramvay hattı uzunluğu 10 bin 212 metrelik çift hatta ulaşacak. 3 kilometre tek hatlı depo sahasıyla birlikte tramvayın tek hat uzunluğu 23,4 kilometreye, Kuruçeşme istasyonuyla da durak sayısı 16’ya çıkacak. Kocaeli’de genişleyen ve gelişen Akçaray Tramvay Hattı ile vatandaşlar şehrin önemli noktalarına güvenli ve konforlu ulaşım imkânına kavuşuyor.
Gündem, 21 Kasım 2022 13:43
Yorumlar (0)
Yollarda bayram trafiği
İlber Ortaylı'nın vefatından önce çekilen program yayınlandı
Yalnız yaşayan Necmettin dedenin yüzünü güldüren proje
Çayırova basketbol heyecanına sahne olacak
Gram altında yeni tahmin!
At sevgisi küçük yaşta aşılanıyor
Yeni vergilerden asgari ücrete yasal düzenlemeler
İzmit Belediyesinin 1 TL'lik nikah ücreti gündem oldu
Bayram gezmesinin maliyeti arttı
Dilovası’nda AKP ve MHP’lilerden bayram ziyaretleri
Teröristlerin posterini açtılar
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
