Spor Okulları öğrencileri testten geçti
Spor, 20 Kasım 2022 16:43Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sporcu Sağlığı Performans Test ve Analiz Merkezi’nde (SPORTAM) çocuklar ve gençlerin yetenekleri tespit ediliyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ücretsiz spor okulu, öğrencilerin fiziksel performans özelliklerinin belirlenmesi amacıyla 2022-2023 öğretim yılı ara tatili fırsatından yararlanılarak Eurofit yetenek ve beceri testleri yapıldı. Spor Kenti Kocaeli’nde Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın vizyonuyla ve sporun gelişimine verdiği büyük destekle, genç yetenekler Türk sporunun gelişmesi için uluslararası standartlara uygun şekilde üst düzey sporcu olarak yetiştirilmeleri sağlanacak.
ÖĞRENCİLERİN GELİŞİM TAKİBİ
SPORTAM’da gelişmiş spor ülkelerinde kullanılan sporcu performans yönetimi ilke ve uygulamalarıyla genç yeteneklerin Türk sporuna kazandırılması için çalışmalar sürüyor. Eğitim takvimi dönemi süresince sistematik olarak yapılan Eurofit yetenek ve beceri testleri daha önceki testlerle karşılaştırılarak güncelleniyor ve böylece öğrencilerin gelişim takibi sağlanıyor.
.gif)
YETENEKLİ ÇOCUKLARI TESPİT EDECEK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sporcu sağlığını ve performansını takip amacıyla hayata geçirilen ücretsiz Spor Okulları Yetenekli Sporcularına Yönelik Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi hayata geçirdi. Bu kapsamda 06-14 yaş grubu 621 öğrencinin katıldığı fiziksel performans testleri 15-16 Kasım tarihleri arasında GEBZESEM ve 15-18 Kasım tarihleri arasında da Başiskele Vezirçiftliği Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.
ANTRENÖRLER TARAFINDAN GÖZLEM YOLUYLA
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ücretsiz Spor Okulları’nda alanında uzman antrenörler tarafından gözlem yoluyla 32 bine yakın sporcu arasından Başiskele’den 65, Çayırova’dan 44, Darıca’dan 82, Derince’den 70, Dilovası’dan 76, Gebze’den 21, Gölcük’ten 28, İzmit’ten 93, Kandıra’dan 42, Karamürsel’den 19 Kartepe’den 39 ve Körfez’den 42 olmak üzere toplam 621 öğrenciye uygulandı.
ALT YAPI TAKIMLARINA DA YAPILACAK
Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü Sporcu Sağlığı Performans Test ve Analiz Merkezi’nde (SPORTAM) 06-14 yaş arasındaki öğrencilerin ilk olarak boyu ve kilosu ölçülüyor. Ardından öğrenciler, merkezde görevli test ekibi gözetiminde Flamingo Denge, Disklere Dokunma, Otur-Eriş Esneklik, Durarak Uzun Atlama, El Kavrama Kuvveti, Mekik, Bükük Kol Tutunma, 10x5 metre Çeviklik Koşu ve 20 metre Mekik Koşusu olmak üzere toplam 9 ayrı testlere tabi tutuluyor. Aynı testler program dâhilinde geçmiş yıllarda da uygulandığı gibi Kocaeli’ndeki Amatör Spor Kulüplerinin alt yapı takımlarına da yapılacak.
Spor, 20 Kasım 2022 16:43
Yorumlar (0)
Erdoğan adına kurulan vakıf vergiden muaf tutulmuş
Derince’de anlamlı kermes
Büyükakın, üç ayların başlangıcını kutladı
Doğusel: Gemilere yönelik saldırıları endişeyle takip ediyoruz
İYİ Parti Kocaeli’de yeni üyelere rozetleri takıldı
Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Bulut’un makam odası boş kalmıyor
Medya operasyonlarının asıl sebebi ne?
Vali Aktaş’tan Lastik-İş Sendikası’na ziyaret
Kaybettiğiniz eşyalar burada olabilir!
Hyundai Motor Türkiye’nin kurumsal web sitesi yenilendi
İlaç fiyatlarına zam kapıda!
AKP'li Tayyar yine gıybet yaptı!
Yağmur yağsa sığınacak yer yok!
Büyükakın STK’lara seslendi
Bahçeli'den DEM'in Öcalan mitingine destek!
Gölcük Hamidiye’de Kestane Festivali coşkusu
Saadetliler Gölcük’te Hasan Bitmez anısına lokum dağıttılar
Zeray GYO için Borsa İstanbul’da ilk gong çaldı
Kocaeli’de yılbaşı gecesi işletmeler 03.30’a kadar açık kalacak
Büyükakın’a haddehane cevabı: Halkla alay etmeyin!
Dilovası faciası ile ilgili bilirkişi raporu ve iddianame üzerinde siyasi baskı var!
Otoyola çıkacak sürücüler dikkat! Kandıra gişelerinde çalışma var
İzmitli sporcu gece yarısı silahla vuruldu
Trafik cezaları cep yakacak!
Symbol AVM’ye yakın nokta çöplüğe döndü!
İYİ Parti’de Yüksel Ercan’ın yardımcıları belli oldu
AKP Genel Başkanlığına Bilal Erdoğan mı geçecek?
Özgür Özel, DEM'lilere sert çıkmayacak mı?
Büyükakın: Sadece iş yapacağız, laf uçar, eser kalır
Başkan Sezer muhtarları dinledi ve yardımcılarına talimat verdi
Ekmek ve simit zamları için yeni bir uygulama
Büyükşehir’in kursu ile kendi işlerinin patronu oldular
Kocaeli’de muhteşem Atatürk sergisi
İki adet metro tüneli açma makinesi Derince’ye getirildi
DEM'lilerin raporunu paçavra diyerek yırttı!
Sapanca gölü geri çekiliyor, ekosistem tehlikede
Kocaeli’de fotoğraf yarışmasına rekor başvuru
Başkan Hürriyet İzmitlileri bu pazara davet etti!
Vali Aktaş güne okul ziyareti ile başladı
