10 ayda 17 bin 663 şirket kapısına kilit vurdu
Ekonomi, 19 Kasım 2022 07:49Türkiye Odalar Borsalar Birliği kapısına kilit vuran şirket sayısını duyurdu. 2022’nin ilk 10 ayında 2021’in aynı dönemine göre kapanan şirket sayısı yüzde 55,9 arttı. 17 bin 663 şirket kapandı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB), ekim ayına ilişkin kurulan-kapanan şirket istatistiklerini yayımlandı. Buna göre, ekim ayında bin 799 şirket daha kapandı ve yılın ilk 10 ayında toplam 17 bin 663 şirket kepenk indirmiş oldu.
2022’nin ilk 10 ayında 2021’in aynı dönemine göre kapanan şirket sayısı yüzde 55,9, kapanan kooperatif sayısı yüzde 19,5 ve kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 6,7 arttı.
Kurulan şirket sayısı da azaldı. Ekimde bir önceki aya göre kurulan şirket sayısı yüzde 4,5 ve kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 14,9 oranında azaldı.2022’nin ilk 10 ayında ise, 2021’in ilk 10 ayına göre kurulan şirket sayısı yüzde 24,9, kurulan kooperatif sayısı yüzde 30,5 artarken, kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 4,1 azaldı.
TOBB verilerine göre, ekim ayında kapanan şirket ve kooperatiflerin ise 579’u toptan ve perakende ticaret, motorlu taşıtların ve motosikletlerin onarımı, 263’ü imalat, 252’si inşaat sektöründe olduğu belirtildi. Ekim ayında kapanan gerçek kişi ticari işletmelerinin ise 874’ü toptan ve perakende ticaret, motorlu taşıtların ve motosikletlerin onarımı, 320’si inşaat, 260’ı imalat sektöründe yer aldı.
SURİYELİLERE AİT ŞİRKET SAYISI BELLİ DEĞİL
Türkiye'de Suriyeli şirket sayısı belli değil onun için kaç tanesi açılıp, kaç tanesi kapanmış belli değil. En son açıklama görevinden ayrılmak zorunda kalan eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından 26 Şubat 2019'da açıklanmış. O dönmedeki Suriyelilere ait işletme sayısı 15 bin 159 olarak kayıtlara geçmiş O dönemden sonra herhangi bir açıklama yapılmamış.
Ekonomi, 19 Kasım 2022 07:49
Yorumlar (0)
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
Altın fiyatları için tarih verildi!
Emekliye şok!
Bakın şu düşkün leyleklerin yavrusunun yaptığına!
Belediyeciliği Cumhurbaşkanımızdan öğrendik
Kandıra’da fındık hasadı öncesi üreticiye yol desteği
İYİ Parti'den çerçeve yasa Anayasaya aykırı çıkışı
