Kartepe Maşukiye’de dere ıslahı çalışmaları yapılıyor
Gündem, 17 Kasım 2022 13:41Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, il genelinde yüzey sularının aktığı birçok derenin insan ve çevre sağlığına tehdit oluşturmaması için ıslah çalışmaları gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Kartepe İlçesinin turistik Maşukiye Mahallesinde yüzey sularını toplayan Dağ ve Kavaklı derelerinin düzenli akışını sağlamak için ıslah çalışmaları yapılıyor.
İL GENELİNDE DERE ISLAHLARI YAPILIYOR
Kocaeli genelinde altyapı yatırımları ile birlikte üstyapı çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren İSU Genel Müdürlüğü yatırım planı kapsamında birçok derede ıslah çalışmaları yapıyor. Küresel ısınma ve iklim değişikliğiyle ani yağışlar meydana gelerek su baskınları ve taşkınlara neden olabiliyor. İSU Genel Müdürlüğü de yatırım programını belirlerken bu parametreleri göz önünde bulundurarak yatırımlarını gerçekleştiriyor.
TAŞKINLARIN ÖNÜNE GEÇİLECEK
İSU Genel Müdürlüğü, bu kapsamda Kartepe ilçesi Maşukiye Mahallesinde bulunan Dağ ve Kavaklı derelerinde ıslah çalışmaları yapıyor. Kocaeli’nin yaz ve kış turizm merkezi Kartepe’nin bağlı olduğu Samanlı dağları yanı sıra ani ve yoğun yağışlarda taşkınlara neden olan iki derede ıslah çalışmaları gerçekleştiriliyor. Bu yılın ortalarında başlayan ıslah çalışmaları kapsamında ani yağışlarda gelen malzemeleri toplamak için 2 adet tersip bendi ile yol geçişleri için 3 adet menfez ile derelerde betonarme ve taş kesitler olarak ıslah çalışmaları yapılıyor.
.gif)
SAPANCA YOLUNDA GEÇİŞLER
Kartepe ile Sakarya Sapanca Yolu üzerinden geçen dereler için menfez çalışmaları ile Sapanca yolunun altı kısmında dere ıslah çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Yapılan çalışmalar kapsamında Sapanca yolu üzerinde 2 adet menfez inşa edilecek. Çalışmalar nedeniyle trafikte yeni düzenlemeler yapıldı. İki derede yapılan menfez çalışmalarının yılsonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.
DERE KORKULUĞU YAPILDI
Öte yandan İSU Genel Müdürlüğü, Maşukiye Manavgat caddesi üzerinden yüzey sularının toplandığı ve geçtiğimiz yıllarda ıslah edilen derede korkuluk imalatları yaptı. Tamamlanan çalışma ile birlikte dere korkuluk ile güvenlik altına alınarak insan ve çevre için tehlike oluşturmayacak hale getirildi.
Gündem, 17 Kasım 2022 13:41
Yorumlar (0)
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
Büyükakın’dan şehit ailesine bayram ziyareti
Tavuk fiyatları da aldı başını giti
Vali Aktaş sürücüleri uyardı!
Başkan Ömeroğlu’ndan birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu
Gebze Ticaret Odası yöneticileri vatandaşlara bayram çöreği ikram etti
Körfez Belediyesi’nde bayramlaşma: Başkan Söğüt personele teşekkür etti
Antikkapı, binlerce kişiyi doyurdu
