Çınarlar Büyükşehir’in Hayatın İçindeyim projesiyle hayat buluyor
Gündem, 17 Kasım 2022 08:44Büyükşehir’in Hayatın İçindeyim Projesi kapsamında çınarlarımız, Çanakkale Şehitliğine duygusal bir ziyaret gerçekleştirdi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ‘Hayatın İçindeyim’ Projesiyle 55 yaş üstü vatandaşlarımızı Çanakkale’ye götürdü. Çanakkale Savaşları, Gelibolu Tarihi Alanı, kültürel ve manevi değerlerin, doğal dokunun, bölge coğrafyasının gelecek kuşaklara aktarılması ve Çanakkale ruhunun işlenerek kalıcı eserlerin ortaya çıkarılması amacıyla başlatılan gezide çınarlar duygu dolu anlar yaşadı, böyle kutsal bir mekânı gezdikleri için çok memnun kaldıklarını belirtti.
KAHRAMANLIK DESTANININ YAZILDIĞI YER; ÇANAKKALE
Türk tarihinin dönüm noktası olan ve kahramanlık destanının yazıldığı Çanakkale Şehitlik alanını görme şansını yakalayan büyüklerimiz, rehber eşliğinde Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı’na geçti. Bu alanda ilk olarak “1915 Çanakkale Muharebeleri Sıhhiye Müzesi” gezildi. Cepheden getirilen askerlere yapılan müdahale ve ameliyatlar, hastanelerdeki laboratuvar çalışmaları, askerlere yapılan ağız ve diş tedavileri, yaralı asker koğuşlarının canlandırıldığı müze vatandaşların büyük ilgisini çekiyor. Geziye katılan çınarlar, Çanakkale Muharebelerinin cephe gerisinde devam eden sağlık hizmetlerini öğrenme fırsatı buldu.
.gif)
ÇANAKKALE’Yİ GEÇİLMEZ KILAN TOPRAKLAR
Gezide; Çanakkale'yi geçilmez kılan 19. Tümen'e bağlı 57. Alay Şehitliği(Bomba Sırtı), Conk Bayırı, Mecidiye Tabyası ve Seyit Onbaşı Anıtı, Kocadere Sargı yeri şehitliği, Kemal yeri Alçı Tepe Hilal’i Ahmer müzesi, Çanakkale Şehitler abidesi ve şehitlikler ziyaret edildi.
ŞEHİTLİK ALANINDA DUYGUSAL ANLAR
Gezinin en unutulmaz anları ise Çanakkale Şehitliği’nde yaşanıyor. Kocaelililer, burada vatanın nasıl kurtarıldığını yakından görme şansı buluyor. Duygu selinin yaşandığı, gözlerin dolduğu alanda, canları pahasına Çanakkale’yi ve vatanı geçilmez kılan şehitlerimiz için dualar edildi.
HAYATIN İÇİNDEYİM PROJESİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren “Hayatın İçindeyim” Projesi fiziki ve zihni bütünlüğü olan, öz bakım ihtiyaçlarını karşılayabilen, yaşlı bireylere sosyal ve kişisel gelişim desteği hizmeti sunmak amacıyla faaliyetler gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu tür faaliyetlerin önümüzdeki günlerde de devam edeceğini belirten yetkililer vatandaşlarımızın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait https://ebelediye.kocaeli.bel.tr/SosyalHizmetler/HayatinIcinden linkinden başvuru yapabileceği belirtti.
Gündem, 17 Kasım 2022 08:44
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
