Kartepe işçisinin tercihine saygı duyun
Gündem, 15 Kasım 2022 09:41Hizmet iş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy Kartepe Belediyesi kadrolu çalışan işçilerinin büyük çoğunluğunun belediye iş sendikasından istifa ederek Hizmet iş Sendikasına geçtikleri, ancak hukuki bekleme süreci içinde işçilere tekrar belediye iş sendikasına geçmeleri için özellikle bazı muhalefet partilerinin eski başkanları, bazı STK’lar ve şahısların baskı kurduğu , işçilerin vermiş olduğu kararı etkilemek için bütün güçleri ile müdahale ettiklerini ifade etti.
Ersoy şöyle konuştu: Kartepe Belediyesinde çalışan kadrolu işçiler, kendilerinin genel kurul üst delegesi seçerek Ankaraya sendikanın genel kurulu İçin aday olan arkadaşlarına yapılan fiziki müdahaleyi ve sendikanın antidemokratik uygulamalarını benimsemeyerek malum sendikadan istifa etmiş büyük bir çoğunluğu bize üye olmuştur.
Ancak yasal olarak yetki müracaat tarihine az bir süre kala işçilere söyleyecek sözü olmayanlar geçmiş dönem belediye başkanlarından ve bazı kurum ve kuruluşların yöneticilerinden medet umuyor, üyelerimize mobbing ve baskı uygulatma çabası içine girdiklerini görüyoruz.
Hadi işçileri döven, hakaret eden sendikanın yöneticilerinin bu gayretini anlıyoruz da, sendika ile hiç bir ilgisi olmayan sırf ideolojik saplantılarının esiri olan bu arkadaşların çabalarını anlamış değiliz. Bakın efendiler Hizmet iş sendikası 11.000 bin üyesi ile bu ilin en büyük sivil toplum kuruluşudur; aklınızı başınıza alın, hangi pazarlık menfaat karşılığı ve kim olduğunuzu bu şehre ve üyelerimize anlattırmayın, toplumda azda olsa var olan saygınlığınızı bize bozdurmayın .
Eğer çok sendikal mücadele içine girecekseniz, malum sendikanın maaşlı elemanı olarak karşımıza çıkın. Ancak şunu da çok iyi bilin Kartepe işçisi kararını verdi. Onların onurlu şerefli mücadelesine siz de zarar veremez, verdikleri karadan caydıramazsınız.
Gündem, 15 Kasım 2022 09:41
Yorumlar (0)
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
Altın fiyatları için tarih verildi!
Emekliye şok!
Bakın şu düşkün leyleklerin yavrusunun yaptığına!
Belediyeciliği Cumhurbaşkanımızdan öğrendik
Kandıra’da fındık hasadı öncesi üreticiye yol desteği
