KBB Oda Orkestrası’ndan Gebze ve İzmit’te iki konser
Gündem, 12 Kasım 2022 00:18KBB Oda Orkestrası’nın beklenen konserleri için geri sayım başladı
Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Oda Orkestrası Engin Şen şefliğindeki ikinci büyük konseri için hazırlıklarını tamamladı. Beklenen konser 13 ve 14 Kasım günlerinde gerçekleştirilecek. İlk konser 13 Kasım Pazar akşamı Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde, ikinci konser ise 14 Kasım Pazartesi akşamı Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Her iki konserin başlama saati ise 20.00 olacak. KBB Oda Orkestrası’na Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Solist Arp Sanatçısı Çağatay Akyol, Borusan Quartet ve Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası Viyola Grup Şefi Efdal Altun’un solist olarak eşlik edecek.
MUHTEŞEM BİR REPERTUAR HAZIRLANDI
Klasik müzik severlerin ilgiyle beklediği konserde KBB Orkestrası, Barok Dönemden günümüze kadar uzanan son derece keyifli ve uzun yıllar akıllardan çıkmayacak bir repertuar sunacak. Konserde halk ozanlarımıza ait ezgilerin yanı sıra ünlü klasik besteciler; George Frideric Handel, Wolfgang Amadeus Mozart, George Philipp Teleman’ın en önemli eserleri seslendirilecek.
.gif)
TÜRKİYE’NİN YETİŞTİRDİĞİ İKİ ÖNEMLİ MÜZİK İNSANI
Konserde orkestraya Türkiye’nin yetiştirdiği iki büyük müzik insanı eşlik edecek. Türkiye’nin ilk erkek arpisti olan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Solist Arp Sanatçısı Çağatay Akyol ile Borusan Quartet ve Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası Viyola Grup Şefi Efdal Altun, Oda Orkestrası’nda solist olarak yer alacak.
DÜNYA PRÖMİYERİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Öte yandan klasik müzik çevrelerinin gözlerinin çevrileceği konserde izleyiciler önemli bir ana tanıklık edecek. Borusan Quartet ve Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası Viyola Grup Şefi Efdal Altun, ünlü Rus besteci Dmitri Şostakoviç’in viyola ve piyano için yazdığı ve geçtiğimiz yıllarda bulanan bir eserinin dünya prömiyerini gerçekleştirecek.
KBB ODA ORKESTRASI’NIN ANLAMLI ÖZELLİĞİ
Şef Engin Şen yönetiminde KBB Orkestrası, keman, viyola, viyolonsel, klarnet ve flüt enstrümanlarından meydana geliyor. Orkestra 25 üyeden oluşuyor. Oda Orkestrası içerisinde müzik öğretmenleri, Büyükşehir Belediye Konservatuarı öğrenci ve eğitmenleri ile müzik bölümü mezunları yer alıyor. Tüm Oda Orkestrası üyelerinin, hayatlarının bir döneminde Kocaeli’nde yaşamış olmaları ise ortak özellikleri arasında bulunuyor.
Gündem, 12 Kasım 2022 00:18
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
