Gebze’deki Halk Ekmek eziyeti TBMM gündeminde
Siyaset, 11 Kasım 2022 17:37Ucuz ekmeğe erişmek isteyen vatandaşlar Gebze Yenikent Mahallesi’ndeki Halk Ekmek Büfesi önünde kuyruk oluşturdu. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, özellikle dar gelirli vatandaşların ekmeği piyasadan 1,25 TL daha ucuza almak için oluşturdukları kuyruk nedeniyle oluşan manzara karşısında Belediye’nin duyarsız kalmasına tepki gösterdi. Türkkan, konunun muhatabı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un cevaplaması isteğiyle soru önergesi verdi.
“YETERSİZ KALAN BÜFE NEDENİYLE MAHALLELİ TARAFINDAN DEFALARCA DİLEKÇE VERİLMESİNE RAĞMEN NEDEN SORUN HALA ÇÖZÜLEMEDİ?”
“BELEDİYE TARAFINDAN HERHANGİ BİR ÇÖZÜM GETİRİLECEK Mİ?”
Önergesinde;
“Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ne bağlı Yenikent Mahallesi 20 bine yaklaşan nüfusu ile birçok ilçeden daha büyük bir mahalledir. Mahallede Mutlukent Bulvarı üzerinde bulunan Halk Ekmek Büfesi, sabah saat 08:00 ile 10:00 arasında ortalama 800 ekmek satarak hizmet vermektedir.” diyen Türkkan, mahallelinin daha ucuza ekmek alabilmek için sabahın erken saatlerinde kuyruğa girip saatlerce beklediğine vurgu yaptı. Yaklaşık 25 dakika uzaklıktaki Huzurkent, Yeşilkent, Mutlukent gibi sitelerden gelen vatandaşların her sabah ucuz ekmek almaya çalıştığını ifade eden Türkkan, “Mahallenin ihtiyacına cevap veremeyen ve yetersiz kalan büfe nedeniyle defalarca dilekçe verilmesine rağmen hiçbir gelişme yaşanmamıştır.” diye yazdı.
KUYRUK NEDENİ İLE OLUŞAN MANZARANIN SON BULMASI İÇİN HERHANGİ BİR DÜZENLEME YAPILACAK MI?
.png)
İşte Türkkan’ın önergesindeki sorular:
1-Gebze Yenikent Mahallesi'nde yer alan Halk Ekmek Büfesi mahallelinin ihtiyacına cevap veremediği halde bu konuda neden herhangi bir adım atılmamaktadır?
2-Yetersiz kalan Büfe nedeniyle mahalleli tarafından defalarca dilekçe verilmesine rağmen neden sorun çözülememiştir, bu konuda Belediye’nin duyarsız kalmasının gerekçeleri nelerdir?
3-Söz konusu sıkıntının giderilmesi için Belediye tarafından herhangi bir çözüm getirilecek midir?
4-Piyasada 5 TL olarak satılan ekmeği, Halk Ekmek’ten 3,75 TL’ye satın almak isteyen dar gelirli vatandaşların, ekmeği piyasadan 1,25 TL daha ucuza almak için oluşturdukları kuyruk nedeni ile oluşan manzaranın son bulması için herhangi bir düzenleme yapılacak mıdır?
5-Yenikent Mahallesi'ndeki bu sıkıntı ne zaman giderilmiş olacaktır?
Siyaset, 11 Kasım 2022 17:37
Yorumlar (0)
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
