Kocaeli Şehir Tiyatrosu 25 yaşında
Gündem, 10 Kasım 2022 01:32Bu yıl 25. kuruluş yıldönümünü kutlayan Kocaeli Şehir Tiyatroları, SDKM'de düzenlenecek görkemli bir açılışla seyircisiyle buluşacak
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, bu yıl adeta altın çağını yaşıyor. 24. Yapı Kredi Afife Ödülleri’ne damga vurarak 3 ödülle kente dönen Şehir Tiyatroları yılların birikiminin karşılığını alıyor. Bu yıl 25’inci yıldönümünü kutlayan Şehir Tiyatroları kuruluş günü olan 11 Kasım’da görkemli bir açılışa hazırlanıyor. Şehrin tiyatrosu, cuma günü Afife Tiyatro Ödülleri’nde 264 oyunun içinden “En İyi Oyun” ödülüne layık görülen ve bu anlamlı ödülü tarihinde ilk kez İstanbul dışına taşıyan Vişne Bahçesi adlı oyunla sezonu açacak. Alanında isim yapmış birçok sanatçının da bu özel geceye katılması bekleniyor.
KUTLAMA VE AÇILIŞ
Şehir Tiyatroları’nın 25’inci yıl kutlaması nedeniyle 11 Kasım Cuma akşamı saat 19.00’da SDKM’de bir kokteyl gerçekleştirilecek. Hemen ardından yılın en iyi oyunu Vişne Bahçesi, yeni sezonun açılışında sahnelenecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Aydın Sigalı, kutlama ve açılış programı hakkında konuştu. Sigalı, “11 Kasım 1997’de yolculuğuna başlayan Kocaeli Şehir Tiyatroları, yine 11 Kasım’da 25 yılı tanıtan, hatırlatan bir törenle sezonu açacak. Bir kokteylimiz olacak ve akabinde ödüllü oyunumuz Vişne Bahçesi’ni sahneleyeceğiz” diye konuştu.
.gif)
KOMEDİ AĞIRLIKLI BİR SEZON
Şehir Tiyatroları’nın yeni sezonuyla ilgili de bilgi veren Sigalı, çok iyi hazırlandıklarını dile getirdi. Sigalı, “Bu sene güleç bir repertuvar seyircimizi bekliyor. Dünyada gişe rekorları kıran, her ülkede seyircinin çok beğendiği Yoldan Çıkan, 24 Kasım’da sahnelerimizde olacak. Aralık ayında Oda Tiyatrosu’nda yine kahkaha tufanı yaratacak Masanın Altında adlı oyunumuz olacak. 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde ise yine bir komedi unsuru içeren Yaşamak Mı Ölmek Mi? oyunumuz tiyatro severlerle buluşacak. Ay Carmela adlı oyunumuz da Oda Tiyatromuzda seyircimizi bekliyor olacak. Tabii geçmiş dönemden oyunlarımız da olacak. Çok sorulan Fareler ve İnsanlar yeni sezonda da sahnelenecek. Yoğun ve dolu dolu bir yıl geçireceğiz. Salonumuz yenilendi ve seyircimizin konfor alanı yükseltildi. Sizi çok özledik. 11 Kasım itibariyle tüm tiyatro severleri tiyatromuza bekliyoruz” dedi.
Gündem, 10 Kasım 2022 01:32
Yorumlar (0)
Bayram gezmesinin maliyeti arttı
Dilovası’nda AKP ve MHP’lilerden bayram ziyaretleri
Teröristlerin posterini açtılar
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
