Başkan Büyükakın: YEDEP’in bütçesini 15 milyon liraya çıkaracağız
Gündem, 08 Kasım 2022 11:26Başkan Büyükakın, İzmit’teki Sivil Toplum Kuruluşlarıyla bir araya geldi
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Sivil Toplum Buluşmaları kapsamında organize edilen toplantıda İzmit’teki Sivil Toplum Kuruluşlarıyla bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu ve Genel Sekreter Yardımcıları Gökmen Mengüç, Sadık Uysal ve Hasan Aydınlık’ın da eşlik ettiği toplantıda konuşan Başkan Büyükakın, “Devletlere yönelik, sosyolojiye yönelik bu değişimler aslında sivil toplumun yapısını da değiştirmeye başlıyor. Daha hızlı hareket edebilen başka odak noktalarına, başka ilgi alanlarına yönelen yapılarda ortaya çıkmaya başlıyor ve oraya doğru gidiyor” ifadelerini kullandı.
“ŞEHRİN BİR ÜST KİMLİĞİNİN OLMASI GEREKİYOR”
Başkan Büyükakın, yeni sosyolojinin ve yeni ekonomik yapının beraber yaşama kültürünün parçalandığı yapıları ortaya çıkardığına dikkat çekerek, “Bu kadar farklılaşmanın bir arada tutulabilmesi için şehrin bir üst kimliğinin olması gerekiyor. Şehirde geldiğiniz yerin kültürüyle yaşamanın yanında o şehre de üst kültürle bağlılık kurulması, şehir ve şehirde yaşayanlarla başka bir ilişki geliştirilmesi gerekiyor. Bunun sağlanması için şehrin kendisinin bir marka olarak yönetilmesi, şehri bir yerde görmemiz ve o üst kimliğe dair bir şeyler söylememiz gerekiyor. Bizim her birimizin tek tek çabalarının o şehre dair üst kimlik yaratması, o şehrin bir hedefe doğru yönlenmesi gerekiyor.” diye konuştu.
.gif)
“YEDEP’İN BÜTÇESİ 15 MİLYON LİRA”
Kocaeli Kent Konseyi’nin Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik hazırladığı Yerel Destek Programı (YEDEP) hakkında bilgi veren Başkan Büyükakın, şunları söyledi: “Bu kentin gerek katılımının gerek kültürünün devam etmesi için çocuklar, gençler, yaşlılar, kadınlar ve engellilerle projeler yapmanız için fon kullandığınız bir mekanizma oluşturduk. Kent Konseyi üzerinden bunu serbest bıraktık. Değerlendirme mekanizması üniversitedeki hocalarımız tarafından yapılıyor. Belediyeden herhangi bir müdahale söz konusu değil. Hocalarımız oradan bakıp değerlendiriyorlar. Biz de fonun kullanımına imkan sağlıyoruz. Geçtiğimiz yıl başladık ve 5 milyon lira kaynak ayırmıştık. Önümüzdeki yıl YEDEP’in bütçesini 15 milyon liraya çıkaracağız. Sivil Toplum Kuruluşları buradan kaynak kullanabilecekler.”
Gündem, 08 Kasım 2022 11:26
Yorumlar (0)
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
