İSU’dan 12 ilçede deprem tatbikatı
Gündem, 05 Kasım 2022 21:48Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, hizmet sahası olan 12 ilçede bulunan şube müdürlüklerinde görevli personelin, meydana gelebilecek doğal afetlere hazırlıklı olunması için “Acil Durum ve Afetlerde Müdahale ile Tahliye Tatbikatı” gerçekleştirdi. Gerçeğini aratmayan tatbikatlar, başarılı bir şekilde yapıldı.
AFETLERE HAZIRLIK
Dünyada ve ülkemizde de sıklıkla yaşanan deprem, yangın, çığ ve sel gibi doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak ve afet anında nasıl hareket edileceği ve alınabilecek önlemlerle ilgili İSU Genel Müdürlüğü, personele yönelik eğitimlerini sürdürüyor. Daha önce Genel Müdürlük hizmet binasında geniş kapsamlı uygulama tatbikatı yapan İSU, 12 ilçe şube müdürlüğünde bulunan toplamda 330 personelle birlikte afet tatbikatları gerçekleştirdi. Ayrıca, Gölcük Belediyesi hizmet binasında olmasından dolayı Gölcük Belediyesi ve İSU Gölcük Şube Müdürlüğü personeli işbirliği ile birlikte afet ve acil durum tatbikatı yapıldı. Buradaki tatbikata 300 personel katılarak gerçeği aratmayan afet tatbikatı gerçekleştirildi.
.gif)
SENARYO CANLANDIRILDI
Tatbikatlar öncesinde personellere bilgilendirme eğitimleri verilerek olası afetlerde nasıl hareket etmesi ve tahliyeyi ne şekilde gerçekleştirecekleri anlatıldı. Ardından canlandırılan deprem tatbikatlarında sarsıntı süresince “çök, kapan, tutun” kurallarının uygulanmasının ardından binadan hızlı bir şekilde tahliyeler gerçekleştirildi. Şok geçiren, yaralanan personeller kurtarma ve ilkyardım işlemlerinin ardından önceden belirlenmiş olan toplanma alanlarına tahliyesi yapıldı. Senaryo gereği bina içerisinde çıkan yangına yangın söndürme ekipleri müdahale ederek söndürdü.
PERSONEL BİLGİLENDİRİLDİ
Gerçeğini aratmayan tatbikatlarda personellerin binalardan tahliye süreleri ölçülerek olası bir afet anında tahliye süreçlerinin kısaltılmasıyla ilgili toplanma alanlarında bilgilendirme yapıldı.
Gündem, 05 Kasım 2022 21:48
Yorumlar (0)
İmralı sürecinde masayı ABD kurdurdu
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
