Kocaeli AB Bilgi Merkezi’nden önemli etkinlik
İş Dünyası, 04 Kasım 2022 10:15Kocaeli Avrupa Birliği Bilgi Merkezi, İklim Diplomasisi Haftası kapsamında “İklim Değişikliği ve AB Yeşil Mutabakatı Semineri” ve sonrasında Sukulent&Kaktüs Çiz – Boya – Ek Atölyesi etkinliği gerçekleştirdi
Kocaeli Sanayi Odası (KSO) koordinatörlüğünde faaliyetlerini yürüten Kocaeli AB Bilgi Merkezi, İklim Diplomasisi Haftası kapsamında “İklim Değişikliği ve AB Yeşil Mutabakatı Semineri” ve sonrasında Sukulent&Kaktüs Çiz – Boya – Ek Atölyesi etkinliği gerçekleştirdi. KSO Konferans Salonu’nda seminer ile başlayan etkinlik daha sonra yine KSO Fuaye Alanı’nda düzenlenen atölye çalışması ile devam etti.
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONUŞULDU
Katılımcıların iklim risklerini ve fırsatlarını anlamaları, yönetmeleri, yenilikçi iklim direnci çözümlerini desteklemeleri ve çözüm bulmaya yönelik politikalar üretmeye teşvik edilmelerinin amaçlandığı seminerde iklim değişikliğinin dünyamıza etkileri konuşuldu. Seminerin açılış konuşmasını KSO Genel Sekreteri Memet Barış Turabi yaparak katılımcılara hoş geldiniz dedi. KSO’nun ‘yeşil ve dijital dönüşüme’ uyum sürecinde üyeleri için yaptığı çalışmalardan bahseden Turabi daha sonra sözü konuk konuşmacı REC (Kaynak, Çevre ve İklim Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Rifat Ünal Sayman’a bıraktı.
.gif)
DR. SAYMAN HAFIZALARI TAZELEDİ
Dr. Sayman, “İklim Değişikliği ve Türkiye” başlığında hazırladığı görsel sunumda hafızaları tazeledi. Dünyada artan sıcaklıkların etkisiyle aşrı iklim olayları yaşandığına dikkat çeken Dr. Sayman, ülkemiz ve dünyada yaşanan doğal afetleri görselleriyle paylaştı. Dünyanın ısınma serüvenini verileriyle anlatan Dr. Sayman, “1880 sonrası kaydedilen en sıcak 10 ilin tamamı 2010 yılı sonrasıdır” dedi. Türkiye’de aşırı meteorolojik olay sayısının artış gösterdiğine dikkat çeken Dr Sayman, “2021 yılında yaşana aşırı iklim olaylarının sayısı 1024 olmuştur. bu n fazla aşırı olay yaşanan yıl olarak da tarihteki yerini almıştı” dedi. İklim değişikliği ile mücadele konusuna da değinen Dr. Sayman, Paris İklim Anlaşması’nı hatırlattı, dünya ülkelerinin hedefinin sıcaklık artışını 2 derecenin altında tutmak olduğunu paylaştı, sera gazı azaltımının ve sürece uyum için yapılması gerekenlerin önemini aktardı.
AB YEŞİL MUTABAKATINI ANLATTI
Seminerin bir diğer konuşmacısı İktisadi Kalkınma Vakfı Genel Sekreteri Doç. Dr. Çiğdem Nas ise “AB Yeşil Mutabakat ve İklim Değişikliği Politikaları” konusunda son gelişmeleri aktardı. Doç. Dr. Nas, AB’nin İklim Değişikliği konusunda öncü rolünden bahsederek, “AB, iklim nötr kıta olma adına 2050 yılına kadar sera gazı emisyonlarını net olarak sıfırlamayı hedefliyor” dedi. Bu hedef doğrultusunda belirlenen stratejileri aktaran Doç. Dr. Nas, Türkiye özelinde ise şunları kaydetti: “Türkiye bir aday ülke ve gümrük birliği ortağı olarak AB’nin tedarik zincirlerinde önemli role sahip. Bu anlamda Paris Anlaşması’nı onaylaması ve net sıfır emisyon hedefi olarak 2053’ü işaret etmesi değerli. Yeşil Mutabakatın getirdiği değişime uyum konusunda çalışmalarda gerek sivil toplumun gerek iş dünyasının rolü önemli olacaktır.”
KEYİFLİ ATÖLYE ÇALIŞMASI
Katılımcılar seminer sonrası çok keyifli bir workshop çalışması gerçekleştirdi. Fuaye alanında Sukulent&Kaktüs Çiz – Boya – Ek Atölyesi’ne giren katılımcılara atölye çalışması öncesi eğitmenlerce doğadan, toprağın yapısından, bitki türlerinden ve temel bakımlarından bahsedildi. Ardından katılımcılar, eğitmen ile eş zamanlı uygulamaya geçilerek kendi tasarımlarını hayata geçirdi, keyifli anlar yaşadı.
İş Dünyası, 04 Kasım 2022 10:15
Yorumlar (0)
Hisarcıklıoğlu'ndan kredi faizi tepkisi
Kocaeli’de manav şivesi bir kitapta toplanacak!
Vefat eden başkanla ilgili haberi yalan çıkan İzmitli gazeteci kalp krizi geçirdi
Saadet, Erdoğan'a destek verecek mi?
İşte emeklilerin kesinleşen zam miktarı!
Gölcük Belediyesi bu eğitimle vatandaşa birçok konuda faydalı bilgiler aktaracak!
Konakta Bir Düğün adlı komedi oyunu, Körfez’de sahne aldı
Öcalan katil ve bir katil olarak geberecek!
İmamoğlu ile ilgili o haber yalan çıktı!
Gebze Ticaret Odası yönetiminden üyelere yalın dönüşüm desteği
Derinceli genç yazar Sudan okurlarıyla İstanbul’da buluştu!
Sarıdoğan: Türkiye’nin adalete ve ahlaklı siyasete ihtiyacı var
Sağlık sistemi çöküşte, meclis işlevsizleştirildi
Kartepe tramvayında ilk ray yerleştirildi
Euro cinsinden asgari ücret artışında Türkiye en düşük ikinci ülke
Kartepe’de karavan parkı sinek avlıyor!
Adapazarı-Gebze treni daha fazla kişiye hizmet verebilir
Başkan Gökçe: En büyük hedefimiz üreticiyi desteklemek
Bir Şehir Hastanesi yerine 25 tane semt hastanesi yapılırdı!
KOTO ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Sağlık Komitesi’nden işbirliği mesajı
Zeray GYO’nun halka arzına 2 kat talep
İzmit’te 3 gün bu saatler arasında elektrikler kesilecek
Hısım akraba yönetimi!
Körfez’de NİMOSK Karting Yarışı ilgi ve heyecanla takip edildi
Anahtar Partisi Karamürsel İlçe Yürütme Kurulu toplandı
Belediye Başkanı Gülşah Durbay amansız hastalığa yenildi
Belediyeyi eleştiren gazetecilere ağır hakaretler etti
Karşılıksız çeklerde rekor artış
Kışın araç sahiplerinin bu ihmali binlerce liralık masraf çıkarıyor!
Köfteci Yusuf'ta dönerin içinden çivi çıktı!
Kartepe’nin sahibi yok!
Gölcük’te Bilgin Caddesi yenilendi
Ebru Teğmen ünlü iş insanının şirketinde işe başladı
Suça karışmamış PKK'lı ifadesi hangi aklın, hangi hukukun ürünü?
Emekli maaşıyla yaşamını sürdüremediği için çöplerden kağıt topluyor
Kocaeli’nin geleceğini şekillendiren yatırımlar
KOÜ’de servis araçları kullandırılmayan personellere yol masrafları ödensin!
Vali Aktaş, MÜSİAD’ın o programına katıldı
TMO'da rekor zarar! Çiftçi topraktan kopartılıyor
