Darıca’ya modern bir park daha
Gündem, 03 Kasım 2022 13:38Daha yeşil bir kent için sosyal donatı alanları oluşturan Darıca Belediyesi, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde en büyük ihtiyaçlardan biri olan park konusunda adım atarak modern bir yeni nesil park inşa etti.
18 Mart Çanakkale Parkı, Seyir terası, hobbit köyü, kafeterya ve çocuk oyun alanları ile vatandaşların nefes alabildiği yeni buluşma adresi oldu. İlçedeki park ve yeşil alan sayılarını arttırmak amacıyla çalışmalar yapan ve 3 yılda ilçeye birçok yeni park kazandıran Darıca Belediyesi, ihtiyaç duyulan bölgelere yeni parklar kazandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda Fevzi Çakmak Mahallesi’nde en büyük ihtiyaçlardan biri olan park konusunda adım atan Darıca Belediyesi, modern bir yeni nesil park inşa ederek kısa sürede hizmete açtı.
SEYİR TERASI
Toplam 1588 metrekare alan üzerinde yeni nesil park konseptiyle inşa edilen 18 Mart Çanakkale Parkı’nın içerisinde Darıca’nın eşsiz manzarasını izleyebileceğiniz, dinlenebileceğiniz oturma bankları, fotoğraf tutkunları için manzaraya karşı resim çekilebilecekleri dekoratif kalp temalı saksı ile toplam 139 metrekarelik Seyir Terası inşa edildi.
HOBBİT KÖYÜ
Daha yeşil bir Darıca parolasıyla yeşil alan sayılarını arttırmak için çalışan Darıca Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Parkı’nda da yeşil alan miktarını ön planda tuttu. 516 metrekare yeşil alana sahip olan parkta ayrıca ziyarete gelenlerin uğramadan geçemeyeceği Hobbit Köyü de inşa edildi. Hobbit evleri ve duvar grafiti tasarımları fotoğraf severlerin ilgisini çekiyor.
.gif)
KAFETERYA ALANI
Parka gelen herkes için her ayrıntıyı düşünen Darıca Belediyesi, manzara eşliğinde dinlenip çayını yudumlamak isteyenler için de kafeterya alanı oluşturdu. 350 metrekare alan üzerinde modern mimarisiyle inşa edilen kafeterya ile çocuklar parkta eğlenirken aileleri de keyifle vakit geçirebilecek.
ÇOCUKLAR İÇİN OYUN ALANI
Bitki ve ağaç çeşitleriyle de renklendirilen 18 Mart Çanakkale Parkı, hem çocuklara, hem gençlere hem de ebeveynlere hitap edecek şekilde tasarlandı. Toplam 450 metrekare alan üzerinde oluşturulan çocuk oyun alanında çocuklar için özel tasarımlı güvenilir modern oyun grupları ile çocuklar gönüllerince eğlencenin tadını çıkarıyor.
BÖLGEDE YAŞAYANLAR NEFES ALACAK
18 Mart Çanakkale Parkı’nın bölgede yaşayanlara nefes aldıracak bir proje olduğunu belirten ve hayırlı olsun temennisinde bulunan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “Göreve geldiğimiz günden itibaren Darıca’mızda yeşil alan miktarını arttırmak temel prensibimiz oldu. Gerek mevcut parkları revize ederek gerekse de yeni parklar inşa ederek vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. 18 Mart Çanakkale Parkı, o bölgede oturan vatandaşlarımızın nefes alabileceği bir park oldu. Modern yapısı, kafeteryası ve oyun alanlarıyla herkese hitap edecek şekilde tasarladığımız yeni nesil parkımız hayırlı olsun. Daha yeşil bir Darıca için canla başla çalışmaya ve ilçemize yeni parklar kazandırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Gündem, 03 Kasım 2022 13:38
Yorumlar (0)
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
Sarsıntılar büyük depremin habercisi mi?
İzmitli iş kadını kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti
Millî birliğimizi tehdit edecek bu senaryodan uzak durun
Hadi çocuklar Fuar Park’a! Karneval coşkusu başladı
Başkan Ömeroğlu sınava geç kalan öğrencileri makam aracıyla sınava yetiştirdi
Dev akvaryuma koştular!
Çocuk edebiyatının sevilen ismi Orhan okurları ile bir araya geldi
