İlk yerli motoru ve otomobili Erbakan üretti
Siyaset, 30 Ekim 2022 13:55Yeniden Refah Partisi Kocaeli il teşkilatı il divan toplantısı bu ay tüm ilçelerin katılımıyla Kandıra namazgah kültür merkezinde gerçekleştirdi.
Katılımın yoğun olduğu divan toplantısında il başkanı Mehmet Aras gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Aras’ın açıklamaları şu şekilde;
ERBAKAN UÇAK MOTORU YAPTI, DEVRİM ARABALARINI ÜRETTİ
Yerli otomobilin yapılmış olması bizleri çok mutlu etti. Umarım kısa zamanda kapasitesini artırıp bu aracı ithal eder hale geliriz. Böylelikle bu araç ülke ekonomisine bir nefes vermiş olur. İktidar böyle bir hizmet yapmış olmanın haklı gururunu yaşıyor. Bizde bu otomobili ürettikleri için kendilerini tebrik ediyoruz. Fakat ilk yerli otomobili Erdoğan yaptı söylemine katılmıyoruz. Bu ülkede ilk yerli motoru, ilk yerli otomobili yapan Pr. Dr. Necmettin Erbakan olmuştur.
Aras bu sözlerinin ardından elindeki belgeleri salonda bulunan basın mensuplarına teker teker gösterdi. Bu belgelere göre; Erbakan üniversitede hocalık yaparken uçak motoru üretiyor. Projenin seri üretimine geçilmesi için dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ dan destek istiyor. Celal Bayar kendisine uçak motoru üretmeye gerek yok diye yanıt veriyor. Erbakan’ ın sonraki yıllarda ürettiği bir diğer motor İstanbul Teknik Üniversitesi müzesinde hala sergileniyor. Erbakan sonrasında gümüş motor fabrikasını kurarak ülkenin ihtiyacı olan sulama motorlarını üretiyor. Ve ülkenin ilk yerli otomobili olan Devrim arabasının proje sorumlusu olan Erbakan baş mühendis olarak bu işin üstesinden de hakkıyla geliyor. Bu bilgilere ait belgeleri basınla paylaşan Aras sonrasında halkın asıl gündemine değinmeye devam etti.
.gif)
NÜFUS SÜREKLİ ARTIYOR, İSTERSEN HASTANE YAPMA, YOL YAPMA
İktidar 20 yıldır sürekli yaptığı yol ile hastane ile övünüyor. Ama nüfus da sürekli artıyor. Yapılan yatırımların kişi basına sunduğu katkı nedir. İktidar bunun hesabını yapıyor mu?
EKMEĞE %25 ZAM VAR SİZ NEDEN İKTİDARDA DURUYORSUNUZ?
Bu iktidar kendisinden öncekiler halka çay simit hesabı yaptırdığı için iş basına geldi. İktidardan düşmeleri de çay simit yüzünden olacak. Yarından itibaren ekmeğe %25 zam yapılacağı duyuruldu. Yahu bu zulüm değil midir? Vatandaşın yerli arabaya sevinecek mecali kalmadı. Ülke buğday üretemez hale düştü. İktidar kim siz değil misiniz? Eğer bunu durduramayacaksanız siz neden iktidarda duruyorsunuz.
60 BİN KİŞİ İLE KONGRE YAPACAĞIZ. ERBAKAN CUMHURBAŞKANI OLACAK
6 Kasım’ da Ankara’ da 60 bin kişiyle kongre yapacağız. Vatandaş ekmeğin büyüğünün bizde olduğunu biliyor o yüzden de akın akın bize koşuyor. Kocaeli’ den kongreye gelmek için bize başvuran partimizle hiç ilgisi olmayan binlerce vatandaşımız var. Taleplere yetişmeye güçlük çekiyoruz. Göreceksiniz milletimizin bu teveccühü Fatih Erbakan’ ı cumhurbaşkanı yapacak.
Siyaset, 30 Ekim 2022 13:55
Yorumlar (0)
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan Mayıs ayında 54 soru önergesi, 26 komisyon başvurusu
Hak arayan öğretmene cop, yoksulluğa ve adaletsizliğe sessizlik!
Başkan Büyükakın, Değirmendere sahilindeki çalışmaları yerinde inceledi
Anahtar Parti Kocaeli’de toplanamıyor!
Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sınırcı’nın KOTO ziyaretinde neler konuşuldu?
OYAK Çimento’nun o raporunda ne var?
Çayırova’da Spor Lisesi inşaatında tempo yüksek
Körfez Petkim Orta Okulu’nun kızlarından büyük proje
Büyükşehir, Fuar Park ile gurur duyuyor!
Bahçeli yine esti gürledi!
Binlerce kişinin emekli maaşları iptal edildi
Bir haftada 33 kişi boğulmaktan kurtarıldı!
Dev temizlik şirketi de iflas etti
AKP'nin elinde topluma söyleyecek bir öyküsü kalmadı
Bir başkan daha tutuklandı
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
