Fatih Erbakan ittifak kararını açıkladı
Siyaset, 30 Ekim 2022 08:36Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, partisinin seçime tek başına gireceğini belirtti. Erbakan, seçimin 2. tura kalması halinde ise, "‘Sandık başına gitmeyin’ diyeceğiz ama ikinci tura inşallah biz kalırız bu tartışmalara gerek olmaz" dedi.
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, tv100'de konuk olduğu programda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Haziran 2023’te yapılması planlanan seçimlere ilişkin konuşan Erbakan, partisinin ‘ittifak’ politikalarını da açıkladı.
İşte Fatih Erbakan'ın açıklamalarından satır başları:
4. İTTİFAK İÇİNDE OLACAKLAR MI?
Aktaş'ın "4. ittifakın içerisinde olabilir misiniz?" sorusuna Erbakan "Daha önce bunu dile getirmiştik, birbirine seçmen kitlesi yakın olan partilerin bir araya gelmesi daha etkili bir ittifak komposizyonu olur daha etkili bir sinerji olur ama bunu fikir olarak söyledik" yanıtını verdi.
"SEÇİME TEK BAŞIMIZA GİRECEĞİZ"
Altılı Masa uzun ömürlü olamayabilir gibi bir düşünce oluyor bizde. Seçime doğru dağılabilir. Biz her iki ittifaka da eşit mesafede olduğumuz ve seçimlere kendi başımıza gittiğimiz için bir taraf dağıldığında sevinecek ya da üzülecek bir durumumuz yok. Biz kendi çalışmamıza bakıyoruz 300 bine yakın üyemizi 500 bine çıkarma hedefimiz var. Şu anda biz ittifakımızı milletle yapıyoruz”
"SANDIK BAŞINA GİTMEYİN DİYECEĞİZ"
Erbakan, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması ihtimaline ilişkin, "Yeniden Refah tabanı hangi tarafa yönelir?" sorusuna şu şekilde yanıt verdi:
"Bir kısmı bizim gibi desteklemez, iki tarafa da destek olmanın vebal olduğunu düşündüğümüz için ‘Sandık başına gitmeyin’ diyeceğiz ama ikinci tura inşallah biz kalırız bu tartışmalara gerek olmaz" diyerek yanıtladı.
Bir anket İYİ Parti’yi 12 gösterirken öbürü 21 gösteriyorsa, MHP’yi Cumhur İttifakı’nın anketleri %10-11 olarak gösteriyor, Millet İttifakı’na yakın olanlar %6-7 olarak gösteriyor, ‘Refah Partisi’ne oy vereceğiz’ deyince ‘Kararsızlara yazalım’ diyorlar.
Bence geç kaldılar, yıpranma payı diyorlar ama siyasette bu hesap edilerek iş yapılmaz. 6-7 ay geçmiş bir adayda uzlaşamıyorsunuz görüntüsünü veriyor. Akşener’in başka bir aday düşünmesi Kılıçdaroğlu’nun ‘Arkamda mısınız?’ sözleri bir zorluk görüntüsü veriyor.”
"ERDOĞAN'IN KAZANMASINI SON DERECE ZOR GÖRÜYORUM"
Fatih Erbakan, "Erdoğan’ın kazanabileceğini düşünüyor musunuz?" sorusunu ise,"Son derece zor görüyorum. Anadolu’da seçmenle iç içeyiz, çok ciddi bir ekonomik kriz vurgusu, bunalmışlık artık bir değişim isteğini her yerde görüyoruz" diyerek yanıtladı.
Siyaset, 30 Ekim 2022 08:36
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
