CHP Derince İlçe Başkanı Bilgin’den Cumhuriyet mesajı
Siyaset, 29 Ekim 2022 04:56CHP Derince İlçe Başkanı Atasoy Bilgin, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.
İşte o açıklamanın içeriği:
Türkiye’de yaşayan farklı kimlik, kültür ve inançlara sahip halkların, Mustafa Kemal ve arkadaşları öncülüğünde emperyalizme ve emperyalist işgale karşı verdiği mücadele sonucunda cumhuriyetin ilan edilişinin üzerinden 99 yıl geçti.
Cumhuriyet ve demokrasinin öngördüğü eşitlik, özgürlük, laiklik ilkelerini birleştiren, halkın sadece temsili olarak değil, gerçek anlamda egemen olmasını esas alan bir demokratik cumhuriyet mücadelesi, bütün engellemelere rağmen sürmektedir.
Türkiye’de yıllardır yaşanan cumhuriyet karşıtı, antidemokratik ve otoriter yönetim anlayışı, başta düşünceyi ifade ve örgütlenme özgürlüğü olmak üzere, temel hak ve özgürlüklerin yok sayıldığı baskıcı bir düzen yaratmıştır.
Siyasal iktidarın başta eğitim sistemi olmak üzere, toplumsal yaşamın bütün alanlarını kendi siyasal-ideolojik hedeflerine göre biçimlendirmek adına hayata geçirdiği bilim ve laiklik düşmanı politikalar artarak sürmektedir.
Yargının tamamen siyasallaştığı, insanların kimliği, düşüncesi, cinsiyeti ve inancı üzerinden ötekileştirildiği, emek ve meslek örgütü temsilcilerinin hedef gösterilerek tutuklandığı, tek adam rejimine karşı sesini yükselten gazete ve televizyonlara yönelik baskı ve sansür mekanizmasının işletildiği günümüz koşullarında emek, demokrasi, eşitlik ve özgürlük mücadelesinin ne kadar hayati olduğu açıktır.
Türkiye’nin ihtiyacı, ülkeyi fiilen OHAL koşullarında yöneten, kendileri gibi düşünmeyenleri suçlu ilan eden baskıcı-otoriter tek adam yönetimi anlayışı değil, cumhuriyete asıl anlamını veren ‘halkın kendi kendini yönetme’ ilkesine uygun hareket edilmesi, gerçek anlamda laik ve demokratik bir sistemin oluşturulmasıdır.
Cumhuriyet, halkın egemenliğinin kayıtsız şartsız kabul edildiği, halkın, emekçilerin haklarını ve çıkarlarını esas alan bir rejim olduğu takdirde demokratik olacaktır. Türkiye’de yaşayan insanların özlemi ve talebi, kimsenin kimliği, cinsiyeti, inancı, mezhebi ya da siyasi görüşü nedeniyle baskıya ve ayrımcılığa uğramadığı, ayrımsız olarak herkesin eşit haklar temelinde özgür, demokratik bir cumhuriyette, barış içinde bir arada yaşamaktır.
Halkın göstermelik ya da temsili değil, gerçek anlamda egemen olduğu; insan hak ve özgürlüklerinin sınırlandırılmadığı, hukukun ve adaletin herkese eşit uygulandığı; eşit, özgür, laik ve demokratik bir cumhuriyetin ancak birlikte mücadeleyle yaratılabileceğine olan inancımızla, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun.
Siyaset, 29 Ekim 2022 04:56
Yorumlar (0)
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
Altın fiyatları için tarih verildi!
Emekliye şok!
Bakın şu düşkün leyleklerin yavrusunun yaptığına!
Belediyeciliği Cumhurbaşkanımızdan öğrendik
Kandıra’da fındık hasadı öncesi üreticiye yol desteği
İYİ Parti'den çerçeve yasa Anayasaya aykırı çıkışı
