Gençler kariyer planlarının temelini Gölcük Belediyesi eğitimi ile attı
Gündem, 27 Ekim 2022 21:57Gölcük Belediyesi, ücretsiz düzenlediği Meslek Seçimi ve Kariyer Planlama Eğitimleri ile gençlerin iş arama ve kendini geliştirme süreçlerinde daha sağlam adım atmalarına destek oldu.
Gölcük Belediyesi; bireylerin iş arama ve başvuru süreçlerine etkin katılımlarının ve doğru kariyer planı oluşturmalarının sağlanması amacıyla Meslek Seçimi ve Kariyer Planlama Eğitimleri gerçekleştirdi. “Kendimi Tanıyorum Mesleğimi Seçiyorum” projesi kapsamında düzenlenen ve Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in de dinleyici olarak katıldığı eğitimde; iş arama sürecinde olan bireylere hedeflerine ulaşmalarına yardım edecek ve kendilerini geliştirmelerine katkı sunacak bilgiler, uzman tarafından aktarıldı.
“BÜYÜK TÜRKİYE SİZLERİN OMUZUNDA YÜKSELECEK”
Programın açılışında konuşan Başkan Sezer, “Hayatta önemli olan süreçlerden biri de iş ile ilgili olan süreçtir. Bu noktada kariyer anlamında bir tercihte bulunmanız gerekiyor. Yaşadığınız ilk olumsuz deneyim, sizin açınızdan üzüntüye, vazgeçmeye neden olmasın. Azimle, inatla ve bu yöndeki iradenizi ortaya koyarak çalışmaya devam edin. Yaşadığınız tecrübelerle bir sonraki basamağa çıkacağınızın farkında olun. Gençlerin donanım olarak, fikir olarak, dünyayı algılama anlamında da bizim kuşaktan çok daha iyi noktada olduğunu düşünüyorum. Büyük Türkiye’nin sizlerin omuzunda yükseleceğine inanıyor, başarılarla dolu mutlu bir hayat diliyorum” dedi.
KARİYER PLANLAMA VE CV HAZIRLAMANIN PÜF NOKTALARI
Kazıklı Kervansarayı Kültür Yapısı’nda düzenlenen Meslek Seçimi ve Kariyer Planlama Eğitimleri’nde; Milliyet Gazetesi Yazarı, İnsan Kaynakları Danışmanı ve İşe Alım Uzmanı Esra Kemer, üniversite ve lise öğrencileri ile bir araya geldi. Programa katılan gençler; iş arama süreçleri, CV hazırlama teknikleri, mülakatların püf noktaları, referans seçim önerileri ve kendini geliştirme yöntemleri gibi birçok konuda bilgilendirildi.
GENÇLER SORULARINA CEVAP BULDU
Eğitim, Esra Kemer’in öğrencilerin merak ettikleri soruları cevaplaması ile sona erdi. Eğitimden memnun kalan öğrenciler ise programın düzenlenmesinde emeği geçen Başkan Sezer ve ekibine teşekkür ettiler.
.gif)
Gündem, 27 Ekim 2022 21:57
Yorumlar (0)
Daha iflas edecek esnafımız var
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
