Ata sporu cirit Darıca’da yaşatılıyor
Spor, 24 Ekim 2022 13:47Darıca Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği Cirit Şöleni’ne binlerce vatandaş katıldı. Renkli görüntülere sahne olan Cirit Şöleni’nde konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, ata sporumuz olan cirit sporunu yaşatmaya devam edeceklerini söyledi.
Darıca Belediyesi, ata sporumuz olan Cirit Sporunu tanıtmak ve yaşatmak amacıyla Geleneksel Cirit Şöleni düzenledi. Kazım Karabekir Mahalles’inde bulunan Hacı İsmail Çopur Aile Sağlığı Merkezi arkasında bulunan sahada düzenlenen Cirit Şöleni oldukça coşkulu gerçekleşti.
BİNLERCE VATANDAŞ KATILDI
Genç yaşlı, Kadın erkek 7’den 77’ye binlerce vatandaşın katıldığı ve yoğun ilgi gördüğü Cirit Şöleni, Darıcalılara unutulmaz anlar yaşattı. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın ev sahipliğinde gerçekleşen Cirit Şöleni’ne Anayasa Mahkemesi Üyesi Hicabi Dursun ve AK Parti Darıca İlçe Başkanı Ufuk Acay ile birlikte siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve binlerce vatandaş katıldı.
RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU
Şölen havasında geçen Cirit Şöleni’nde Çayırova Anadolu Atlı Spor Kulübü, Yeşil Bursa Atlı Cirit Spor Kulübü, Uşak Yoldaş Spor Kulübü ve Çayırova Hünkar 1453 Spor Kulübü sporcularının nefes kesen dostluk mücadelesi renkli görüntüler oluşturdu. Alanı dolduran vatandaşlar mücadeleyi ilgiyle takip etti. Müsabakaların sonunda Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ve protokol takımlara kupalarını takdim etti.
BIYIK: “CİRİT SPORUNU YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Cirit sporunu yaşatmaya devam edeceklerini ifade eden Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “Bizler köklü bir milletin mensuplarıyız, köklü bir devlet geleneğine sahibiz. Anadolu’muzun tüm renklerini ve farklılıklarını kucaklayarak büyük hedeflere yürüyoruz. Bu kutlu yolculuğumuzda geleneklerimizden kopmadan kültürümüzü gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyoruz. Bu amaçla düzenlediğimiz etkinliklerle ata sporumuz atlı cirit oyunlarını Darıca’mıza taşıdık. Cirit sporu; geçmişi Orta Asya'ya dayanan, Türk sporunun geleneklerinden ve geçmişinden gelen bir spor dalı. Ata sporumuzu yaşatmayı belediyecilik olarak tarihimize ve şanlı geçmişimize bir vefa borcu olarak görüyoruz. Orta Asya bozkırlarından Anadolu’ya gelen yiğitlerin torunlarının bugün Darıca’da ciriti yaşatmaları bizim için sonsuz bir mutluluk. Emek veren herkese yürekten teşekkür ediyorum." dedi.
.gif)
Spor, 24 Ekim 2022 13:47
Yorumlar (0)
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
Sarsıntılar büyük depremin habercisi mi?
İzmitli iş kadını kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti
Millî birliğimizi tehdit edecek bu senaryodan uzak durun
Hadi çocuklar Fuar Park’a! Karneval coşkusu başladı
Başkan Ömeroğlu sınava geç kalan öğrencileri makam aracıyla sınava yetiştirdi
Dev akvaryuma koştular!
Çocuk edebiyatının sevilen ismi Orhan okurları ile bir araya geldi
