Akse Kitap Kahve açıldı
Gündem, 22 Ekim 2022 20:00Çayırova Belediyesi’nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile hayata geçirdiği Akse Halk Kütüphanesi ve Kitap Kahve düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Çayırova Belediyesi önemli bir eseri daha hizmete açtı. Yapılan yatırım ve atılan adımlarla kültür kenti olma yolunda hızla ilerleyen Çayırova, modern ve ilçenin kültürel hayatına katkı sunacak önemli bir hizmete daha kavuştu. Haziran ayında hizmete giren Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kitap Kahve’den sonra çalışmaları tamamlanan ikinci yeni nesil kütüphane Akse Mahallesi’nde düzenlenen törenle hizmete açıldı. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal, Büyükşehir Başkanvekili Yaşar Çakmak, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, kurum ve kuruluşların müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ve vatandaşların katıldığı açılış yoğun ilgi gördü.
ŞEHRİMİZİ İMAR EDERKEN NESLİMİZİ İHMAL ETMİYORUZ
Programın açılış konuşmasını yapan Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, “Şehrimizi imar ederken neslimizi ihmal etmiyor, kentimizin geleceği olan çocuklarımızı ve gençlerimizi düşünüyor, dertleriyle dertleniyor, onlara en iyi geleceği sunmak için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Biz biliyoruz ki en büyük yatırım insana, eğitime ve geleceğe yapılan yatırımdır. Eğitim daima birinci önceliğimiz oldu, olmaya da devam edecek. ”dedi.
.gif)
İKİNCİ KİTAP KAHVE KAZANDIRDIK
Çayırova’ya ikinci kitap kahve kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Çiftçi, “Çayırova’yı kültür kenti yapacak hizmet ve eserleri bir bir şehrimize kazandırıyoruz. Akse Kütüphanemiz, yaklaşık 5 dönüm arazi üzerinde 718 m² kapalı alanda ve içerisinde bulunan 10 bin kitapla her yaşa hitap edecek. Ders çalışma, araştırma odaları, kültürel etkinlik salonu, ücretsiz kablosuz internetle haftanın yedi günü 08.00-24.00 saatleri arasında halklımıza hizmet verecek” dedi. Geleneksel hale getirdikleri kitap fuarını 28 Ekim - 6 Kasım tarihleri arasında düzenleyeceklerini, onlarca yazarı ve on binlerce kitabı okurlarla buluşturacaklarını ifade eden Başkan Çiftçi, tüm bölge halkını kitap günlerine davet etti.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak’ta, “Bu güzel eserleri şehrimize kazandıran değerli yöneticilerimize selam olsun. Başta millet kıraathaneleri, millet bahçeleri fikrinin talimatını veren Cumhurbaşkanımız olmak üzere Valimiz Seddar Yavuz’a, belediyelerimize ve arka tarafta görünmeyen nice kahramana yürekten teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
NEREDE MEDENİYET VARSA ORADA KİTAP VARDIR
Böylesine bir programda olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ise “Nerede medeniyet varsa orada kitap vardır, okumak vardır, kütüphane vardır. Nerede cehalet varsa, işgal varsa ilk hedef kütüphanelerdir. Kütüphane sadece bir kitabın olduğu yer değil bir medeniyetin, bir ihyanın bir inşanın merkezidir. Öncelikle belediye başkanımızı, il kültür müdürümüzü ve tüm emeği geçen kardeşlerimizi gönülden tebrik ediyorum.” İfadelerini kullandı.
Gündem, 22 Ekim 2022 20:00
Yorumlar (0)
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
Sarsıntılar büyük depremin habercisi mi?
İzmitli iş kadını kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti
