Başiskele sağlık ve termal turizminin merkezi olacak
Gündem, 18 Ekim 2022 12:30Doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve yaşam kalitesiyle Kocaeli’nin cazibe merkezi olmaya devam eden Başiskele’de sağlık turizmine büyük katkı sunacak Günübirlik Termal Tesis’te çalışmalar devam ediyor.
SAĞLIK VE TERMAL TURİZMİNE BÜYÜK KATKI SUNACAK
Başiskele Yeniköy Merkez Mahallesi’nde bulunan termal su bölgesinde yapılacak estetik ve geleneksel mimaride yapılacak tesis için ilk kazmayı Eylül ayında vuran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hafriyat kaldırma çalışmalarının ardından tesisin temel açma çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Yerin 930 metre altından 57 derece sıcaklıkta çıkan ve birçok hastalığa şifa kaynağı olacak jeotermal suyun kullanılacağı tesis tamamlandığında Başiskele’nin sağlık ve termal turizmine çok önemli katkı sunacak.
BAŞKAN ÖZLÜ YAKINDAN TAKİP EDİYOR
Başiskele’ye büyük katma değer katacak projeyi Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü de yakından takip ediyor. Kente bu güzel eserin kazandırılması için büyük gayret gösteren Başkan Özlü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekibi ve kendi ekibiyle birlikte çalışmaları yerinde inceledi. Çalışmalar hakkında bilgiler alan Başkan M. Yasin Özlü projeyle ilgili açıklamalarda bulundu.
“BÖLGE TERMAL KASABA HALİNE GELECEK”
Başkan Özlü yaptığı açıklamada, “İki önemli iş oldu burada. Birincisi jeotermal suyun tespit edilmesi ve çıkarılmasıydı. İkincisi ise bölgenin bu jeotermal suya göre yeniden planlanması. 2020 yılında meclisimizden aldığımız kararla bölge, termal turizm bölgesi olarak planlandı. Bu iki aşama çok önemli. Önce su bulundu, sonra termal turizm bölgesi planlaması yapıldı. Şimdi ise Günübirlik Termal Tesisi yapımı çalışmalarıyla üçüncü aşamaya geçiyoruz. Bundan sonra da özel sektör yatırımlarına yöneleceğiz. Çok kısa zaman içerisinde kısa ve orta vadede belki de bu bölgemiz termal kasaba haline gelecek.” dedi.
“57 DERECE SICAKLIKTA ÇIKAN SU MİLLETİMİZE ŞİFA OLACAK”
Başkan Özlü, “Burada 57 santigrat derece sıcaklığında çıkan bir jeotermal suyumuz var. Çok miktarda çözünmüş mineral içeren bu suyumuz birçok hastalığa şifa olduğunu biliyoruz. Bu da üniversite raporlarıyla kanıtlanmış durumda. Günübirlik termal tesisimiz tamamlandığında milletimiz burada şifa bulacak.” ifadelerini kullandı.
.gif)
“YAKLAŞIK 150 MİLYON TL’LİK YATIRIM”
Başiskele Günübirlik Termal Tesisi’nin Başiskele için dev bir proje olduğunu vurgulayan Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, “Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanım Doç. Dr. Tahir Büyükakın çok büyük destek sağladı. Bu proje çok büyük bir proje. İhale bedeli, yaklaşık 150 milyon üzerinde. Belki çevresinde yapacağımız çalışmalarla yaklaşık 200 milyonları bulacak güzel bir iş olacak. Başiskele Belediyesi’nin 1 yıllık yatırım bütçesinin tamamı kadar bir maliyette yapılacak dev bir proje. Dolayısıyla bu projeyi bizim yapmamız çok uzun zaman alırdı. Ama Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız, bu projeye sahip çıktı ve çalışmalara başladılar. İnşallah yaklaşık gelecek yılın sonlarına doğru çalışmalarımız tamamlanacak ve vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacağız.” diye konuştu.
Başkan Özlü, Başiskele’de yaptığı yatırımlarla kente büyük katma değer katan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a teşekkür ederek, bu projenin Kocaeli, Başiskele ve tüm hemşehrileri için hayırlı olmasını diledi.
480 GÜNDE TAMAMLANACAK
Başiskele Günübirlik Termal Tesisi yapım işi kapsamında bölgede hafriyat kaldırma çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, tesisin 480 günde tamamlanması bekleniyor. Tesis 10 bin 621 metrekare alanda inşa edilecek. Estetik ve geleneksel mimariyle tasarlanacak tesiste sıcak termal havuz, soğuk havuz, hamam, sauna, spa alanı, ailelere özel spa alanları, dinlenme alanları, toplantı salonları eğlence ve etkinlik alanları yer alacak. Açık alanda 70 araçlık otoparkın da yer alacağı Başiskele Günübirlik Termal Tesisi, Kocaeli ve Başiskele’nin sağlık ve termal turizmine, kent ekonomisine büyük katkı sunacak
Gündem, 18 Ekim 2022 12:30
Yorumlar (0)
İzmitlilerden OYAK Genel Müdürü Yalçıntaş’a ziyaret
Körfez üvey evlat mı?
Bakanlık onayı olmadan zam yok!
Kartepe’de moloz tepkisi
TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
