Kocaeli için yeni bir mutabakat sağlamalıyız
Gündem, 17 Ekim 2022 10:45İlki gerçekleştirilen Kocaeli Sivil Toplum Kuruluşları buluşmasına katılan Başkan Büyükakın, “Hep birlikte Kocaeli için yeni bir mutabakat sağlamalıyız, yolumuza yeni bir mutabakat ile devam etmeliyiz” dedi.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Sivil Toplum Kuruluşları buluşması olarak organize edilen ve belli aralıklarla yapılacak toplantıların ilkine katıldı. Başkan Büyükakın bu toplantıda illeri temsil eden derneklerin, federasyonların ve hemşeri vakıflarının başkanlarıyla buluştu. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Uysal ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Sebahattin Yamak’ın da katıldığı buluşmada Başkan Büyükakın, STK başkanlarını tek tek dinledi. STK’ların şehirleri bir üst lige taşımak için çaba sarf etmesinin çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Büyükakın, “Hep birlikte Kocaeli için yeni bir mutabakat sağlamalıyız, yolumuza yeni bir mutabakat ile devam etmeliyiz” dedi.
“YENİ BİR ÇALIŞMA YAPMAMIZ GEREKİYOR”
“Sivil toplumun gücü, gönüllü kuruluşların ne kader çok ve gönüllü olduğuyla yakından ilişkilidir” vurgusu da yapan Başkan Büyükakın, “Gönüllülük esası ile çalışarak şehrimizi hep birlikte geleceğe taşımalıyız. STK’larımız üst kimlik ve aidiyet noktalarında rol model olmalıdır. Şehre aidiyet, marka yönetimi ve üst kimlik için yeni bir çalışma yapmamız gerekiyor. Bu nedenle hep birlikte Kocaeli için yeni bir mutabakat sağlamalıyız, yolumuza yeni bir mutabakat ile devam etmeliyiz Sivil Toplum Kuruluşlarımız kendi projelerini üretmelidir. YEDEP projesi kapsamında STK’larımızın kente dair projelerini inceliyor, bağımsız bir komisyonumuz değerlendirme yaparak projelere destek oluyoruz” ifadelerini sarf etti.
“81 SİVİL TOPLUM KURULUŞU HİBE ALMAYA HAK KAZANMIŞTIR”
Toplantı sonrasında YEDEP projesini değerlendiren Başkan Büyükakın, 111 proje başvurusunun yapıldığını dile getirerek şunları söyledi; “Başvuruların 103’ü dernek, 3’ü federasyon, 5’i ise vakıf projeleridir. Değerlendirmeler sonucunda 81 Sivil Toplum Kuruluşu hibe almaya hak kazanmıştır. Hibe almaya hak kazanan Sivil Toplum Kuruluşlarımız 29 Temmuz itibariyle proje faaliyetlerine başlamıştır. Projeler kapsamında 3 Milyon 806 Bin TL hibe gerçekleşecektir. Projelerden 20 tanesi Gençlik, 19 tanesi Kültür ve Sanat, 12 tanesi Sosyal İçerme, 11 tanesi Kent Tanıtımı ve Turizmi, 11 tanesi istihdam ve Eğitim, 9 tanesi Hemşehrililik ve Kentlilik Bilinci, 9 tanesi Sağlık ve Sosyal Hizmet, 7 tanesi Aile Ve Kadın, 7 tanesi Doğa Çevre ve Hayvan Hakları, 6 tanesi ise Afet Yönetimi konularında hazırlanmıştır. Büyükşehir Belediyesi olarak STK’larımızın projelerine destek olmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.
.gif)
Gündem, 17 Ekim 2022 10:45
Yorumlar (0)
Akaryakıta yine zam geliyor
Körfez Meclisi’nde neler konuşuldu?
Erdoğan yanlış bilgilendiriliyor!
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
