Kandıra Yolu yeni haliyle faciaların habercisi olma yolunda
Siyaset, 17 Ekim 2022 12:58Zafer Partisi Kocaeli İl Başkanı Mümin Kozan adı ölüm yolu diye akıllara kazınan İzmit - Kandıra Yolu yeni haliyle yine büyük faciaların habercisi olma yolundadır dedi.
Zafer Partisi Kocaeli İl Başkanı Mümin Kozan’ın yazılı açıklamasının içeriği şöyle:
Ülkemizi yasa boğan Bartın'daki maden faciasında şehit olan 41 maden işçimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı diliyoruz. Temennimiz artık bu tür faciaların son bulmasıdır. Şehrimizde bir maden ocağı olmamasına rağmen, maden facialarını aratmayan adı "ölüm yolu" diye akıllara kazınan İzmit - Kandıra Yolu yeni haliyle yine büyük faciaların habercisi olma yolundadır.
Yeni yapılan İzmit - Kandıra Yolu nun plan-projesi itibariyle tam bir tarım arazileri katliamına, tam bir çiftçi katliamına ve tam bir yaban hayat katliamına sebebiyet verecektir. Binlerce dönümlük tarım alanı yol inşası sebebiyle kullanılamaz duruma gelmiş, Bu yetmezmiş gibi köylünün yolun diğer tarafında olan arazilerine traktör veya hayvanları ile ulaşımı engellenmiş, bu ihtiyacı sağlayacak genel trafiğe kapalı hiçbir alt geçit yapılmamıştır. Ayrıca bu alt geçitlerin olmaması sebebiyle bölge yaban hayatı da olumsuz etkilenecek, hatta bazı türlerin zaman içinde sayısı azalacaktır.
.jpg)
Bu yolun nereden geçeceğini bile tahmin edebilen yüksek vizyonlu sözde siyasetçilerin aklına yine bölge halkı gelmemiştir. "Manav vekil taleplerini haklı buluyoruz, gerekeni yapacağız" benzeri açıklama yapanların bilmedikleri bir şey var. Burası sizin etnik siyaset yapabileceğiniz bir bölge değil. Galiba şehirleri karıştırdınız. Ben de bir manav olarak bu düşüncenin sahiplerine şunu söylemek isterim.
Bu halk mecliste temsil istiyor, dertlerinin konuşulmasını ve çözülmesini istiyor. Ama bu halk bazıları gibi hemşehricilik beklemiyor. Daha 45km lik yolun tarım ile bölge halkı ile etkileşimini hesap edemeyen bir yönetim anlayışından bu tür hatalı çıkışları da çok görmemek gerekir. Mış gibi yapmaktan vazgeçerek, bir defa olsun bir projenin tam hakkının verilmesi beklenmektedir. Zira olan yine doğaya, yine çiftçiye, yine garibana olacaktır.
Siyaset, 17 Ekim 2022 12:58
Yorumlar (0)
Körfez meclisinde hangi kararlar alındı?
Yine Sanat Kafe, yine kültürel etkinlik!
İzmitlilerden OYAK Genel Müdürü Yalçıntaş’a ziyaret
Körfez üvey evlat mı?
Bakanlık onayı olmadan zam yok!
Kartepe’de moloz tepkisi
TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
