9. İmar Affı geliyor, sonra da kader diyorlar
Siyaset, 17 Ekim 2022 19:35Türkiye'de AKP iktidarı döneminde 8 kez çıkarılan imar affı bir kez daha çıkması bekleniliyor. Büyük Birlik Partisi (BBP) tarafından meclise sunulması beklenen imar affı teklifi için geri sayım başladı. İmar affı ile birlikte hazine arazisini işgal edenler, kaçak ev, villa yapanlar, kaçak kat çıkanlar af kapsamında imar barışına dahil edilecek.
Yaklaşan İstanbul depremi için yapılan hazırlıklar ve bilimsel çalışmalar ürkütücü tabloyu ortaya koymaya devam ediyor. Bunca bilimsel bilgi ve raporun olduğu bir durumda merkezi ya da yerel yönetimlerin işleri tersine çevirecek ve riskleri azaltarak sorunları çözecek adımlar atması beklenirken, korkuyla bekleyen halka önerilen tek çözüm ise “imar düzenlemesi”.
Vatandaşlar bu düzenlemelerin odak noktasında deprem sorununu çözmekten çok rant odaklı olduğu görüşünde hem fikir.
AKP iktidarı döneminde 8 kez çıkarılan imar affı, bir kez daha çıkarılıyor. BBP'nin teklifi ile imar affı 9. kez çıkmış olacak. İmar affının çıkması ile kaçak yapılaşma yapanlar çıkarılan af ile imar barışına dahil edilecek.
EN SON 2018 YILINDA İMAR AFFI ÇIKARILMIŞTI
AKP tarafından en son 2018 yılında, 31 Aralık 2017'den önce yapılmış, ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların imar sorununun çözülmesi amacıyla imar barışı düzenlemesini hayata geçirilmişti. Vatandaştan yapı kayıt belgesi almak için bedelin en az yüzde 25'inin yatırılması istenmişti. Uygulamadan 10 milyonu vatandaş yararlandı ve yapı kayıt belgesi bedeli olarak da 16 milyar lira toplandı.
BBP LİDERİ DESTECİ TEKLİF ETTİ, TBMM BAŞKANLIĞI KOMİSYONA SEVK ETTİ
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bir kez daha imar affının çıkarılması için 25 Temmuz’da TBMM’ye imar affı için yasa teklifi verdi. TBMM Başkanlığı teklifi 11 Ekim Salı günü komisyona sevk etti.
Destici’nin teklifi ile; “ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması ve imar barışının sağlanması amacıyla Yapı Kayıt Belgesi başvuruları için daha önce belirlenmiş sürelerin 31 Aralık 2022 tarihine kadar uzatılması ve daha önce bu sürelerden kaynaklı belgeleri iptal edilenler hakkında tesis edilen idari işlemlerin ve para cezalarının iptal edilmesi” amaçlanıyor.
Haberi duyan vatandaşlar uzmanların "deprem olacak" açıklamalarına rağmen çözüm odaklı adımlar atılmamasına isyan ederek; facianın ardından yapılan "kader,fıtrat" tesellilerinin boşa olduğunu hatırlattı.
Siyaset, 17 Ekim 2022 19:35
Yorumlar (0)
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
