9. İmar Affı geliyor, sonra da kader diyorlar
Siyaset, 17 Ekim 2022 18:04Türkiye'de AKP iktidarı döneminde 8 kez çıkarılan imar affı bir kez daha çıkması bekleniliyor. Büyük Birlik Partisi (BBP) tarafından meclise sunulması beklenen imar affı teklifi için geri sayım başladı. İmar affı ile birlikte hazine arazisini işgal edenler, kaçak ev, villa yapanlar, kaçak kat çıkanlar af kapsamında imar barışına dahil edilecek.
Yaklaşan İstanbul depremi için yapılan hazırlıklar ve bilimsel çalışmalar ürkütücü tabloyu ortaya koymaya devam ediyor. Bunca bilimsel bilgi ve raporun olduğu bir durumda merkezi ya da yerel yönetimlerin işleri tersine çevirecek ve riskleri azaltarak sorunları çözecek adımlar atması beklenirken, korkuyla bekleyen halka önerilen tek çözüm ise “imar düzenlemesi”.
Vatandaşlar bu düzenlemelerin odak noktasında deprem sorununu çözmekten çok rant odaklı olduğu görüşünde hem fikir.
AKP iktidarı döneminde 8 kez çıkarılan imar affı, bir kez daha çıkarılıyor. BBP'nin teklifi ile imar affı 9. kez çıkmış olacak. İmar affının çıkması ile kaçak yapılaşma yapanlar çıkarılan af ile imar barışına dahil edilecek.
EN SON 2018 YILINDA İMAR AFFI ÇIKARILMIŞTI
AKP tarafından en son 2018 yılında, 31 Aralık 2017'den önce yapılmış, ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların imar sorununun çözülmesi amacıyla imar barışı düzenlemesini hayata geçirilmişti. Vatandaştan yapı kayıt belgesi almak için bedelin en az yüzde 25'inin yatırılması istenmişti. Uygulamadan 10 milyonu vatandaş yararlandı ve yapı kayıt belgesi bedeli olarak da 16 milyar lira toplandı.
BBP LİDERİ DESTECİ TEKLİF ETTİ, TBMM BAŞKANLIĞI KOMİSYONA SEVK ETTİ
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bir kez daha imar affının çıkarılması için 25 Temmuz’da TBMM’ye imar affı için yasa teklifi verdi. TBMM Başkanlığı teklifi 11 Ekim Salı günü komisyona sevk etti.
Destici’nin teklifi ile; “ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması ve imar barışının sağlanması amacıyla Yapı Kayıt Belgesi başvuruları için daha önce belirlenmiş sürelerin 31 Aralık 2022 tarihine kadar uzatılması ve daha önce bu sürelerden kaynaklı belgeleri iptal edilenler hakkında tesis edilen idari işlemlerin ve para cezalarının iptal edilmesi” amaçlanıyor.
Haberi duyan vatandaşlar uzmanların "deprem olacak" açıklamalarına rağmen çözüm odaklı adımlar atılmamasına isyan ederek; facianın ardından yapılan "kader,fıtrat" tesellilerinin boşa olduğunu hatırlattı.
Siyaset, 17 Ekim 2022 18:04
Yorumlar (0)
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
