Çocuklar kadar aileler de mesaj almalı
Gündem, 15 Ekim 2022 08:19Sıfır Atık Festivali’nin ikinci gününde Türk animasyon yapımcısı ve karikatürist Varol Yaşaroğlu Kral Şakir Geri Dönüşüm filmi hakkında söyleşi gerçekleştirdi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin dünyanın tüm canlılar ve gelecek nesiller için daha yaşanabilir bir yer olması konusunda farkındalık oluşturmak adına düzenlediği Sıfır Artık Festivali’nin ikinci gününde Türk animasyon ve karikatürist Varol Yaşaroğlu çocuklarla buluştu. Kocaeli Kongre Merkezi Akçakoca Salonu’nda gerçekleşen söyleşide karikatürist Yaşaroğlu, Kral Şakir Geri Dönüşüm filmine değinerek, filmin bilim insanı Mirket karakterini çocuklarla birlikte çizdi.
“KRAL ŞAKİR’DE ÇEVRE KONUSUNDA MESAJLAR VERİYORUZ”
Kral Şakir’in çocukların aileleriyle birlikte izleyebildiği bir çizgi film olmasından mutluluk duyduğunu dile getiren Yaşaroğlu, “Beni de sürdürülebilir dünya seminerlerine çağırıyorlar çünkü biz Kral Şakir dizisinde çevre konusunda çok güzel mesajlar veriyoruz. Çocukların bizden mesaj alması çok önemli. Bu dünya artık çocukların ama ailelerin de bir mesaj alması gerekiyor. Çünkü dünyamız gittikçe daha kötüye doğru gidiyor. Biz yetişkinlerin yaptıkları yüzünden gelecek nesillere kötü bir dünya bırakıyoruz. Aslında sıfır atık dünyanın bir numaralı problemi. Ekonomik durumlar, hayat şartları derken biz büyük resmi kaçırıyoruz” dedi.
.gif)
“KRAL ŞAKİR KİTAPLARI ÇOK SEVİLİYOR”
Karikatürist Yaşaroğlu, Kral Şakir kitaplarının hiç kitap okumayan çocuklara okuma alışkanlığı kazandırdığını söyledi. Yaşaroğlu, “Biz Türkiye’de bu anlamda çok büyük bir şey başardık. Çocuklar Kral Şakir kitaplarını yanlarından ayırmıyorlar. Her fırsatta okuyorlar. Bu bizim için çok büyük bir mutluluk. Biz burada gerçekten çocuklara yararlı bilgiler veriyoruz ama işin içinde çok güzel macera, aksiyon ve eğlence var. O yüzden böyle ilgi çekici kitapların her zaman olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
ÇOCUKLARLA BİRLİKTE MİRKET’İ ÇİZDİ
Öte yandan Yaşaroğlu söyleşinin sonunda kendisini izlemeye gelen çocuklara anlamlı bir sürpriz yaptı. Yaşaroğlu, Kral Şakir filmindeki bilim insanı Mirket karakterini çocuklarla birlikte çizdi. Bilindiği gibi filmde uzaya yollanan çöpler başka gezegenlere düşmüş ve orada yaşayan uzaylıları kızdırmıştır. Uzaylılar, bu davranışın intikamını almak için tüm askerlerini toplayıp dünyaya doğru ilerlemeye başlar. Şakir ve ailesi, Mirket’in yardımı ile uzaylıları durdurmaya çalışır ve çöp sorununu ortadan kaldırmak için ellerinden geleni yaparlar. Kral Şakir filminde çok sevilen Mirket karakterini çizmeye çalışan çocuklar Yaşaroğlu ile eğlenceli anlar yaşadı. Çocukların çizimleri ise usta karikatürist tarafından tam not aldı.
Gündem, 15 Ekim 2022 08:19
Yorumlar (0)
Zeray GYO, halka arz ile büyüme hedefini yeni bir safhaya taşıyor
İzmit’te Kumla Deresi’nden çıkan toprak yol kenarında bırakıldı
İmralı sürecinde masayı ABD kurdurdu
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
